Doktorların Google Yorumları Ne Kadar Güvenilir? Gerçek Deneyimler Nerede?

ssselma

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2024
60
67
8
35
ali kavuzlu.webp

Merhabalar,
Bu konuyu özellikle buraya açmak istedim çünkü artık birçok kişi doktor seçimini Google yorumlarına göre yapıyor. Ancak son zamanlarda fark ettiğimiz bir durum var:

Bazı doktorların olumsuz Google yorumlarını sildirdiği, hatta sistematik şekilde spam bildirimiyle kaldırtabildiği söyleniyor.
Bunun hasta hakları açısından ne anlama geldiğini merak ediyorum.

❓Hasta olarak yaşadığımız gerçek deneyimi paylaşmamız engellenebilir mi?
❓Olumsuz yorum sildirmek, bilgi alma hakkını engellemek sayılmaz mı?
❓Yorumlarını sildiren bir doktor hakkında hukuki olarak bir şey yapılabilir mi?

Bu sadece benim değil, birçok kişinin yaşadığı bir durum.
Kendi deneyimimizi saygılı bir dille ifade ettiğimiz halde, zamanla yorumun yayından kalktığını görüyoruz.
Bu durum hem biz hastalar hem de yeni karar verecek kişiler için ciddi bir sorun.

Konuyla ilgili bilgisi olan, benzer süreç yaşayan ya da hukuki sürece başvurmuş olan varsa çok değerli olur.
Herkesin fikir ve deneyimlerini merakla bekliyorum.

Son düzenleme:
Estetik olmak isteyip bir sekilde bu basliga gelen insanlara kendi kotu tecrubemden bahsetmek istiyorum oncelikle.
Ben de ameliyat olmadan once maalesef farkinda degildim. Olduktan sonra bir surec gecirdim. Kendimi instagramdaki doktorun paylastigi gorsellerle kiyasladim bir tutarsizlik vardi ilk gunden beri.
Ameliyat olmadan once sectigim kisinin neredeyse hic kotu yorumu yoktu olanlarda 1 2 taneydi ve ben dusundum ki her doktorun yaptigini begenmeyen birisi muhakkak cikar, insanlari memnun etmek zor vs vs.
Doktoruma ne istedigimi anlatirsam neden baska islemler yapsin ki, sonucta istemiyorum, e para da oduyorum.. benim istedigim gibi yapar. Sonuc ne oldu?
Doktorum kisi nasil istiyorsa oyle yapiyorum dedi ve ilk haftadan itibaren zulmum basladi.. kesinlikle istemedigim sey yapilmis. Istemedigimi belirttigim seyler yapilmis. Doktora soruyorum kaciyor. Oyalamaya calisiyor. Hastalari mi karistirdi? E ama yorumlar ve instagram boyle degildi...
Sonra ben de yorum yaptim, olanlari yazdim. Fotografimi ekledim. Yorumum silindi, ardindan da pes pese ben doktoru karalamaya calisiyormusum gibi benim soylediklerime cevaben yorumlar geldi.
Sonuc olarak benim yorumun orada yok, guzel yorumlar duruyor. Fakat benim yasadiklarimin gercek oldugunu degistirmiyor.
TAVSIYEMDIR, Gercek hastalarla konusmadan gozunuz gormeden ameliyat olmayin..

Estetik olmak isteyip bir sekilde bu basliga gelen insanlara kendi kotu tecrubemden bahsetmek istiyorum oncelikle.
Ben de ameliyat olmadan once maalesef farkinda degildim. Olduktan sonra bir surec gecirdim. Kendimi instagramdaki doktorun paylastigi gorsellerle kiyasladim bir tutarsizlik vardi ilk gunden beri.
Ameliyat olmadan once sectigim kisinin neredeyse hic kotu yorumu yoktu olanlarda 1 2 taneydi ve ben dusundum ki her doktorun yaptigini begenmeyen birisi muhakkak cikar, insanlari memnun etmek zor vs vs.
Doktoruma ne istedigimi anlatirsam neden baska islemler yapsin ki, sonucta istemiyorum, e para da oduyorum.. benim istedigim gibi yapar. Sonuc ne oldu?
Doktorum kisi nasil istiyorsa oyle yapiyorum dedi ve ilk haftadan itibaren zulmum basladi.. kesinlikle istemedigim sey yapilmis. Istemedigimi belirttigim seyler yapilmis. Doktora soruyorum kaciyor. Oyalamaya calisiyor. Hastalari mi karistirdi? E ama yorumlar ve instagram boyle degildi...
Sonra ben de yorum yaptim, olanlari yazdim. Fotografimi ekledim. Yorumum silindi, ardindan da pes pese ben doktoru karalamaya calisiyormusum gibi benim soylediklerime cevaben yorumlar geldi.
Sonuc olarak benim yorumun orada yok, guzel yorumlar duruyor. Fakat benim yasadiklarimin gercek oldugunu degistirmiyor.
TAVSIYEMDIR, Gercek hastalarla konusmadan gozunuz gormeden ameliyat olmayin..
Yazdıklarını o kadar iyi anlıyorum ki...
Aynı süreci eşim yaşadı, biz de her şeyin bu kadar sistemli bir şekilde “güzel gösterildiğini” yaşadıktan sonra fark ettik. Instagram’da filtreli açılarla paylaşılmış “mükemmel” sonuçlar, Google’da neredeyse hiç kötü yorumun olmaması… Hepsi bir illüzyon gibiymiş.

Senin de dediğin gibi, insan düşünmeden edemiyor: “Ben açık açık ne istediğimi söyledim, neden farklı bir şey yapsın ki?” Ama ne yazık ki birçok kişi yaşadığı olumsuzluğu susturulmuş gibi hissediyor.
Yorum silinmesi meselesi bizde de oldu. Gerçek bir deneyimi paylaşmamıza rağmen “karalama” gibi lanse edildi. Ardından gelen savunma yorumlarının dili bile tanıdıktı, sanki hepsi planlıydı.

Bu yüzden bu yazın çok kıymetli. Gerçek hasta deneyimlerini paylaşmak, başkalarının aynı hataya düşmesini engellemek açısından çok önemli.
Umarım herkes senin gibi cesaretle sürecini paylaşır da, sadece sosyal medyaya veya özenle temizlenmiş Google yorumlarına bakarak karar verilmez.

Senin yaşadığın şey gerçektir ve tek bir silinen yorum, bunu değiştiremez.
Yalnız değilsin.
🙏

Benim merak ettiğim nasıl siliyorlar, para mı veriyorlar? Hastaları hiç kimse korumuyor maalesef (( Ben eskiden doktorlara hayranlıkla bakardım, artık eski saygım kalmadı, bir ortopedi doktorum var, bir de annemin geatri doktoru, onlardan başka hiç birine güvenmiyorum. 😔 Şikayetim var uygulamayı indirdim, oradan araştırıyorum artık.

Benim merak ettiğim nasıl siliyorlar, para mı veriyorlar? Hastaları hiç kimse korumuyor maalesef (( Ben eskiden doktorlara hayranlıkla bakardım, artık eski saygım kalmadı, bir ortopedi doktorum var, bir de annemin geatri doktoru, onlardan başka hiç birine güvenmiyorum. 😔 Şikayetim var uygulamayı indirdim, oradan araştırıyorum artık.
Sikayetvar da gercek degil
Sikayetler kaldirtiliyor

Sikayetvar da gercek degil
Sikayetler kaldirtiliyor
Dr. Ali Kavuzlu Şikayetvar daki yorumumu defalarca sildirdi tekrar tekrar yazdırdım bu kezde yorumu düzenledi internet yorumlarına aldanmayın tanıdığınız kişiler daha önce ameliyat olmuş kişiler olsun yazısını kaldırdı. Google Yorumlarıda gerçek değil kendisini olmak isteyipte olamadığı doktor gibi tanıtıyor.

Ben de hep yorumlara bakarak dr buluyorum ama bazilarinda kotu yorumlarda var. Ben sahsen iyisine denk geldim hep.
Estetik farkli konu. Hastane de onemli benim icin. Sonucta iyi hastane , yorumlari iyi olmayan birisiyle anlasma yapmaz diye dusunuyorum.

Kadınlar Kulubunun sahibine doktorlar ne paralar teklif ediyor yorumları sil diye adam kabul etmiyor kendisi Mert bir insan.
Amaclari ne ben anlayamadim
Cok beceriksizsen bu isi yine de yapicam diyosan kemeri torpule birak neden ekstra islere giriyosun
Benim revizyon olacagim doktoru takip ediyor bir de utanmadan
O mahvediyor digeri duzeltiyor
Insan utanir kendinden
Ne ilk sikayet ne son sikayet olacagim
Oralardan yorum kaldirinca beceriksizligi degisiyor mu? Yorum kaldirtacagina hatasini telafi edecek cozumler uretse belki de guzel seyler yazilacak
Vicdansizlar
3bin dolara burnumu mahvettirdim simdi 12bin euroya beni tatmin etmeyen daha normal bir buruna okay diyecegim
Allah bildigi gibi yapsin

Ben de hep yorumlara bakarak dr buluyorum ama bazilarinda kotu yorumlarda var. Ben sahsen iyisine denk geldim hep.
Estetik farkli konu. Hastane de onemli benim icin. Sonucta iyi hastane , yorumlari iyi olmayan birisiyle anlasma yapmaz diye dusunuyorum.
Ayni hataya dustum
Cok iyi bir hastanede burnumu mahvettirdim...

Amaclari ne ben anlayamadim
Cok beceriksizsen bu isi yine de yapicam diyosan kemeri torpule birak neden ekstra islere giriyosun
Benim revizyon olacagim doktoru takip ediyor bir de utanmadan
O mahvediyor digeri duzeltiyor
Insan utanir kendinden
Ne ilk sikayet ne son sikayet olacagim
Oralardan yorum kaldirinca beceriksizligi degisiyor mu? Yorum kaldirtacagina hatasini telafi edecek cozumler uretse belki de guzel seyler yazilacak
Vicdansizlar
3bin dolara burnumu mahvettirdim simdi 12bin euroya beni tatmin etmeyen daha normal bir buruna okay diyecegim
Allah bildigi gibi yapsin
Gerçekten seni yürekten anlıyorum…
Aynı senin anlattığın gibi bir mağduriyet yaşadım ben de.
İnsan hem sağlığını hem parasını kaybediyor, bir de üzerine utanmadan seni takip ediyorlar.
Dr. Ali Kavuzlu yüzünden ben de ikinci kez ameliyat olmak zorunda kaldım.
O bozdu, başka biri düzeltmeye çalıştı.
Ama iş işten geçtikten sonra ne anlamı var?
Yorumları sildirmekle iş çözülse keşke…
Bu işin bedeli sadece para değil; özgüven, psikoloji, hayat kalitesi…
Allah gerçekten bildiği gibi yapsın.

Kadınlar Kulubunun sahibine doktorlar ne paralar teklif ediyor yorumları sil diye adam kabul etmiyor kendisi Mert bir insan.
Ama burada da silmiyor yorumlar. Ben kötü bit şey yazmadığım halde yorumum silindi diye mesaj geldi bana. Çok şaşırmıştım. Bir de doktorların asistanları yazıyor burada, çok yanıltıyorlar, hepsi forumu takip ediyor.

Gerçekten seni yürekten anlıyorum…
Aynı senin anlattığın gibi bir mağduriyet yaşadım ben de.
İnsan hem sağlığını hem parasını kaybediyor, bir de üzerine utanmadan seni takip ediyorlar.
Dr. Ali Kavuzlu yüzünden ben de ikinci kez ameliyat olmak zorunda kaldım.
O bozdu, başka biri düzeltmeye çalıştı.
Ama iş işten geçtikten sonra ne anlamı var?
Yorumları sildirmekle iş çözülse keşke…
Bu işin bedeli sadece para değil; özgüven, psikoloji, hayat kalitesi…
Allah gerçekten bildiği gibi yapsın.
Her sey bu kadar mi para oldu ya. Ben bu burunla bir omur yasayacagim
Yuzume yapistirmis burnumu
Ben nasil duzeltecegim, hic utanmiyor hatasi 1 degil ki
Burnumun her yeri kotu
Hic konustugumuz gibi degil
NE buyuk bir sinav oldu bana

Maalesef olmuyor
Ben zaten para degil eski burnumu istiyorum
geri gelecekse butun parami vereyim ama mumkun degil
Cok islem yapildi ozensiz
Doktor Ali Kavuzlu gibi vicdansız doktorlar para için her şeyi yapar senin burnun oldumu olmadı mı önemli değil alacağı paraya bakarlar.

Ama burada da silmiyor yorumlar. Ben kötü bit şey yazmadığım halde yorumum silindi diye mesaj geldi bana. Çok şaşırmıştım. Bir de doktorların asistanları yazıyor burada, çok yanıltıyorlar, hepsi forumu takip ediyor.
Doktor Ali Kavuzlu kendi asistanlarına kendisi hakkında iyi yorumlar yaptırıyor. kendi kendilerini övüyorlar çünkü övülecek birtarafı yok doktorun.

Back
X