doktor bey lütfen yardim,

Merhaba doktor bey 30 haftalik hamileyim. zor bir hamilelik geciriyorum psikolojik olarak.yurt disindayim yanimda ailem yok. esim cok sinirli. sinirlilik hareketetleri geliyor gidiyor. bana zarar verrecek sekilde degil ama briden parliyor bu beni cok korkuytuyor. dün olan olayda yien sinirden elindekini firlatti cikan gürültüde cok korktum..aglamaya basladim burnum kanadi. genelde agladigim zaman burnum kaniyor. simdilerde korkmaya basladim. burun kanamasi normal diyor interntte bakindim ama yinede sormak istedim. Bende cok stresliyim hic arkadasim yok esim hamilelikte istdigim ilgiyi göstermiyor.yani normal ilgisi iyi ama hamilelik icin hicbirsey demiyor ve yapmiyor. kendimi bu konuda inanilmaz yalniz hissediyorum. cogunlukle kendimde aglama nöbetlerime giriyorum öyleki baya siddetli oluyor. bebek icin zararlidir mutlaka ama elimden birsey gelmiyor. birisi nasilsin dese gözlerim doluyor. bu yasadiklarim bebegime cok etkilermi?

bir sorumda film izleriz bazan yüksek sesle gerilim korku severim. filmden cikan ani sesler cigliklar bebek duymasin diye yastikla karnimi kapatiyorim korkmasin diye. ama zaten korkmaz degilmi bu seslerden? bunu düsündüm bir kac gündür. forumda hamilelerden haberler sorualr bölümünde arkadaslara sordum tatmin olmadim. karnimdaki bebek seyrettigim filmlerin seslerinden korkarmi etkilenirmi?

bana cevap verirseniz cok sevinrim...saygilarimla

Sevgili Blaurosie size "evet etkilenir" dersem ne degisecek? Muhtemelen daha cok strese girecek,daha da endiseli olacaksiniz. Peki gebelik oncesi herseyi yoluna koyduk diyelim, dogum sonrasi ne olacak, ortamda ne degisecek. Hele korku filmleri ile ilgili endisenize bayildim. Madem endiseleniyorsunuz ve de karninizi yastikla kapatarak bebeginizi koruyorsunuz, neden izlemeye devam ediyorsunuz? Hemen tum gebelerimde duygusal acidan kirilganligi gozluyorum. Muhtemelen annem de aglamistir cok, hele babamin cok da yardimci oldugunu zannetmiyorum. Ben buradayim, kendimden de memnunum. Siz kendinizden memnun musunuz? Saglikli bir gebelik dilerim...

Sevgili Blaurosie size "evet etkilenir" dersem ne degisecek? Muhtemelen daha cok strese girecek,daha da endiseli olacaksiniz. Peki gebelik oncesi herseyi yoluna koyduk diyelim, dogum sonrasi ne olacak, ortamda ne degisecek. Hele korku filmleri ile ilgili endisenize bayildim. Madem endiseleniyorsunuz ve de karninizi yastikla kapatarak bebeginizi koruyorsunuz, neden izlemeye devam ediyorsunuz? Hemen tum gebelerimde duygusal acidan kirilganligi gozluyorum. Muhtemelen annem de aglamistir cok, hele babamin cok da yardimci oldugunu zannetmiyorum. Ben buradayim, kendimden de memnunum. Siz kendinizden memnun musunuz? Saglikli bir gebelik dilerim...

Evet simdi daha endiselendim..film izlemeyi birakirim o sorun degil..
ama bu stres beni mahvedecek..evet kendimden memnun degilim ama ne yapabilirim bilmiyorum..bunlari anlayacak kapasiteye sahip degil esim..sizden yardim istedim kendim ne yapabilirim diye.. cocuk benim yüzümden etkilenmesin saglikli ve normal zamaninda dogsun istiyorum. dogum sonrasini bende düsünüyorum muhtemelen esim evde bir bebegin varligina zor alisacak. ama o alisma sürecinde annem yanimizda olacak. Esimi cok kötü insan olarak düsünmeyin tam tersine cok iyi bir insan. Ama kendisi cok kötü bir aile hayati yasamis ama gercekten kötü bir cocukluk ve ergenlik vs..hepsi cok kötü öyleki ailesinin verdigi kötülüklerden dolayi terapi destek almis. Esim evde isinde düzgün bir insan sadece kontrol edemedigi siniri var. oda hemen geciyor aslinda ama bu bana normal gelmiyor iste. Bana agir geliyor cok uyardim hemen özür diliyor kendini afettriyor ama bir süre sonra tekrar. Cocuk konusundada kendi ailesi yüzünden kendisninde iyi bir baba olamayacagini düsünüyor..bu yüzden en basta hemen cocuk istemedi.sonra kabullendi ve guzel gelmeye basladi.
malesef ben cok hassas bir insanim herseyi kafama takiyorum. sizden ricam kafami nasil dagitabilirim, bebegime zarar vermek istemiyorum.. bana lütfan yardimci olun lütfen..

Evet simdi daha endiselendim..film izlemeyi birakirim o sorun degil..
ama bu stres beni mahvedecek..evet kendimden memnun degilim ama ne yapabilirim bilmiyorum..bunlari anlayacak kapasiteye sahip degil esim..sizden yardim istedim kendim ne yapabilirim diye.. cocuk benim yüzümden etkilenmesin saglikli ve normal zamaninda dogsun istiyorum. dogum sonrasini bende düsünüyorum muhtemelen esim evde bir bebegin varligina zor alisacak. ama o alisma sürecinde annem yanimizda olacak. Esimi cok kötü insan olarak düsünmeyin tam tersine cok iyi bir insan. Ama kendisi cok kötü bir aile hayati yasamis ama gercekten kötü bir cocukluk ve ergenlik vs..hepsi cok kötü öyleki ailesinin verdigi kötülüklerden dolayi terapi destek almis. Esim evde isinde düzgün bir insan sadece kontrol edemedigi siniri var. oda hemen geciyor aslinda ama bu bana normal gelmiyor iste. Bana agir geliyor cok uyardim hemen özür diliyor kendini afettriyor ama bir süre sonra tekrar. Cocuk konusundada kendi ailesi yüzünden kendisninde iyi bir baba olamayacagini düsünüyor..bu yüzden en basta hemen cocuk istemedi.sonra kabullendi ve guzel gelmeye basladi.
malesef ben cok hassas bir insanim herseyi kafama takiyorum. sizden ricam kafami nasil dagitabilirim, bebegime zarar vermek istemiyorum.. bana lütfan yardimci olun lütfen..

Blaurose, endiselenmeyini gebelik kadinda cok onemli degisikliklere yol aciyor ve biz (erkekler) bunlari anlamiyor, anlayisla karsilamiyoruz. Bebeginiz karninizda dunyanin en guvenilir yerinde, saglikli ve "mutlu" dogacak. Onu hayati boyunca (hepimize oldugu gibi) bizler ve cevremiz etkileyecek. Ruhsal ve fiziksel matürasyonunda cevresi ve genleri onemli bir rol oynayacak. Endiselenmeyin...

Back
X