Doktora gitmek için geç mi kalıyorum?

almilakutlu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
29
0
0
Düzce
Merhaba arkadaşlar, öncelikle aranıza yeni katıldığımı söylemek istiyorum ve bundan dolayı çok mutluyum. Ben de 5 hafta 6 günlük hamileyim. doktor randevum 1 Mayısta yani 10 gün sonra. Bebek 8. haftanın içinde olacak sizce çok mu geç kalıyorum gitmek için? Umarım bir sorun çıkmaz. Bu arada başka korkularım da var adet gecikmemden önceki haftalarda çok hoplayıp zıpladım, teniz oynadım, bisiklete bindim, ağaca çıktım vs. Aklıma geldikçe çıldırıcak gibi oluyorum. İnşallah birşey olmamıştır bebeğime. ilk haftalarında bebek kendisini korur mu sizce bu tip tehlikelerden? Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplar için.

hoşgeldin sefa geldin,,biz genelde bayanlar kanda pozitifi görünce hemen doktora gideriz sen özele mi gidiceksn randevunu 1 mayısa verdiler.ben kanda pozitifi görünce hemen ertesi gün devlete gittim betaya tekrar baktı betanın durumuna göre 1 hafta sonra terrar cağırıdydı keseyi görebilcekmiyiz diye şükür gördük.

Hoşbulduk, teşekkür ediyorum öncelikle cevabın için. Ben evde yaptığım testte pozitif çıkınca ertesi gün sağlık ocağında kan testi yaptırdım orda da pozitif çıktı. Doktor araştırdım en çok tavsiye edilen doktor özel bir hastanede çalışıyor randevuyu da 1 mayısa verdiler. Tecrübeli yakınlarım acele etmeme gerek olmadığını söylüyor hep ama ben yine de endişeliyim. herhangi bir sorun da yok aslında ilk gecikme olduğundan bu yanı sadece ara ara kasılmalarım var o kadar bulantı falan da başlamadı henüz.

peki kan da betan kac cıktı.cok endişe içindeysen bi devlete gözük bi kereden bişey olmaz.sonra gene kendi istediiğine gözükürsün,kasılmalar adet olcakmış gibi ağrılar karnın şiş gibi şeyler yaşayabilirsin korkma ben halen yaşıyorum ve yaşamayada devam edicekmişiz ağrılar bebeğin yer yaptığına dair işaretlermiş

5 gün önce yapıldı test 1018 bhcg değeri. Haklısın sanırım devlete görünmeliyim en azından kesenin oluşup oluşmadığından emin olurum. Tekrar teşekkürler.

Canım ben gebelikte ik öğrendiğim günden beri takipteydim . Ama bebeigimi baska bir sebepten kaybettim . En yakın arkadasım iki bebeği var gunu geçtikten sonra test yapıp öğrenir sonra 2-3 hafta sonra doktora giderdi . Bende hep kızarım gec neden gidiyorsun diye . Cok şükür kötü bir durum yasamadı ama gunün geçtikten sonra cok fazla bekleme derim ben ilk etapta normal bir doktora git sonra ki takipler icin istediğin doktora gidersin .

5 gün önce yapıldı test 1018 bhcg değeri. Haklısın sanırım devlete görünmeliyim en azından kesenin oluşup oluşmadığından emin olurum. Tekrar teşekkürler.

değerin cok güzelmiş yarın doktora gidersen karından gözükebilir sonra 1 mayısta gidersin doktoruna..sağlıkıl gebelikler hayırlısıyla inşallah sonrada kucağına alırsın bebeğini

Çevremdekilerde acele etme, bekle diyor ama işte benim içim rahat etmiyor çok haklısınız kesinlikle başka bir doktora gidip ultrasona girmeliyim.

Çevremdekilerde acele etme, bekle diyor ama işte benim içim rahat etmiyor çok haklısınız kesinlikle başka bir doktora gidip ultrasona girmeliyim.

gebeliğin ilk 2 ayında doktorlar 2 haftada bir cağırır hastalarını kese sonra bebek var bebek varsa kalp atımı varmı bunlardan sonra randevuların arası uzamaya başlar.
bu arada yeni hamile olan kişiye bide ilk gebelikse o kadına boşuna fazla acele etmee demesin biranöcnce gidip bebeğini görmek ister

Son düzenleme:
Hosgeldin canim hayirli olsun bebisin bence korkma..benimde ilk hamileligim bende evde test yaptim positiv cikti sonra bi doktora gittim keseyi gördü kan da positiv dedi.bidaha da 11. Haftaya kadar hic gitmedim bazi nedenlerden dolayi biraz karisik.sonra doktora gittim 11.haftada cok sükür hersey güzeldi.yani demek istedigim fazla korkma rabbim onu koruyodur insaallah.tabiiki gitmek istiyorsan git devlete ama 1 mayisa da 1 hafta fln kalmis.rabbim insaallah hepimizin bebislerini sagliklica kucagimiza almayi naaip eder

İçime su serptiniz hepinize çok teşekkür ederim :) Dualarınız için ayrıca teşekkürler. Rabbim hepimize bu süreci mutlu bir şekilde atlatmayı nasip etsin.

ben hic tarihe bakmadan konuşmuşum dediiğiniz gibi 1 hafta kalmış birazcık sabredip 1 mayısta gidebili

bebegin hayirli olsun canim
ben yurt di$indayim, iki hamilelikdede 7 haftadan once bakmiyolar
tam oalrak $oyle oluyor, sen her hangi bi $ekilde hamileligini ogrenince jinekologunu ariyorsun radevu istiyorsun, onlarda sat soruyor ve 7. haftanin içine randevu veriyolar
gidiyorsun kalp ati$ini duuyup geliyorsun

erken haftada bebekde sorun varsa ilerlemiyor zaten , doga kendi kendine yok ediyor
omru varsada zaten naprsan yap ya$iyor

ben kizima hamileyken e$imle berbaer lcd tv ta$imi$tim 2. kata
bilmiyordum tabi hamile oldugumu
5 ya$ina gidiyor hiç bi sorunumuz olmadi $ukur ...

Canım doktor kararını verdin mı biiyorum ama hemen folik asite başla lütfen bunun icin doktora gitmeyi bekleme . Ne kadar erken başlarsan o kadar iyidir

Canım doktor kararını verdin mı biiyorum ama hemen folik asite başla lütfen bunun icin doktora gitmeyi bekleme . Ne kadar erken başlarsan o kadar iyidir

Evet öğrenir öğrenmez başladım folik asite :) 1 mayısı beklicem bugün aradım tekrar daha erkene vermiyorlar randevuyu Allah'a emanet olsun bebeğim.

mrb aramıza hoşgeldin bende 12.haftama girdim ben 7.haftada kalp atışlarını görmüştüm bebeğimin. özele randevun gelmeden devlete git bi gör kalp atımını görürsün muhtemelen Allah kucagına almayı nasip etsin güzel haberler alırsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…