• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktora gitmeye utaniyorum artik:((

Canim sen cook sıkınti yapmissin..tevekkül et hersey Allahtan gelir...yani sen yavrunu Allaha emanet et dua et....bol icini rahatlatacak dualar et...burun kansman bence stres..

bence siz abartıyorsunuz. sanıyor musunuz ki her hamile rahat rahat hamilelik yaşıyor.
yüz felci geçiren hamilelikte, beyin kanaması geçiren ve hala risk altında bulunan, hidrosefali olan ben, gribi geçmeyen birçok hamile bayan,9 ay kusan hamile bayan, 9 ay kanaması olan bayan.. daha bunlardan kötü halde olanlar var..

bence durumu abartmadan hayatınıza devam edin.. az önce aşka konuya da yazdım emaneti Allah'a.. yiyecek ekmeği varsa gelir zaten..

Herkes yasiyo bunlari. Yarilamissin. Sik disini. Yapacak birsey yok. Evet evde yatmak cok sikici. Ama bebis olunca alip gezersin disarda. Bugunleri unutursun insallah. Dr hosgeldin dese nolur demese nolur. Onu takma kafana

Geçmiş olsun. İlk haftalar baya kasık ağrısı olur ama baya uzın sürmüş. Nedenini neye bağladı doktorunuz, magnezyum kullanıyormusunuz?

Biraz rahat olmayı denesen,stres yapmasan daha iyi olacak.Kötüyü düşünerek,negatif düşünerek hastalığı siz çağırıyorsunuz ,psikolojik gibi geldi bana.Hamile kalmak için uğraşanları düşünüp ,hamileliğinizin tadını çıkarın:KK66:

biraz sakin olurmusun canım ... bu sendromları hemen hemen herkes yaşıo enfeksiyonlar mantarlar grip ... Allah verdi Allah alır olursa her sıkıntıya rağmen olur olmazsa bollukta berekette olmaz... ailenizden bişi beklemeyin sizde bir aileniz... bebeği besleyen sut yoğurt et yumurta bunları yapabilirsiniz herzman hazır beslenmenize gerek yok bende hamileliğim boyunca yalnızdım sıkıntılar yaşadım kasık agrılarıda oluyo sakin ol bebeğini germe Allah a sığın ... dışardan abartı şeylere gerek yok ceviz ye yumurta ye bol booolll su iç bunlar bebeğe yeter... unutma herkes doğum yapıo doğuda da batıda da ...

Biraz sakin olun lütfen. Bunlar bütün hamilelerin yaşadığı sıkıntılar. Ben hamilelikte öyle ağır bir grip geçirdim ki tam 1,5 ay öksürdüm ,doğru dürüst uyumadım. 20. Haftamda kanamam oldu ve Dr hiç birşey yapmadan yatacaksın dedi ama ben hergün yemeğimi de yaptım temizliğimi de( tabi siz dr unuzun söylediklerine uyun, ben yaptım siz de yapın demiyorum). Aşırıya kaçmadım sadece. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonu, bulantı, kusma, kasık, bel,bacak ağrısı yaşamayan hamile kadın yoktur sanırım. Bu kadar stres bebeği etkiliyor,tamam dikkat edin ama bunlar o kadar da abartılacak şeyler değil. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.

Okurken şaşı oldum sanırım :KK53:
Bu kadar çok takıntı yapmayın.Siz takıntı yaptıkca birşeyler çıkmış :KK43:

ay okurken içim sıkıldı..
bence kafanızda büyütüp abarttıklarınız bünyenize vuruyor..

Geçmiş olsun. ben ohss oldum.yani şiştim. Akciğerim dahil su topladı. 10 gün elin memleketinde hastanede yattim. akciğerden su alındı. gittiğimde nefes alamıyordum... bu arada alerjik astimim deli gibi alerjilerim var. Halen yatıyorum. ağrım var. kabızlık ağrıları da var.

grip olmamam lazım. olursam ayvayi yerim. ilaç kullanamıyorum. siz antibiyotik kullanıyorum diyorsunuz ya onlara alerjim var benim. ve başka birsürü ilacada. yiyiceklerede...

mizikliyorum arada evet. şükür yinede bebeğim benimle olsun, saglikli olsunda... bir şekilde çekilir...

Sarımsak yiyin. yada yutun. bu arada anneniz sizi sormuyorsa siz yardim isteğin. maddi de değil manevi olsa size yeter.

ay okurken içim sıkıldı..
bence kafanızda büyütüp abarttıklarınız bünyenize vuruyor..
Bende hep abartiyorum die dusundum sizin gibi ama dr um umut vermiyor su hafta gecer demiyor o kadar saglam bir bunyem vardi ki eskiden dra bile gitmezdi
Geçmiş olsun. ben ohss oldum.yani şiştim. Akciğerim dahil su topladı. 10 gün elin memleketinde hastanede yattim. akciğerden su alındı. gittiğimde nefes alamıyordum... bu arada alerjik astimim deli gibi alerjilerim var. Halen yatıyorum. ağrım var. kabızlık ağrıları da var.

grip olmamam lazım. olursam ayvayi yerim. ilaç kullanamıyorum. siz antibiyotik kullanıyorum diyorsunuz ya onlara alerjim var benim. ve başka birsürü ilacada. yiyiceklerede...

mizikliyorum arada evet. şükür yinede bebeğim benimle olsun, saglikli olsunda... bir şekilde çekilir...

Sarımsak yiyin. yada yutun. bu arada anneniz sizi sormuyorsa siz yardim isteğin. maddi de değil manevi olsa size yeter.
Inanin 11 haftadir hep bebegim benimle olsunda nolursam olayim dedim hep bi cok arkadas abarttigimi dusunmus ama ben buraya yillardir uyeyim ve 1-2 konu anca acmisimdir belki cok tedavi olarak bu bebege sahip oldugum icindir bilmiyorum icin sizede cok gecmis olsun ...

İki hamileligimde de düşük tehlikesi yaşadım kanamam oldu.Dr yatacaksin dinleceksin dedi ama ben hiç yatmadim insan yattıkça daha çok hasta oluyor psikolojik olarak hastayim moduna giriyor.tavsiyem negatif düşünmeyin herseyin hayirlisini dileyin.allah sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin.

Bu kadar kafaya takma bence. Herkesin hamileliği kolay mı geçiyor sanıyorsun? Hamileliğim ilk başladığında ağır faranjittim, ne bitkisel ne kimyasal hiçbir ilaç kullanamadım. Kullanabileceklerim de mide bulantısı yaptı içtiğimi geri çıkardım. Öksürmekten kaburgalarım ağrıdı. Neyse o kendi kendine geçti. Fazla sürmedi grip oldum. Dr ilaç verdi ama üzerinde hamileler kullanamaz yazdığı için kullanmadım. Yine kendi geçmesini bekledim. Sabah bulantılarım inanılmazdı ve günboyu da bulantı yaşıyordum/hala yaşıyorum. Sürekli geçmeyen geniz akıntım var. Midem sürekli kalkık vaziyette. Sonra yine faranjit ve bu defa kaburgalarımda ödem oluşmuş öksürmekten. Sanki kırık var gibi öksürdükçe hapşurdukça hıçkırdıkça feryat ediyordum acisindan. Mecburen antibiyotik içtim. Şimdi de kilo almam lazım çünkü doktor çocuğun gelişimi için zayıflığın sakıncalı dedi. Ben zaten hamilelikten önce ilaçla yemek yiyen biriydim şimdi nasıl yiyeyim ilaç kullanmadan?

Daha anlatmadığım neler var. Şükür edin bence.

Bu kadar şeyin üst üste gelmesinde stresin etkisi var.
Benim 10.haftamda kanamam oldu. Bir hafta yattım. Kanama yüzünden evde yatarken hasta oldum. Nefes alamadım ilaç içemedim. Onun öncesinde idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik içtim. Antibiyotik bitti toz ilaç içtim. Mide bulantım varken eziyet gibiydi. Çok şükür Allah'a şu anda daha rahatım.
Çoğu hamilelikte yaşanır bu sorunlar. İlk aylar çok zordur.

Bebeğin Allah'a emanet. Olacağı varsa olur senin elinden bir şey gelmez. İçini rahat tut. Evde dinlenebiliyorsun ya ona bak.

Bu sıkıntıların bir çoğu hatta fazlası çoğu hamilede olur. Bende ilk hamileliğimde istisnasız 9 ay durmadan kusmuştum. Abartmıyorum, inanın doğuma giderken bile önce kustum sonra gittim. Şeftaliden başka bir şey yemiyordum. Yataktan düştüm. Yolda düştüm. Kasık ağrısının dışında tüm vücudum ağrıyordu öylesine fenaydım. Tüm her şey fare ölüsü gibi koktu bana hemde 9 ay boyunca. Ağrı, kusma, düşmelerle tamamladım. Haa grip mi inan benim gribim komada geçer. Aynen o badireyi de atlattım. Ama yavrunu kucağına alınca her şey sana daha değişik gelecek. Biraz sakinleş yeter.

Bende hep abartiyorum die dusundum sizin gibi ama dr um umut vermiyor su hafta gecer demiyor o kadar saglam bir bunyem vardi ki eskiden dra bile gitmezdi

Inanin 11 haftadir hep bebegim benimle olsunda nolursam olayim dedim hep bi cok arkadas abarttigimi dusunmus ama ben buraya yillardir uyeyim ve 1-2 konu anca acmisimdir belki cok tedavi olarak bu bebege sahip oldugum icindir bilmiyorum icin sizede cok gecmis olsun ...

benimde tedaviyle geldi. üst üste geldiği için böyle hissediyorsun. ha birde hormonların. dua et. bu günlerde geçer inşallah.

Burun kanamanın sebebi; stres, tansiyon olabilir. çok sorun edilecek birsey değildir. sanmıyorum.

zorluklarla da olsa 17 hafta geride kalmış, inşallah gerisi de gelir... maddi olarak yıpranmışsınızdır tabi ama bebek sağlıkla doğsun da hepsi geçer inşallah.
hamilelik bir hastalık değil, aksilikler olmuş ama kendinizi teskin etmeye çabalayın. inşallah sonu selamet olsun.

Back
X