Doğumuna gitmeli veya aramalı mıyım sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

benneyanginlargordum

İyi bir insanım ama, herkese değil.
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2015
19.368
99.157
598
41
Kızlar, 35yasındayım. Kuzenim 33 yasında. Buhafta dogum yapacak, gecen yıl evlendi ilk bebegı. Kardes gıbı buyuduk biz, kıskanmadan küsmeden paylasa paylasa. Ciğerimi bilir, annemden iyi tanır beni yeri gelir.

Bundan 3 ay önce topluca gezmeye gıtmıstık, bu kuzenim harıc. Diger akrabalar, kuzenler.
Bu da, bana neden haber vermediniz sebebiyle SADECE BENİMLE KÜSTÜ.

Onca kuzen teyze İcinde cocuk gıbı sadece bana kusmesını anlamlandıramadım ve ablaları da benımle konusmayı kesti. Ben ve diger herkes anlam veremedik, benim dısımdakı herkesle konusuyorlardi cunku. Dogum gününde hediye aldım kutladım, sadece tesekkur etti ve barısamadık.

Bir aksam tesaduf eseri, gittigımiz yere cagrılmama sebebi olarak BENİM İSTEMEDİGİM söylenmis buna. Oraya göya kuzenler bunu cagırmak ıstemıs, ben hayır gelmesin demisim. Sakın benneyangınlargordume söyleme ama demısler. Bu aptalda, ne munasebet demek bana sormak yerine, söylenene ınanmis 35yildır tanımıyor gibi beni küsmeyi secmıs.
Benim asla öyle birsey demedıgım ortaya cıktı, sayemde ama.

Olayı aramızda hallettik ama, kırgınlığım gecmedı.

Nasıl inandı? Benim 2 yuzlu olmadigimı en iyi o bilir. Onu cok sevdıgımı geldiginde basımın ustunde tasidıgımi o bilir. Hamile kaldığını ogrenır ogrenmez, begendıgı bebek arabasını aldım gönderdim ona hediye. Evliyken cok ugrasmama ragmen hamile kalamadım, ıclenmek kıskanmak soyle dursun benımmıs gibi sevindim.

Bu söyleneni affetmeyeceğim söyleyeni de.
Söyleyene neden böyle bir yalan attın iftira attın diye sordugumda, senin kulağına gelmıcekti cagırmadım diye bana da kusmeyecektı, sessızce kapanır sandım dedi.

Ama ben kuzenimin bana sormamasinı söylenenen ınanmasını,sorgulamamasını benim dısımdakı herkese benneyangınlargordum beni istememiş diyip, hicbıseyden habersizken ben ıkıyuzlu pislikmişim gibi etrafa yaymasını hazmedemiyorum. Geçmiyor İcimdeki öfke ve kırgınlık. Ben olayı tesadüfen ogrenmesem hala küstük ve herkes beni gercekten onu istemeyen 2 yuzlu sanıyordu.

Yerimde olsanız dogumuna gider mıydınız? Kesinlikle gitmek istemiyorum ıcımden gelen bu. Peki siz ne yapardınız?

Sizden özür dileyip affetmeniz için çabaladı mı?
Kızlar, 35yasındayım. Kuzenim 33 yasında. Buhafta dogum yapacak, gecen yıl evlendi ilk bebegı. Kardes gıbı buyuduk biz, kıskanmadan küsmeden paylasa paylasa. Ciğerimi bilir, annemden iyi tanır beni yeri gelir.

Bundan 3 ay önce topluca gezmeye gıtmıstık, bu kuzenim harıc. Diger akrabalar, kuzenler.
Bu da, bana neden haber vermediniz sebebiyle SADECE BENİMLE KÜSTÜ.

Onca kuzen teyze İcinde cocuk gıbı sadece bana kusmesını anlamlandıramadım ve ablaları da benımle konusmayı kesti. Ben ve diger herkes anlam veremedik, benim dısımdakı herkesle konusuyorlardi cunku. Dogum gününde hediye aldım kutladım, sadece tesekkur etti ve barısamadık.

Bir aksam tesaduf eseri, gittigımiz yere cagrılmama sebebi olarak BENİM İSTEMEDİGİM söylenmis buna. Oraya göya kuzenler bunu cagırmak ıstemıs, ben hayır gelmesin demisim. Sakın benneyangınlargordume söyleme ama demısler. Bu aptalda, ne munasebet demek bana sormak yerine, söylenene ınanmis 35yildır tanımıyor gibi beni küsmeyi secmıs.
Benim asla öyle birsey demedıgım ortaya cıktı, sayemde ama.

Olayı aramızda hallettik ama, kırgınlığım gecmedı.

Nasıl inandı? Benim 2 yuzlu olmadigimı en iyi o bilir. Onu cok sevdıgımı geldiginde basımın ustunde tasidıgımi o bilir. Hamile kaldığını ogrenır ogrenmez, begendıgı bebek arabasını aldım gönderdim ona hediye. Evliyken cok ugrasmama ragmen hamile kalamadım, ıclenmek kıskanmak soyle dursun benımmıs gibi sevindim.

Bu söyleneni affetmeyeceğim söyleyeni de.
Söyleyene neden böyle bir yalan attın iftira attın diye sordugumda, senin kulağına gelmıcekti cagırmadım diye bana da kusmeyecektı, sessızce kapanır sandım dedi.

Ama ben kuzenimin bana sormamasinı söylenenen ınanmasını,sorgulamamasını benim dısımdakı herkese benneyangınlargordum beni istememiş diyip, hicbıseyden habersizken ben ıkıyuzlu pislikmişim gibi etrafa yaymasını hazmedemiyorum. Geçmiyor İcimdeki öfke ve kırgınlık. Ben olayı tesadüfen ogrenmesem hala küstük ve herkes beni gercekten onu istemeyen 2 yuzlu sanıyordu.

Yerimde olsanız dogumuna gider mıydınız? Kesinlikle gitmek istemiyorum ıcımden gelen bu. Peki siz ne yapardınız?

Madem herkes içinden geldiği gibi davranıyor sizde içinizden geldiği gibi davranın. Şu hayatta insan ilişkileri konusunda öğrenilmesi gereken bir şey varsa o da gereğinden fazla kimseye değer vermemektir.
Fazla deger konusunda annemde hep uyarırdı beni, cok haklısınız 💜

Ozur dilemedi "evet ınanmalıydım sormalıydım sana" dedi.
Dedi ama, kırgınlıgım gecmiyor. Siz sorunca özür dılemedıgını fark ettim :)
Madem o size yabancı gibi davranıyor sizde ona öyle davranın o halde.
Zaten hediye almışsınız ben olsaydım gider 5 dakika hayırlı olsun der çıkardım.

Çok gaklısınız kırılmakta. O kadar can ciğer kardeş gibi kuzenim benim asla öyle birşey demeyeceğimi bilirdi bence.

Sonra sizden özür diledimi peki ? Davranışlarında barışmaya yönelik birşey oldumu ?yada hatasını anladımı ? Bence buna göre hareket edin. İlla gitmeniz gerekirsede geçmiş olsuna uğrar çıkarsınız.

Çok gaklısınız kırılmakta. O kadar can ciğer kardeş gibi kuzenim benim asla öyle birşey demeyeceğimi bilirdi bence.

Sonra sizden özür diledimi peki ? Davranışlarında barışmaya yönelik birşey oldumu ?yada hatasını anladımı ? Bence buna göre hareket edin. İlla gitmeniz gerekirsede geçmiş olsuna uğrar çıkarsınız.
Benden ozur dilemedi az önce bi arkadas sordu da fark ettim bunu:) sadece "ınanmamalıydım sana sormalıydım" dedi okadar.
Hatasını anladığını sanmiyorum, ogunden sonra bırkez bile aramadı tabii bende aramadım. Hanı iftiraya ugrama sebebi sessiz kalmam diyip, vıcdan azabı cekmedıgını goruyorum suan. Gitmek istemiyorum kesinlikle, arasam mı diyordum o da annem ara dedıgı ıcın. Bana kalsa aramam da. Hazmedemiyorum ve kırgınlıgım gecmiyor cunku.

İnsanlar ne kadar utanmaz olmuş..1- O iftiracıya haddini bildirip herkese rezil etmelisiniz. Kocaman insanlar yalan söyleyip iftira atmaya utanmaz olmuşlar. Açıklamaya bak, işime öyle geliyordu? Benim yüzümden çok samimi iki arkadaş küsse kahrımdan ölürüm. 2- Arkadaşınız hala sizi suçlu buluyor bence o buluşmaya katılmadığı için, sizin halen davet etmeniz gerektiğini düşünüyor. 3- En hatasız sizsiniz, herkes size yüklenmiş. Ben olsam hastahaneye gitmem. Annemler akrabalar ne zaman giderse onlarla giderim ancak.

Sorma gereği bile duymaması, yıllardır sure gelen ilişkinizin, tek taraflı iyi niyet üzerine kurulu olduğu hissi uyandırdı bende. Koyun mesafeyi, size değer veriyorsa, şu saatten sonra kendi çabalasın..
Hıc cabalamadı. Koskoca kadın ben sustum diye iftiraya ugradı diyip vicdan azabı cekmedı. "sana sormalıydım ınanmamalıydım" dedi sadece Hersey ortaya cıkınca
Sanırım hazmedemegım kırıldığımda bu.

Ona hediye aldiginiz da yaptigi gibi bi arayip hayirli olsun deyin daha fazlasini yapmayin bence
Zaten ozur falan da dilememis ve belki icinde o ofkeyi hala tasiyor bile sadece barismis gibi davraniyor. Bu da olabilir
Cok yuz vermeyin madem oyleyse
İcinde öfke tasiyacagi ufacık bir yanlısım olmadı. Bırakın gezmeye ıstememeyı, gelsin bende kalsın yatsın dinlensin yesin ıcsın ben bakayım ona. Bu kafadayım ve bunu biliyor.
Ofkelenecegı tek sey, kardesım dedıgım insan öyle yapmaz dememesi, oturup buna öfkelensın. Tesadüfen ogrenmeseydım, hala mevzuyu cozememıs herkesin gözünde ıkıyuzluydum. Onun ınandıgı seye baskaları hayli hayli inanır cunku.

İnsanlar ne kadar utanmaz olmuş..1- O iftiracıya haddini bildirip herkese rezil etmelisiniz. Kocaman insanlar yalan söyleyip iftira atmaya utanmaz olmuşlar. Açıklamaya bak, işime öyle geliyordu? Benim yüzümden çok samimi iki arkadaş küsse kahrımdan ölürüm. 2- Arkadaşınız hala sizi suçlu buluyor bence o buluşmaya katılmadığı için, sizin halen davet etmeniz gerektiğini düşünüyor. 3- En hatasız sizsiniz, herkes size yüklenmiş. Ben olsam hastahaneye gitmem. Annemler akrabalar ne zaman giderse onlarla giderim ancak.
O ıftiraciya ilahi adaleti biraz beklıycem tecelli etmedıgı yerde dusurdugun duruma dusurucem seni hazırlıklı ol dedim, ve aileme olur ya gencim diye ölmicem diye birsey yok, ölürsem cenazeme sokmayacaksınız dedım. Kimsede abartıyorsun demedi. O benim ıcın suan B. Ktan daha degersiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X