doktoruma güvenip güvenmemek konusunda kararsız kaldım:(

angel_light_angel

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
669
80
118
3 aydır bebek istiyoruz. bu ay gebeliköncesi testlerimi yaptırdım hiçbir sorun çıkmadı. ancak 11. günde yumurtam 10 mm idi 12. günde 12 mm oldu. sonra 14. günde tekrar çağırdı doktor gittim. bu sefer de 12 mm olan yumurtam 10.9 mm düşmüş. nası oluyo anlamadım. başkabi kadındoğumcuya gittimamamuayene olmadan sadecekonuştum. aynı yumurtayı ölçmemiştir başka yumurtadır ölçtüğü bir sürü yumurta olur yumurtalıkta dedi. ilk gitiğim prof yanlışmı baktı dersiniz? birde2yumurtalığımda da yumurta varmış. bu ikiz ihtimalimin olduğunu mu gösterir? ama yumurtalarım 14. güne göre çok küçük değil mi kafam çok karıştı.

canım konuyla ilgili bilgim yok ama 3 ay çok kısa bi süre sen daha şimdiden böyle takıntı haline getirirsen iyi olmaz senin için. bi de o ultrason ölçümlerinde sapmalar olur her zaman. milimi milimine doğru ölçülmesi imkansız.

Yumurtalar birkac tane olabilir bu cogul gebeligi gostermez.
Ama onlar dollenirse.... cogul olur. Rabbim isteyene nasip etsin.

Doktora guvenmek cok onemli.
Herzaman soylerim bir baskasinin begenmedigi doktor sizin guvendiginiz doktor
olabilir. Onemli olan senin guvenmen. Ben 3 di 2 kimyasal gecirdim.
2yillik evliyim. Yani ust uste yasadim butun bunlari. Doktoruma guvenmem
bu sureci asmamda cok yardimci oldu. Suan 27haftalik hamileyim.
Dktorum dogum yaptigi icin izine ayrildi. Cok izin kullanmayacak cok sukur ama
su kisa zamanda bile doktorumun hastanede olmamasi beni tedirgin ediyor.
Doktorun cok iyi bir doktor bile olsa, senin guvenmen cok onemli.
Eger icin rahat degilse, doktorunun soyledikleri seni tatmin etmiyorsa, sorularina cvb bulamiyorsan,
zor ama doktor aramaya basla.
Ilerde hamile oldugunda cok daha lazim olacak.
Rabbim bekletmesin seni ve bekleyenleri..

canım profse eğer doktorun elbet bir bildiği vardır. başka doktorun dediği gibi başka bi yumurtayı ölçmüş olma ihtimali de var. birçok yumurta var .. bende 5 tane vardı mesela bi kere gittiğimde. bir yumurtalıkta düşün.. tabii bunların çatlaması önemli. çatlamıyosa eğer hiçbi işe yaramıyo.. iki yumurtalığında yumurtaların olması ikiz olacağını göstermez. eğer o yumurtalardan 1den fazlası çatlar ve döllenirse ikiz veya 3üz ihtimali sözkonusu olabilir. bazen tek yumurtalıkda birkaçtane yumurta olabilir ve çatlayıp döllenme sonucu çoğul gebelik oluşabilir. 14.gün için küçük bir değer mi bilemiyorum. ama bir yumurtanın çatlayıp döllenmesi için küçük bir değer 12 mm.. yardımcı olabilmişimdir umarım

engelli insanlarla çalışıyorum. işim gereği bu konuda çok hassasım. takıntı haline getirmem o yüzden günde en az 3-4 özürlü bebek görüyorum ve bu her gün devam ediyo. o yüzden bu takıntılarım. iş insanın haytını çok etkiliyo.

bir şeyden ne kadar korkarsan başına gelme olasılığı artıyo...ben hamilelikte preeklampsiden çok korkardım,pimpirikliydi başıma geldi. erken doğan bebeklere çok üzülürdüm başıma geldi. onun için hiçkimseye çok üzülme ve başıma gelir mi diye korkma. . .

sonuna kadar katılıyorum. ben de bugüne kadar neden korktuyam başıma geldi. artık olumlu düşünüyorum. pozitif düşüncenin gücüne inanıyorum.konu sahibi arkadaşım, takıntı derken yani yumurta ölçümleri, başka doktorlar falan için erken demek istedim. bu işi ne kadar çok kafana takarsan o kadar zor hamile kalırsın. normalde doktorlar bile 6 ay denemeden hiç bişey yapmıyolar. hayırlısıyla sağlıkla beek sahibi olursun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…