Sanırım normal doğum kimse için değil, en çok doktor için meşakkatli oluyor :)) Gecenin yarısı, cumartesi-pazar demeden normal doğum ne zaman başlarsa o zaman hastaneye gelmek zorunda kalacakları için istemiyorlar normal doğumu... Sezeryan olsun da planlı programlı, saatli olsun,kendi hayatları da aksamasın istiyorlar... Ben bu yıl etrafımda daha normal doğum yapan kimse görmedim, herkes sezeryan! Herkese türlü türlü bahaneler... Yok bebeğin başı şöyleymiş, yok suyu böyleymiş, yok kordonu nasılmış... Sezeryanın da tıbben gerekli olduğu durular var biliyorum, mesela arkadaşlar yazmış 42.haftalarında mecburen sezeryan olduklarını, o tip durumları tenzih ediyorum ebette ama daha 37.-38. haftada türlü türlü kulplar bulup da insanları sezeryana iten doktorları da kınıyorum. Bu işi binyıllardır milyarlarca kadın normal yoldan yapabilmiş de, şimdi ne oldu da bir anda hiçbir kadın normal doğum yapamaz hale geldi. Neden kimsenin işi rast gitmez oldu da herkes sezeryana mecbur kaldı... Ben bu sezeryan "mecburiyetlerinin" yarısından çoğunun uydurmaca olduğunu düşünüyorum. Doktor kendi rahatı bozulmasın diye insanları sezeryana itiyor... Sonra bu kadınların rahimlerinde yapışıklık mı oldu, 2 çocuktan sonrasını isterler mi, istemezler mi diye düşünen yok... Ben böyle doktorların samimiyetinden şüphe ediyorum... Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın inşallah ne diyeyim...