Doktorlar da bunu derse

Hahaha 30 yaşındadaha uzmanlığını alamaz ayol bu nasıl takdır.
Malesef ben bu sene o kadar acı şeyler yaşadım ki bu kendini bilmez masa başı memuru gibi iş yapan doktorlar yüzünden.. bütün fikrim değişti kendilerine karşı pozitif ayrımcılık yapardım. Yani bizim ülkemizde bircok seyde oldugu gibi bu meslekte de kalite cok düşük. Adam doktormus hakimmis savcıymış muhendismis hiç hiç kesinlikle koca koca hiçler yumağı.
Konuya döneyim efenim 30 yaş çoooook genç bir yaş ve ortalama yaşam süremiz 50 degil artık tamı tamına 75! Ortalama bu ha! Kadınlarda sanıldığının aksine doğurganlıkta olduğu yerde sapa sağlam hatta daha sağlam duruyor.

Yas konusunu okuyunca aklima Yas Otuz Bes adli siir geldi.
Sair omre yetmis yil diyor.
Yas otuz bes yarisi eder :)
Kendi kirkli yaslarda vefat ediyor.
Bazi yerlerde alay konusu oluyor.
Ne olacagini bilmiyor plan yapiyoruz da hayat ne getiricek bilinmiyor.
Bunu yazan doktor yirmilerinde evlenip otuzunda cocuk doguran da var.
Otuzunda evlenip doguranda..

Yas konusunu okuyunca aklima Yas Otuz Bes adli siir geldi.
Sair omre yetmis yil diyor.
Yas otuz bes yarisi eder :)
Kendi kirkli yaslarda vefat ediyor.
Bazi yerlerde alay konusu oluyor.
Ne olacagini bilmiyor plan yapiyoruz da hayat ne getiricek bilinmiyor.
Bunu yazan doktor yirmilerinde evlenip otuzunda cocuk doguran da var.
Otuzunda evlenip doguranda..
Etkileyici bir örnek bu gerçekten
ananem dedem yaşarken bu adam beni erken öldürür deyip malını oğlunun üstüne yaptırmış dedem öldüğünde kendisi 50 yaşlarında... Şimdi 95 yaşında ve oğlu ona bakmıyor kızlarında kalıyor.
Hayata güvenmemek gerekir.
Gencecik yaşında çocuk sahibi olup doğumdan hemen sonra kanserle mücadeleye girişmek zorunda kalan, bebeği yaşını doldurmadan göçüp giden bir kadın tanıdım, 42 yaşında ilk bebeğini dünyaya getiren mutlu sağlıklı yaşayan da. Hayat öyle hesap kitapla olmuyor gelişine vuracaksın ya tutarsa diye.

20 li yaşlarda evlenen 3 arkadaşımın bebeği olmuyor.ikisi itiraf ediyor tedavi gördüğünü biri istemiyorum henüz diyor.6 yıllık evli.(belki de doğru).bir arkadaşım da 40 yaşında evlendi 2 ay iinde hamile kaldi.düşük yaptı 6 ay sonra tekrar hamile kaldı.simdi ikinciyi düşünüyor

Ben bunu sormadim ki iyi de :) 30dan kucuk birine bunu önerebilir belki ama zaten 30 yasinda bi insana bunu söylemenin mantigi yok, artik 30dan önce doguramayacagina gore :) Insanlarin canını sıkmanın bi alemi yok..
Benim demek istediğim de, aynı şekilde 30-35 yaş arası hamile kalmanın da 35 yaşından sonra hamile kalmaktan kanıtlanmış olarak faydalı olduğuydu; yani konu sahibi için henüz geç değil; sözkonusu durum açısından.

Bugün canımı sıkan bir mevzu oldu okadar kafama taktimki ya doktora gittim işte tanidik da birisi muayene oldum felan biraz muhabbet ettik muhabbet sırasında bana dediki kaç yaşındaydın 30 dedim niye evlenmedin ya dedi daha nezaman anne olcaksin dedi okadar üzüldümki zaten bu konuda çok üzgünüm ya evlenemeyenlere neden ezik muamelesi yapılıyor evlenip boşananlari ve mutsuz evlilik yürütenleri bile bizden daha şansli görmeye başladim çünkü onlara kimse acıyarak bakmıyor neden bizim toplumumuzun okumuşuda cahil okumamişida erkekler bile artık daha genç olanlari istiyor biz ölelimmi bilemedim ki toplumda fazlalik gibiyiz resmen
Bugün canımı sıkan bir mevzu oldu okadar kafama taktimki ya doktora gittim işte tanidik da birisi muayene oldum felan biraz muhabbet ettik muhabbet sırasında bana dediki kaç yaşındaydın 30 dedim niye evlenmedin ya dedi daha nezaman anne olcaksin dedi okadar üzüldümki zaten bu konuda çok üzgünüm ya evlenemeyenlere neden ezik muamelesi yapılıyor evlenip boşananlari ve mutsuz evlilik yürütenleri bile bizden daha şansli görmeye başladim çünkü onlara kimse acıyarak bakmıyor neden bizim toplumumuzun okumuşuda cahil okumamişida erkekler bile artık daha genç olanlari istiyor biz ölelimmi bilemedim ki toplumda fazlalik gibiyiz resmen
Evli olup yalanciktan mutluluk oyunu oynamaktansa,hiç evlenmemeyi tercih eden kadın az değil.Sen ona aldırma .İnşallah tez bir zamanda mutlu ailen olur

Eziklikten ziyade daha da geçirme diye söylemiş sanki.

Lisede staj yaptigim yerde santral gorevlisi ablayla muhabbet ederken annemle ayni yasta oldugunu ogrendi. Bekardi bir anda cok uzuldu. Benimde senin gibi cocugum olabilirdi demisti. Nişanlısı ölmüş. Her hayat farklıdır. ben evlendim, o benden sonra evlendi yani 45 yaslarindayken. Olmayacak diye bisey yok zamana birakmak lazim

Doktor olduğu için yumurta rezervleri açısından demiştir, tıbbi düşünmüştür muhtemelen. Malum yaş ilerledikçe yumurta rezervleri azalıyor.

İnsanlar bayılıyor başkalarını beyin yakan tavsiyelerle mutsuz etmeye. Siz üzülmeyin. Evlilik insanın başını göğe erdirmiyor hatta bazen insanı dibe çekiyor

Back
X