Doğuma Hazırlık Doğuramıyorum :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ShellShock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
3.616
3.867
133
Bugün 40+3 haftalık olduk doktora kontrole gittim hala sanci yokk... vajinal muayenede etmiyor ki açıklık var mi yok mu onu bile bilmiyorum. Milletin devamli dogurmadin mi mjlari ve aramalari da gına getirdi iyice stres oluyorum.... eger pztsye kadar sancim gelmezse suni sanci verilcek :( ve ben hic istemiyorum bebegim kendini hazir hissedince gelsin disardan bir etki onu strese soksun istemiyorum..... hurma, merdiven inip cikma, dans, egzersiz, her gün dus hepsini yapiyorum ama bana misin demiyor benim prenses....

Çatı muayenesi hiç mi yapılmadı onu anlamadım. Doğum gününü bekliyor minnoş :) saglikla gelsin inşallah. Bir de tavsiyem son kez hamilelik fotoları cekin. Ben doğuma giderken en son fotoğrafları çekilmeyi unutmuşum o içimde kaldi...

Çatı muayenesi hiç mi yapılmadı onu anlamadım. Doğum gününü bekliyor minnoş :) saglikla gelsin inşallah. Bir de tavsiyem son kez hamilelik fotoları cekin. Ben doğuma giderken en son fotoğrafları çekilmeyi unutmuşum o içimde kaldi...
Yok ya cati muayenesi falan yapmadi deli gibi normal doguma odaklanmislar :) evett bende bu aksam tuttugumuz takimin formasiyla falan cekincem insallah birde bebis gelince cekinirim :) cok tesekkur ederim :KK200:

Dediğiniz şeylerin hepsini denedikten sonra hiçbir gelişme olmayınca, küvete sıcak su doldurup oturmuştum bi süre.

Hem çok rahatlattı, hem de akşamına nişan, sabahına da suyum geldi.

Tabi herşeye rağmen açılma olmayınca sezeryan oldum, o ayrı bir konu.

Ama sıcak suda oturmanın etkili olduğunu düşünüyorum.

Dediğiniz şeylerin hepsini denedikten sonra hiçbir gelişme olmayınca, küvete sıcak su doldurup oturmuştum bi süre.

Hem çok rahatlattı, hem de akşamına nişan, sabahına da suyum geldi.

Tabi herşeye rağmen açılma olmayınca sezeryan oldum, o ayrı bir konu.

Ama sıcak suda oturmanın etkili olduğunu düşünüyorum.
Birde bunu deneyeyim cokk tesekkur ederim umarim iyi bir sonuca ulasirim :)

Yok ya cati muayenesi falan yapmadi deli gibi normal doguma odaklanmislar :) evett bende bu aksam tuttugumuz takimin formasiyla falan cekincem insallah birde bebis gelince cekinirim :) cok tesekkur ederim :KK200:

Çatı muayenesi olmadan nasıl normal doğuma karar veriyor ki? Bence başka doktora muayene ol en azından...

Inşallah dogurursun :) ya canım doktor suni sancı verelim diyorsa vardır bildiği bebeğin için çok durması da zararli olabilir onu da düşün

Bugün 40+3 haftalık olduk doktora kontrole gittim hala sanci yokk... vajinal muayenede etmiyor ki açıklık var mi yok mu onu bile bilmiyorum. Milletin devamli dogurmadin mi mjlari ve aramalari da gına getirdi iyice stres oluyorum.... eger pztsye kadar sancim gelmezse suni sanci verilcek :KK43: ve ben hic istemiyorum bebegim kendini hazir hissedince gelsin disardan bir etki onu strese soksun istemiyorum..... hurma, merdiven inip cikma, dans, egzersiz, her gün dus hepsini yapiyorum ama bana misin demiyor benim prenses....
Canim dogurmadim ama cok arastirdim:) ablamdan yola cikarak anlatayim sicak suya gir bence hem rahimi aciyo hemde kolay oluyo bilmedigim icin nacizane fikrim bu :)

Allah yardımcın olsun bacım bende yaşadım nasıl bi his olduğunu bilirim bende çok bekledim normal doğumu çok ama çok istiyodum kendimi hep ona hazırlamıştım zaten son zamanlarda hergün 1 saat yürüyüş yapardım sıcak duş merdiven çıkma vs... ama ne açılmam oldu ne sancım geldi... doktorla anlaşmıştım sancım gelmezse suni verecekti
bebeğimin kalp atışı ve suyum iyi diye yollardı beni ama 40+6'da gittiğimde hala açılman yok bu şekilde suni sancı verirsem boşuna çekersin yine sezeryana almak zorunda kalırım o yüzden bugün sezeryan olacaksın dedi (14 eylülde) bide bebeğimin başı yukardaymış dedi göbeğim halbuki çok düşük dururdu hamileyken..
Neyse o öyle deyince yıkıldım resmen hatta o gün son kez muayeneye gitmeden önce hafif pembe lekem gelmişti sevinmiştim nişandır demiştim ve doktora son kez sordum olmaz dedi acaba 1 gün daha bekleseydim belki kendi sancım gelirdi diye içim içimi yiyor hala ama malesef dönüşü yok sezeryan oldum o gün ama içimde kaldı :( inşAllah senin için de hayırlısı olur
Nasip değilmiş diyorum.....

Allah yardımcın olsun bacım bende yaşadım nasıl bi his olduğunu bilirim bende çok bekledim normal doğumu çok ama çok istiyodum kendimi hep ona hazırlamıştım zaten son zamanlarda hergün 1 saat yürüyüş yapardım sıcak duş merdiven çıkma vs... ama ne açılmam oldu ne sancım geldi... doktorla anlaşmıştım sancım gelmezse suni verecekti
bebeğimin kalp atışı ve suyum iyi diye yollardı beni ama 40+6'da gittiğimde hala açılman yok bu şekilde suni sancı verirsem boşuna çekersin yine sezeryana almak zorunda kalırım o yüzden bugün sezeryan olacaksın dedi (14 eylülde) bide bebeğimin başı yukardaymış dedi göbeğim halbuki çok düşük dururdu hamileyken..
Neyse o öyle deyince yıkıldım resmen hatta o gün son kez muayeneye gitmeden önce hafif pembe lekem gelmişti sevinmiştim nişandır demiştim ve doktora son kez sordum olmaz dedi acaba 1 gün daha bekleseydim belki kendi sancım gelirdi diye içim içimi yiyor hala ama malesef dönüşü yok sezeryan oldum o gün ama içimde kaldı :KK43: inşAllah senin için de hayırlısı olur
Nasip değilmiş diyorum.....
Olsun ya uzulmeyin sonucta bebeginizi saglikla kucaginiza aldiniz ya gerisi teferruat... bende normal istiyorum ama sezeryan derse benim elimden de birsey gelmeyecek :KK43: eskiden sezeryan mi vardi diyorum ama o zamanlar saglik kosullari malum bu da gerekli gorulunce yapilan bir sey... Allah yavrularimiza saglik sihhat versin gerisi bos... ama artik depresyona girdim her gun telefonumda hic muhattap olmadigim arkadaslarim bile dogurmadin mi diye mj atinca çıldırcak gibi oluyorum insanlarin bu dusuncesiz tutumu artik yıldırdı beni sezeryana alsa doktor hemen gircem o derecedeyim :KK43:

Olsun ya uzulmeyin sonucta bebeginizi saglikla kucaginiza aldiniz ya gerisi teferruat... bende normal istiyorum ama sezeryan derse benim elimden de birsey gelmeyecek :KK43: eskiden sezeryan mi vardi diyorum ama o zamanlar saglik kosullari malum bu da gerekli gorulunce yapilan bir sey... Allah yavrularimiza saglik sihhat versin gerisi bos... ama artik depresyona girdim her gun telefonumda hic muhattap olmadigim arkadaslarim bile dogurmadin mi diye mj atinca çıldırcak gibi oluyorum insanlarin bu dusuncesiz tutumu artik yıldırdı beni sezeryana alsa doktor hemen gircem o derecedeyim :KK43:

Anlıyorum çok hemde bende aynı durumu yaşadım çok sinirimi bozarlardı zaten yeterince gerginken bide patavatsızlarla uğraşırdım
eczanedeki bayan bile beni gördüğünde "sen hala doğurmadınmı" derdi bende artık dayanamadım
yok benimki yerini çok sevmiş orda kalacak derdim.... takma boşver sende ağızlarının payını ver
3-5 gün içinde durumun belli olur inşallah sen sadece bebeğini düşün hatta o kadar kötü hissediyorsan telefonunu kapat istersen yada cevap yazma. Kimsenin artık daha fazla canını sıkmasına izin verme

Anlıyorum çok hemde bende aynı durumu yaşadım çok sinirimi bozarlardı zaten yeterince gerginken bide patavatsızlarla uğraşırdım
eczanedeki bayan bile beni gördüğünde "sen hala doğurmadınmı" derdi bende artık dayanamadım
yok benimki yerini çok sevmiş orda kalacak derdim.... takma boşver sende ağızlarının payını ver
3-5 gün içinde durumun belli olur inşallah sen sadece bebeğini düşün hatta o kadar kötü hissediyorsan telefonunu kapat istersen yada cevap yazma. Kimsenin artık daha fazla canını sıkmasına izin verme
Artik samimiyetim olmayanlara cevap vermiyorum samimiyetim olanlarada sakayla karisik sen mi dogurtcan diyorum :) iyi niyetle sorduklarini sanip me kadar bunalttiklarinin farkinda degiller gercekten....haftanin dort gunu nasilsin bile demeden dogurmadin mi diyen bi arkadasimi engelledim mecburen :)

Ben 40+6 da doğuramadım :)
Merdiven in çık , yürüyüş ılık duş yok kâr etmedi.
Doktor eve gidin eşinle ilişkiye gireceksiniz dedi. Diğer gün doğum yaptım sor istersen doktoruna , gerçi o da söylerdi gerek görseydi . 42 haftaya kadar yolu var canım çok az kalmış dayan:KK66:
Sağlıkla al inşllah kucağına...

Bugün 40+3 haftalık olduk doktora kontrole gittim hala sanci yokk... vajinal muayenede etmiyor ki açıklık var mi yok mu onu bile bilmiyorum. Milletin devamli dogurmadin mi mjlari ve aramalari da gına getirdi iyice stres oluyorum.... eger pztsye kadar sancim gelmezse suni sanci verilcek :KK43: ve ben hic istemiyorum bebegim kendini hazir hissedince gelsin disardan bir etki onu strese soksun istemiyorum..... hurma, merdiven inip cikma, dans, egzersiz, her gün dus hepsini yapiyorum ama bana misin demiyor benim prenses....

Merhabalar bende bugun katildim foruma.Oncelikle kolay bir dogum dilerim canim.Bende 10 gun once 3.dogumumu yaptim.Benim cadi da gelmek bilmedi bir turlu 40+5'ti.Doktorum sabah 7 gibi vajinal fitil uyguladi.Eger sancin olmazsa serumla takviye ederiz dedi.Saat 13:00 gibi aniden bir sanci basladi.Nst de %70 lerdeydi.Acilmam 2 saat boyunca 3 cm de kaldi.Tabi sancilar yerinde durmadi %100 u buldu.Dayanamiyorum acilmada yok alin artik sezeryanla diye bagiriyordum.2 saat sonra dogumhanede takip edelim dediler.Dogumhaneye indik.Ebe muayene etti.Aaaaa 8 cm olmus hadi kalk dedi.Sok olmustum ama nasilda seviniyorum bitti az kaldi birazdan hepsi bitecek diye kendimi yatistirmaya calisiyordum.Aktif sancim sadece 4 saat surdu ama ne sanci.Ilk 2 dogumumu dogal sancimla yapmistim ve 10 saat kadar azar azar sanciyla gecirdim 7 cm kadar hic bagirmamistim.Yani anlatmak istedigim sanci evresi mudahaleli dogumda kisa ve keskin oluyor.Korkma cesaretli olmaya calis.Insallah ikinizde sag salim kurtulursunuz.Bu arada benim doktorumda hic cati muayenesi yapmamisti.Ben sirf merakimdan aksam vakti sancim var diye hastaneye gitmistim.Ebe muayene etmisti ve 1 cm demisti incelmede yok demisti.Dogum
aninda bile okudugum yorumlar aklima geliyordu.Ya acilma olmazsa bu sancilari cekip cekip sonu sezeryanla biterse diye cok korkuyordum.Ama cok sukur doktorum inatci cikti.Normal dogabilecek bir cocuk hic gerek yok sezeryana diyip odadan cikti.

Back
X