doğumla birlikte kötüye giden evlilik.. benim gibi olan var mı?

melloege

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2012
9
0
36
İzmir
arkadaslar ben 4 bucuk senedirevliyim kocamla. ikimizde okumus tahsilli meslek sahibi insanlarız 3 aylık da kızımız var. eşim ailesiyle pek görüşmüyor. sadece babası var birde kızkardesi. annesiileri düzeyde alzheimer zaten. bir merkezde yatıyor. hamileliğim de dahil olmak üzere 4 yıl boyuncaa saygı sınırını hep korumuş bir çift olarak lohusalıkla beraber büyük problemler yasadık yasıyoruz da. sürekli olarak annemin ne kadar ilgisiz bir anne oldugundan ,(evet biras ilgisizliği var ama kendi problemleri yüzünden) ve ablamlara daha cok ilgi gösterdiğinden bahsedip duruyor ve suçluyor ve hatta aşağılıyor. doğum yaptıgımdan beri ne kadar beceriksiz oldugumdan cocuga pek iyi bakamadıgımdan sürekli bahsediyor. bir de daha 1 yıllık evliyken yaptıgım bir hatayı daha yeni söylüyor. evle ilgili olmadıgımı sürekli iş düşündüğümü hatta cok maddiyatcı oldugumu bile söledi. ben ki her kazandıgımı paylastım. elimde avucumda hiç bir sey saklamadım. ama ne yapacagımı bilemiyorum. en son bana cocuk için bu ilişiyi sürdürürüm içim kan ağlasa bile dedi. ama ben artık onu sevmediğimi ima ettim . o da o zman gerekeni sen yap boşanma davasını sen aç dedi. bende tamam acıyorum deyince yalvarmaya basladı. cocugu öne sürdü. onun için aile birliğini sürdürmemeiz gerektiğini falan söledi ama benim içimde en ufacık bir heyecan ve sevgi kırıntısı heleki aşk hiç kalmadı. ne yapmalıyım sizce boşanmalımıyım? eşimi artık hiç sevmiyorum bunun için ne yappmalıyım yani onu tekrar sevebilmek için? boşanmak da gönlüm el vermiyor bebeğim daha cok kucuk ..

arkadaslar ben 4 bucuk senedirevliyim kocamla. ikimizde okumus tahsilli meslek sahibi insanlarız 3 aylık da kızımız var. eşim ailesiyle pek görüşmüyor. sadece babası var birde kızkardesi. annesiileri düzeyde alzheimer zaten. bir merkezde yatıyor. hamileliğim de dahil olmak üzere 4 yıl boyuncaa saygı sınırını hep korumuş bir çift olarak lohusalıkla beraber büyük problemler yasadık yasıyoruz da. sürekli olarak annemin ne kadar ilgisiz bir anne oldugundan ,(evet biras ilgisizliği var ama kendi problemleri yüzünden) ve ablamlara daha cok ilgi gösterdiğinden bahsedip duruyor ve suçluyor ve hatta aşağılıyor. doğum yaptıgımdan beri ne kadar beceriksiz oldugumdan cocuga pek iyi bakamadıgımdan sürekli bahsediyor. bir de daha 1 yıllık evliyken yaptıgım bir hatayı daha yeni söylüyor. evle ilgili olmadıgımı sürekli iş düşündüğümü hatta cok maddiyatcı oldugumu bile söledi. ben ki her kazandıgımı paylastım. elimde avucumda hiç bir sey saklamadım. ama ne yapacagımı bilemiyorum. en son bana cocuk için bu ilişiyi sürdürürüm içim kan ağlasa bile dedi. ama ben artık onu sevmediğimi ima ettim . o da o zman gerekeni sen yap boşanma davasını sen aç dedi. bende tamam acıyorum deyince yalvarmaya basladı. cocugu öne sürdü. onun için aile birliğini sürdürmemeiz gerektiğini falan söledi ama benim içimde en ufacık bir heyecan ve sevgi kırıntısı heleki aşk hiç kalmadı. ne yapmalıyım sizce boşanmalımıyım? eşimi artık hiç sevmiyorum bunun için ne yappmalıyım yani onu tekrar sevebilmek için? boşanmak da gönlüm el vermiyor bebeğim daha cok kucuk ..

Sen lohusasin, o da biraz bosbogaz. Bence bosanma ama kirildigin noktalari acik acik soyle, bu zamana kadar maddi olarak elimden geleni yaptim, bu benim ilk cocugum onu buyutmek icin de elimden geleni yapiyorum hatalarim olabilir sen destek olacagina surekli elestiriyorsun, zaten lohusayim ustune senin bu laflarin daha da beni soguttu de. Icim kan aglayarak surdururum ne demek diye sor. Sonra da uzatma kapat konuyu, tartisma bosanicam senden deme. Sakince cocuguna odaklan.

Biraz daha zaman verseniz eşinize, evliliğinize. Ben çevremde de görüyorum, ama gördüğümden çok hissediyorum ki bebekten sonra evliliklerde sıkıntılar oluyor; karı koca arasında soğukluk oluyor...

Beraber vakit geçirebiliyor musunuz? Çocuğu biraz bir yerlere bırakıp yeniden sevgili/karı koca olabiliyor musunuz? Çiftlerin bu duyguyu kaybettiğini, bunun mümkün olduğunu düşünüyorum... Kadın anne oluyor ve diğer her şeyi unutuyor.

Bir de babalık da bürünülmesi kolay bir durum değil galiba, bir nevi lohusa depresyonu... Yani çok acaip tepkiler çıkabiliyor yeni baba olanlardan...

Biraz zaman verin ilişkinize, ama biraz da özel zaman yaratın derim... Bu rol değişiklikleri hiç kolay değil, kadın buna biyolojik ve sosyal olarak hazırlanıyor. ama erkekler için daha ani bir yaşanıyor sanki...

Logusalik doneminde ciftler biriktirdikleri ne varsa ortaya dokuyo bizde esimle ayni seyleri yasadik. Henuz yeni toparlandik ama ben o kadar yiprandim ki. Sizde biraz zaman verin esinize duzelme gosterecegini dusunuyorum.

Biraz zamana ihtiyacınız var bence.....Her eş arasında olurki ağız kavgası...Ama tabi söylenen laflar sonradan insanın canını acıtmamalı....
Şimdi sizi.n boşanma düşünmek yerine küçük bebeğinizle bol bol zaman geçirip mutlu olmanız lazım..:16:...

rahat ol her lohusalık döneminde olmuştur muhakkak herkeste böyle durumlar... yeni doğum yapan anne değil herkes lohusaya bağlıyor o dönem zaten,nedendir bilinmez ! eşler içlerindekini dökmeye başlar,herzamankinden katı olurlar , anlayış en alt seviyelerdedir, herkes bebek bakımı hakkında yeni anneden daha çok şey biliyordur muhakkak ! , tartışmaktan çekinilmez ve dahası... yok arkadaş ağız tadıyla lohusa da olunmaz. ya lohusalıktan çıacaksın ya da tek celseye bakar sonu çünkü herkes senden önce lohusalaşmıştır zaten....Allah kolaylık versin

Evet lohusalık döneminde herkesin narinleşesi tutuyor.Kadının psikolojisini düşünüp alttan alacakları yerde herkes mızmızlanmaya başlıyor.
Genelde iki tarafın ailesi bu süreçte mutlaka takışır :1:
Karı koca arasında çocuğunla ilgilenmiyorsun diye saçma sorunlar çıkar.
Lan ben onun annesiyim, benden daha çok kim düşünebilir benim parçamı??
Ama işte..

lohusa bir kadına nasıl davranması gerektiğini ne yazık ki erkekler bilmiyorlar madem sonra köpek gibi yalvaracak ne diye boşanmayı dile getiriyor sonrada çocuğu bahane ediyor vazgeçiyor.Canım çocuk için evlilik sürdürmek hata benim teyzem aynı şeyi yaptı kızı keşke boşasaymışsın babamı beklemeseymişsin dedi yıllar sonra ve şimdi boşanıyorlar geçen 20 yılı boşa gitti

Sizinle aynı sartlardyiz. Benim de 3 aylık kızım var ve yaklaşık 4 yıllık evliyiz biz de.

Bizde cok şükür bozulan kötüye giden bir sey olmadı. Ama malesef erkeklerde fazla müdahalesinin var.

Benim esim cocuktan önce hic bir seyi umursamaz rahat adamdı. Simdi çocukla ilgili her şeyime karışıyor. Birebir söylemeye cesaret edemiyor ama cocugu uyutamadigimi beerim bakamadığımi bile ima ediyor bazen.

Benim kızın gündüz hic uyumuyor hemen hemen, isten geliyor esim ben de yorulmuş oluyorum babasına veriyorum. Bir süre sonra uyuyor. Sen uyutamiyorsun, bakamiyorsun, cocuğa ilgi göstereceksin falan filan.

Ben de he deyip geciyorum. Takılmayın cok her erkek aynı seyi yapıyor . Esınız oyle söyleyince ortamı terkedin, tartışma alanı yaratmayın, kırıcı olmayın birbirinize.

Bir süre sonra düzelir. Kolay bir sey degil aileye yeni bir fert geliyor anne baba ona alışmaya çalışıyor.

evliliğine biraz zaman ver cnm..belkide farkında olmadan lohusalğın vermiş oldugu stres vardır sende ve eşinede bunu yansıtmış olabilirsin..

eşin kırıcı konuşmuş sonra hatasını anlamış sende hassas bir dönemdesin fazla alınganlık yapmışsın sakin olmaya eşinle tartışmamaya çalış.sabırla bu zor dönemi atlatırsınız

arkadaslar ben 4 bucuk senedirevliyim kocamla. ikimizde okumus tahsilli meslek sahibi insanlarız 3 aylık da kızımız var. eşim ailesiyle pek görüşmüyor. sadece babası var birde kızkardesi. annesiileri düzeyde alzheimer zaten. bir merkezde yatıyor. hamileliğim de dahil olmak üzere 4 yıl boyuncaa saygı sınırını hep korumuş bir çift olarak lohusalıkla beraber büyük problemler yasadık yasıyoruz da. sürekli olarak annemin ne kadar ilgisiz bir anne oldugundan ,(evet biras ilgisizliği var ama kendi problemleri yüzünden) ve ablamlara daha cok ilgi gösterdiğinden bahsedip duruyor ve suçluyor ve hatta aşağılıyor. doğum yaptıgımdan beri ne kadar beceriksiz oldugumdan cocuga pek iyi bakamadıgımdan sürekli bahsediyor. bir de daha 1 yıllık evliyken yaptıgım bir hatayı daha yeni söylüyor. evle ilgili olmadıgımı sürekli iş düşündüğümü hatta cok maddiyatcı oldugumu bile söledi. ben ki her kazandıgımı paylastım. elimde avucumda hiç bir sey saklamadım. ama ne yapacagımı bilemiyorum. en son bana cocuk için bu ilişiyi sürdürürüm içim kan ağlasa bile dedi. ama ben artık onu sevmediğimi ima ettim . o da o zaman gerekeni sen yap boşanma davasını sen aç dedi. bende tamam acıyorum deyince yalvarmaya basladı. cocugu öne sürdü. onun için aile birliğini sürdürmemeiz gerektiğini falan söledi ama benim içimde en ufacık bir heyecan ve sevgi kırıntısı heleki aşk hiç kalmadı. ne yapmalıyım sizce boşanmalımıyım? eşimi artık hiç sevmiyorum bunun için ne yappmalıyım yani onu tekrar sevebilmek için? boşanmak da gönlüm el vermiyor bebeğim daha cok kucuk ..

Erkeklerin yapıp yapabilecekleri tek şey zaten bu.
Eyvallahım yok gibi davranırlar , sonra umdukları gibi olmayınca , kadın da boşanalım deyince
hemen çocuğu işin içine katıp duygu sömürüsünde bulunurlar.

Bence eşiniz sizden ayrılmak istemiyor gerçekten.
Çünkü siz de ayrılalım dediğinizde manevra yapmazdı.
Biraz birbirinizin üzerine gitmeyin.
Büyük ihtimalle şu aşamada sizi kendi annesi ile kıyaslıyor.
Biraz zaman gerekli size . Yalnız kendinizi de ezdirmeyin bu aşamada.

"1 yıllık evli iken yaptığım hata ile beni suçluyor." demişsiniz.
Bu hata nedir?

Son düzenleme:

bir insanı tekrar sevmek diye bir şey yok,daha önce görmezden geldiğiniz sorunlarınız vardı her şeye rağmen mi evlendiniz,evlilik ağır mı gelmiş beyefendiye sıkıldımı bilemıyorum,becerıksızlıgını kompleksının acısını senden çıkarmaya kalkmış,söyledikleri ağır geldiği için yıkılmışsın belliki,baksana para konusunu bile açmış ne çirkin şey,sen soğumakta haklısın,çevremde böyle insan çok nefret ettım artık,karşındakı ınsanın hayatını zindan etmeye kimsenin hakkı yok,çcocuk mocukta hikaye belki yıllar sonra duyacagın şeylerdi sonucta olmayan şeyler üretmio gözune batanı söylüo,eşin içten içe mutsuz ve yalnız bir adam,mutsuz bir evliliği sürdürme çocuk falan die düşünme,insan olarak senin hayatının bir değeri var,genc kızlıgını çocukken hayallerini düşün,bir adam için hayatından onurlu bir yaşam hakkında vazgeçme,kendını aşağılatma,zindana kapatma kendini,eğer şans vereceksende sana önerim eşinin sevdiğin ve sevmediğin yönlerını otur bir kağıda yaz artılarını eksılerını düşün okumadan kaldır,ama mutlaka yaz,moralının yerınde oldugu bir günde aç ve oku,psikolojını ve hayata bakış açını gör,kendıne 2 farklı durumda düşünme şansı ver.Unutma değerli olan önce senin hayatın,mutlu çocuk istiosan senin motıvasyonun çok önemli

Son düzenleme:
Back
X