Doktoruma güvenebilir miyim?

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
12.078
10.584
218
29
Kızlar iyi geceler..

Umarım iyisinizdir.

Bi kaç ay önce burada da konu açmıştım. 7 ay önce doğum yaptım ve 53.günde regl oldum. O zamandan beri reglim her ay düzenli ama inanılmaz yoğun kanamam var. Sancı vs yok sadece yoğun kanama.

Gecen gün bebeğimi kontrole götürdüm o ara hazır geldik ben de kadın doğumcuma görüneyim dedim. Kendisi uzun yıllardır takibimi yapan bir doktor. Hiçbir zaman söylediklerini falan sorgulamadım. Sağ olsun sayesinde güzel bir hamilelik ve doğum da gecirdim fakat doktorum fazla rahat. Yani her durumda “olabilir, hallederiz” tavrında Hamileyken bu tavır hoştu ama son kontrolde şöyle bir sey oldu anlatıyorum.

Ben yukarıda bahsettiğim durumu anlattım doktoruma. Aktif emzirdiğim için hormonlarımın dengesiz olduğunu ve bunun da az kanama, çok kanama veya regl düzensizliği yapabileceğini ve normal olduğunu söyledi. Ultrason muayenesi yaptı ve rahim ve yumurtalıklar bebek gibi tertemiz dedi. Muayene sonrası regl dönemlerimde kan ilacı almamı istedi. Sonra da hem kanama azaltmak için bir ilaç hem de dolarex yazdı. reglin ilk günü ağrı kesiciyi iç kanaman azalır dedi.

Ben de sekreteri de aynı anda “emziriyorum ama” dedik. O da dedi ki “dısarda egzoz dumanlarından aldığından daha zararlı değil ayda bir bu ilacı almak, bir sey olmaz.”

2 gün önce de ben ilacı içtim. Emzirmeye de devam ettim normal sekilde. Ama aklıma da takılmıyor değil. Sizce cocuk doktorumuzdan onay almam gerekir mi?

Bence dolorex kullanmayın, parol için onun yerine yani biz doktor değiliz bilemeyiz ama. Gerçi ben hamileliğimin başlarında bilmeden bir sürü dolorex içmiştim bişey olmamıştı biraz daha masum diğer ağrı kesicilere göre bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…