Dogumuma 1 hafta kaldı doktoruma tam guvenım yok ne yapmalıyım arkadaslar :(

2 gun once doktora gıttım bebegim 39+4 haftamdayken ve hersey normal gıderken,bana acılma yok sancında yok yarın gel sezeryan yapalım dedi bana,beklersen bebek kakasını yiyebilir bilmem ne diye yüreksiz yaptı beni.bende şok oldum.Cunku ne bir suni sancı teklif etti ne baska birsey.bebegim suan 3400 kilosu ve sen bu kiloda bir bebegi doguramasın dedi direk bana.Boyun kısa öyle olmaz böyle olmaz diye bahanelerde bulundu halbuki boyum 1,60 ve kilomda gayet normal.Güvenim gitti doktoruma.Bende ertesi gün baska doktora gittim anlattım herseyi ve hersey normal normal dogurabilirsin dedi bana.Hic sancın olmasa bile suni sancı teklif etmeleri lazımdı dedi.Gununde dolmamıs dedi haftaya kadar beklersin dedi.Sonra kendi doktoruma gıttım beklemek istiyorum olmazsa suni sancı verin dedim yani sımdı ben bu durumda ne yapıcam :((((((((((((((

Seni korkutmak istemem ama doktorunun sözlerini yabana atma benim yengem bundan 2.5 yıl önce doğum yaptı doktora kontrol için gitti bir haftası vardı doğuma doktor baktı açılman yok dedi eve gidebilirsin dedi hastanede hemşire olarak çalışıyor teyzesi o bir bebeğin kalp atışlarına bakalım dedi ne durumda diye bir sorun tespit ettiler doktora bir daha yönlendirdiler doktor bu sefer ultrasyonda baktı hemen sunisancı falan verdi doğumu gerçekleştirdiler.ama bebek doğduğunda kakasını yutmuştu tam 7 gün solunum cihazına bağlı kaldı hala ciğerlerinde doğumundan kalan o sıkıntıları taşıyor.yani doktorun dediğini uygulayıp bir hafta beklemeyi bırakın o gün eve gitmiş olsalardı şimdi yeğenim yaşamıyor olacaktı.onun için doktorun dediği gibi bence yatış yapın ve sunisancı isteyin ama normal olmuyorsa diretmeyin.

yahu yurtdisinda zamanin gediginde bebek gelmiyorsa mutlaka(tabi eger gercekten bir sorun yoksa) 10 daha bekletiyorlar. eger 10 gunun sonunda da olmazsa ozaman bicaresine bakiyorlar. kardesim 14 martta dogurmasi gerekiyordu ama gelmedi bebis ve onu her hafta kontrole cagrarak 10 gun beklettiler, ve en son 10.gunde gittiginde bisey yok diye eve gonderdiler. biraz daha bekle diye. eve gelince aksama dogru sancisi basladi ve aksam dogum yapti. yani bir sorun olmamasina ragmen sezeryan demelerine cildiriyorum yemin ederim. yakisiyor mu bir doktora. Allah sadece parayi dusunen doktordan korusun bizleri

Evet, 10 gün bekleme burda da var ama doktoruna bağlı. Bana doğum tarihini 23 Haziran olarak söylemişti doktorum. 30 Haziran da doğum yaptım, ama 2 Temmuzdan önce de müdahale etmeyecekti zaten doktor. Doğuma gittiğimde 3cm açılma vardı, 4-5 saatlik suni sancıdan sonra ancak 2 cm daha açıldı. Doktorum omuzları geniş oğlumun diye ancak o zaman sezerana karar vermişti (yaşım da 33 dü bu arada). Yani öyle daha doğum tarihi bile gelmeden, kaka yutmalarla falan kandırmaya çalışmış bence sizi doktorunuz. Bence o gittiğiniz 2. doktora gidin. Ayrıca, benim doktorun eşime söylediği bir laf vardı, çocukları doktorlar doğurtmuyor, kadınlar biz olsak da olmasak da doğurur demiş. Yani normalde doktor bile gerekmiyor bu işe, onların ancak bir terslik olursa müdahale etmeleri lazım.

cnm öncelikle ALLAH hayırlısıyla kucagana almayı nasip etsin konuyu görünce yazmadan gecemedim genelde özel hastanelerde sezeryana yönlendir iyolar cünkü onların istediği saatte olmuş oluyo ve gece falan oluyo ya genelde normal doğumlar hastaneye gelip onla uğrasmak zor oluyo bende 31haftalık hamileyim hamile kaldığımı öğrendikten sonra dr ararken hep normal doğum meraklısı olanlarıa araştırdım ve öyle bi dra başladım benim gittiğim hastanede özel hastane ama drum hiç sezeryan lafını etmiyo ve tüm hastalarını normale yönlendiriyo.şimdi drunu deiştirebilirsin tabikide ama şunuda göz önünde bulundur ne zaman hamile kaldığın hiçbi zaman net deil ultrason verilerine göre cocuğun ne kadarlık olduğu tahmin ediliyo benim arkadaşım yeni doğum yaptı 1 aylık bi kızı var oda normal doğum cok istedi ve hep bekledi ve cocuk hiç dönmedi asagada inmedi 39 haftalıktı ve ısrarla bekledi ALLAHtan o gün dr kontrolu varmış gittiğinde cocuğun kakasını yaptığı anlaşılmış ve kontrole diye gittiği hastanede sezeryanla doğumunu yaptı cocuk 41 haftalıkmış meğersem hatta dr cocuğu alırken 2inci kakasını yapmış cok gecmiş yani cocuk.o yüzden drunu deiştirsende cok sık kontrole git bu kadar zaman sonra ne kendini ne bebeğini riske sokma bence hakkında hayırlısı tabi genede biraz daha bekle.ALLAH yardımcın olsun

Tamam ama benim 39+4 günüm dolmadı bile.[/QUOTE

canım zaten normali 40 haftadır 41.hafta nadiren görülür.kordon dolanması ve kaka yutma olayı malesef oluyor bebeklerde allah göstermesin onun için doktorunla konuşarak peşin hükümlü olmadan bir karar ver.bende özelde doğum yaptım ve onların maddiyatı düşünecek bir yanları yok zaten öylede böylede parayı alıyorlar.

Bıde isin acizlik tarafı doktorum cuma günü paztsiye kadar tatile cıkıo.Belkide tatile cıkıcagından direk hemen sezeryana almak istedi beni.Salı günü kontrolum var.Son 15 temmuz gözüküo.Ozaman sancım olmazsa ben direk carsamba sezeryana giricem yapıcak bişey yok:(

Bıde isin acizlik tarafı doktorum cuma günü paztsiye kadar tatile cıkıo.Belkide tatile cıkıcagından direk hemen sezeryana almak istedi beni.Salı günü kontrolum var.Son 15 temmuz gözüküo.Ozaman sancım olmazsa ben direk carsamba sezeryana giricem yapıcak bişey yok:(

Bu aşamaya kadar doktoruna güvenmişsen şimdiki endişelerin paniktendir merak etme.bende öyle olmuştum insan herşey için endişeleniyor önce bebeğimiz için sonra bizi nelerin beklediği için bende 36+6 da doğum yaptım doktoruma hafif bir kanamayla gittim cumartesi günü açılma yok bunlar normaldir dedi salı günü bakarız dedi açılma yoksa yatırır suni sancı veririz çarşamba doğuma alırız dedi.nasıl panik oldum biliyormusun kendimi dokuz ay normal doğuma odaklamıştım birden sezeryan düşüncesi beni çok kötü yapmıştı.nerden çıkardı şimdi bu doktor suni sancıyı diyip saydırmıştım.ama akşamına doğum yaptım ben ama eğer açılmam olmasaydı doktoruma sonuna kadar güveniyordum ne kadar paniklesemde biz anneyiz ama onlarda işin uzmanı senin içinde hayırlısı olsun stresten uzak durmaya çalış allah her zaman bir kolaylığını verir.:34:

Bu aşamaya kadar doktoruna güvenmişsen şimdiki endişelerin paniktendir merak etme.bende öyle olmuştum insan herşey için endişeleniyor önce bebeğimiz için sonra bizi nelerin beklediği için bende 36+6 da doğum yaptım doktoruma hafif bir kanamayla gittim cumartesi günü açılma yok bunlar normaldir dedi salı günü bakarız dedi açılma yoksa yatırır suni sancı veririz çarşamba doğuma alırız dedi.nasıl panik oldum biliyormusun kendimi dokuz ay normal doğuma odaklamıştım birden sezeryan düşüncesi beni çok kötü yapmıştı.nerden çıkardı şimdi bu doktor suni sancıyı diyip saydırmıştım.ama akşamına doğum yaptım ben ama eğer açılmam olmasaydı doktoruma sonuna kadar güveniyordum ne kadar paniklesemde biz anneyiz ama onlarda işin uzmanı senin içinde hayırlısı olsun stresten uzak durmaya çalış allah her zaman bir kolaylığını verir.:34:

İnsallah canım ya allah herseyın hayırlısını verir insallah hepimize.Dua edin bana bebegime.

Peki ben sımdı doktorumu degiştirsem baska biryerde dogum yapsam bir sıkıntı yasarmıyım acaba.Bide benim doktorum sanırım taktı sezeryana ugrasıcagını sanmıyorum normal dogum icin.Suni sancı istiyosun ozaman 2 gün seni hastanede yatırmak zorunda kalıcam sancının gelmesi icin diyo.Hani seninlemi ugrasıcam gibilerinden.Sanki devlet hastanesi anlamadım gitti.

Suni sancı için 2 gün hastanede yatma fikrini ilk defa duyuyorum.
Benim nerdeyse 42 haftalık olup kanala inmeyen kızımı miadı geçti artık diyerek suni sancıyla normal doğurtma kararı almıştı doktorum , geceden hastaneye yatıp sabaha dek bekleyelim açılma yine olmazsa , sabah sezeryanla doğurtmak durumunda kalıcaz demişti.
Gayet mantıklı gelmişti , 2 gün falan da beklememiştim ayrıca..
Bence doğumu başka bir doktorla konuş , bu doktora hem güvenin sarsılmış (en önemlisi güven - canını teslim ediceksin sonuçta) hem de maddi olarak gereksiz masraf çıkartıp hastanelerde boşuna manen yorulmazsın.

Son düzenleme:
Back
X