Dogumla ilgili kaygılarım

cameronhowe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
3.631
10.589
158
30
9 haftalik hamileyim. 2 bucuk yıllık evliyim. Ama yillar önce, 5 sene kadar once hayatimda ilk kez bir arkadasimdan dogum sirasinda vajinaya kesi atıldığını duydugumda aşırı şok olmuştum. Kabullenememistim. Dogru degildir, bu kadar annelerimiz, etrafımızdaki kadinlar dogum yapiyor, hickimsede boyle bisey duymadim o nerden cikti ya falan demistim. O arkadasim da israrla hayir standart bi prosedur neredeyse tum dogumlarda uygulaniyor dedi. O gunden sonra henuz evli bile olmadigim halde bu benim icin bir kabusa dehsete dönüşmüştü. Bi ton arastirma yaptim, sonra anladim ki, bazi doktorlarin savunduguna gore, hamileligi dogal surecine, sanci ve itmelere birakmayip hadi olsun bitsin kafasinda ittire ittire zorla dogurtan doktorlar, bu uygulama sirasinda yirik olusmasin diye kesik atiyorlarmis. Aslinda dogal surece birakildiginda gerekli değilmiş. Bazi doktorlardan boyle duydum, okudum. Biraz icim rahatlamisti. Ama simdi hamileyim. Oyle sorumluluk sahibi bir doktoru nerden bulucam? Icim içimi yiyor. Dusunmeden edemiyorum. Kabullenebilecegimi dusunmuyorum. Boyle bir sey basima gelirse kendimle barisamayacagimi bir daha cinsel hayatim olmayacagini dusunuyorum surekli. Yaşadığım yerde hastane imkanlari da kisitli. Hanuz aklima yatan bi doktor bulamadım. Devam etmeyi düşündüğüm doktorla 12. Haftada ilk kez gorusucem. Onunla görüşüp de sorana kadar 1 ay daha ben kendi kendimi yicem böyle Dogumda kesi olmak zorunda mi Kesisiz dogurtan , bununla ovunen doktorlar gordum sosyal medyada Ama herkes yapabilir mi Omurga rahatsizligim da var basima neler gelecek Dusundukce hamilelikten sogudum. Hicbir seye hazir hissetmiyorum kendimi :(

Devlet hastaneleri bu konuda daha iyi. Eskiden anmelerimizin yasadigi gibi ama koklu ozel hastane veya kendi muayanesi olan pahali doktorlar da bu sekildedir. Hatta daha iyidir. Cunku devletteki seni umursamiyo ne zaman dogurursan iste. Koklu ve pahali ozeldeki en azindan esinin yanina girmesine izin veriyor, seni sakinlestirip gevsetmeye calisiyolar.

Devlet hastaneleri bu konuda daha iyi. Eskiden anmelerimizin yasadigi gibi ama koklu ozel hastane veya kendi muayanesi olan pahali doktorlar da bu sekildedir. Hatta daha iyidir. Cunku devletteki seni umursamiyo ne zaman dogurursan iste. Koklu ve pahali ozeldeki en azindan esinin yanina girmesine izin veriyor, seni sakinlestirip gevsetmeye calisiyolar.
Ulasabildigim en iyi hastane medikal park var O da 1 bucuk saat mesafede 12. Haftamda ordan bir doktorla gorusmeye baslicam bakalim Hayirlisi olsun insallah

9 haftalik hamileyim. 2 bucuk yıllık evliyim. Ama yillar önce, 5 sene kadar once hayatimda ilk kez bir arkadasimdan dogum sirasinda vajinaya kesi atıldığını duydugumda aşırı şok olmuştum. Kabullenememistim. Dogru degildir, bu kadar annelerimiz, etrafımızdaki kadinlar dogum yapiyor, hickimsede boyle bisey duymadim o nerden cikti ya falan demistim. O arkadasim da israrla hayir standart bi prosedur neredeyse tum dogumlarda uygulaniyor dedi. O gunden sonra henuz evli bile olmadigim halde bu benim icin bir kabusa dehsete dönüşmüştü. Bi ton arastirma yaptim, sonra anladim ki, bazi doktorlarin savunduguna gore, hamileligi dogal surecine, sanci ve itmelere birakmayip hadi olsun bitsin kafasinda ittire ittire zorla dogurtan doktorlar, bu uygulama sirasinda yirik olusmasin diye kesik atiyorlarmis. Aslinda dogal surece birakildiginda gerekli değilmiş. Bazi doktorlardan boyle duydum, okudum. Biraz icim rahatlamisti. Ama simdi hamileyim. Oyle sorumluluk sahibi bir doktoru nerden bulucam? Icim içimi yiyor. Dusunmeden edemiyorum. Kabullenebilecegimi dusunmuyorum. Boyle bir sey basima gelirse kendimle barisamayacagimi bir daha cinsel hayatim olmayacagini dusunuyorum surekli. Yaşadığım yerde hastane imkanlari da kisitli. Hanuz aklima yatan bi doktor bulamadım. Devam etmeyi düşündüğüm doktorla 12. Haftada ilk kez gorusucem. Onunla görüşüp de sorana kadar 1 ay daha ben kendi kendimi yicem böyle Dogumda kesi olmak zorunda mi Kesisiz dogurtan , bununla ovunen doktorlar gordum sosyal medyada Ama herkes yapabilir mi Omurga rahatsizligim da var basima neler gelecek Dusundukce hamilelikten sogudum. Hicbir seye hazir hissetmiyorum kendimi :KK43:
Çok stres yapıp kafana takma canım bende ilk gebeliğim de çok araştırmıştım doktoru korkuyor insan elbette 🙄 hiç ama hiç memnun kalmadım başıma gelmeyen kalmadı doğumu çok iyi yaptırdığını çok profesyonel olduğunu söylediler stajyerler daha iyi doğum yaptırır o derece yani!!! demek istediğim araştırdığın doktor seni yanıltabilir
Kalbini ferah tut düşünüp stres etme

Çok stres yapıp kafana takma canım bende ilk gebeliğim de çok araştırmıştım doktoru korkuyor insan elbette 🙄 hiç ama hiç memnun kalmadım başıma gelmeyen kalmadı doğumu çok iyi yaptırdığını çok profesyonel olduğunu söylediler stajyerler daha iyi doğum yaptırır o derece yani!!! demek istediğim araştırdığın doktor seni yanıltabilir
Kalbini ferah tut düşünüp stres etme
Neyse Ben bu konuyu actiktan sonra bazi gelismeler oldu. Omurgamdaki rahatsizliktan dolayi normal dogum yapip yapamayacagima beyin cerrahin karar verecek demisti kadin dogumcu. Beyin cerrahi dogumunu etkileyecek bir sey yok normal dogum yapabilirsin dedi. Bunun uzerine bir de kesisiz dogal dogumu savunan, sonuna kadar gerekmedikce uygulamama taraftari bi doktor buldum. Icim baya rahatladi Insallah allahim istedigim gibi yolunda giden bi dogum nasip etsin

bende korkuyorum acı eşiğim çok düşük. serum bile takamıyorlar bana ben düşünüyorum doğumda ne halt edicem. ara ara kramp girince bile istemsiz bağırıyorum.
sözde doğuma girerken bağırmıcam sadece nefes kontrolü yapıcam kendimş yormıcam falan diye planlar yapıyorum.
bende gerekirse sezaryen olucam tabiki ama şu da bi gerçek normal doğumda bebek bir sıvı alıyormuş bağışıklık sistemi kuvvetli oluyormuş ve normal doğumda oraya atılan kesiği hissetmiyormuşsun bile çünkü sonlara doğru bebek zarar görmesin diye kesiyorlarmış orası yeterince acıya alışmış oluyor yani kesiği dkişi vs hissetmiyormuşsun. ve o bölge daha hızlı iyleşiyormuş karın bölgesine göre. başa gelen çekilir diyip doğuma kadar bol bol dua edelim :)

9 haftalik hamileyim. 2 bucuk yıllık evliyim. Ama yillar önce, 5 sene kadar once hayatimda ilk kez bir arkadasimdan dogum sirasinda vajinaya kesi atıldığını duydugumda aşırı şok olmuştum. Kabullenememistim. Dogru degildir, bu kadar annelerimiz, etrafımızdaki kadinlar dogum yapiyor, hickimsede boyle bisey duymadim o nerden cikti ya falan demistim. O arkadasim da israrla hayir standart bi prosedur neredeyse tum dogumlarda uygulaniyor dedi. O gunden sonra henuz evli bile olmadigim halde bu benim icin bir kabusa dehsete dönüşmüştü. Bi ton arastirma yaptim, sonra anladim ki, bazi doktorlarin savunduguna gore, hamileligi dogal surecine, sanci ve itmelere birakmayip hadi olsun bitsin kafasinda ittire ittire zorla dogurtan doktorlar, bu uygulama sirasinda yirik olusmasin diye kesik atiyorlarmis. Aslinda dogal surece birakildiginda gerekli değilmiş. Bazi doktorlardan boyle duydum, okudum. Biraz icim rahatlamisti. Ama simdi hamileyim. Oyle sorumluluk sahibi bir doktoru nerden bulucam? Icim içimi yiyor. Dusunmeden edemiyorum. Kabullenebilecegimi dusunmuyorum. Boyle bir sey basima gelirse kendimle barisamayacagimi bir daha cinsel hayatim olmayacagini dusunuyorum surekli. Yaşadığım yerde hastane imkanlari da kisitli. Hanuz aklima yatan bi doktor bulamadım. Devam etmeyi düşündüğüm doktorla 12. Haftada ilk kez gorusucem. Onunla görüşüp de sorana kadar 1 ay daha ben kendi kendimi yicem böyle Dogumda kesi olmak zorunda mi Kesisiz dogurtan , bununla ovunen doktorlar gordum sosyal medyada Ama herkes yapabilir mi Omurga rahatsizligim da var basima neler gelecek Dusundukce hamilelikten sogudum. Hicbir seye hazir hissetmiyorum kendimi :(
Acikcasi şuan bunları düşünme bebeğine sagligina odaklan öyle yada böyle hayırlısıyla o doğum gerçekleşecek . Catin darsa zaten seni normal doğuma zorlamiyolar bebeğin yeterli bı kg varsa filan. Bende senin gibiydim düşündüm durdum ama baktım ki kendimi yemekten başka bişey değildi . Sezeryan istiyorum çünkü riske atmak istemiyorum canım çok tatlıydı ama doktor normal diye tutturuyodu . Son zamanlardandi benim direk suyum geldi ve doğum başlamıştı. Ben bu saatten sonra zaten açılma olduğu normale odaklaniyodun çünkü son anda sezaryana bile giren duydum ki o gün şahit bile oldum çok şükür kimse benden bişey beklemiyordu ama ben başardım o gün zaten kontrolüm vardı doktor en geç 1 haftaya doğacak dedi yürü dedi eve gidip tekrar hastaneye gelmem arasında yarım saat bile yoktu düşün . O yüzden şimdi bunları düşünme hep dua et inşallah güzel doğum seninle olur doktorlara öyle takılma imkanın varsa özel deneyimli bir doktor bul

Ve sunuda soyluyum çok az suni sancı verildi bana evet doğum zor ama bebeğini kucağına aldiktan sonra her şeyi unutuyosun. Eksik dua etmeyin her şeyin hayırlısı ben hep ona inandım son ana kadar odaklandım o gün benim markette direk suyum geldi ve iyiki normal yapmışım çünkü bebegim sarılık nedeniyle kaç kez hastanede yattı bir ayda iki günde bir gidip geldik eğer sezaryanli olsaydım çok daha fazla zorlanirdim

Back
X