• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorun tüp bebek uygulamasından sonra hastayı aramaması hakkında düşünceleriniz ?

Doktorun tüp bebek uygulamasından sonra hastayı aramaması hakkında düşünceleriniz ?


  • Ankete Katılan
    28

Kazen

Ahtapotlara takılıp gidiyor aklım 🦀
Administrator
14 Kasım 2001
21.435
En iyi cevaplar
2
69.544
1.623
102
Merhaba
Özellikle negatif sonuç alınan tüp bebek denemelerinden sonra öncesinde sürekli aranan hastanın negatif sonuç alındığında aramaması hakkında ne düşünüyorsunuz ?
 
Sitemizde yer alan bir arkadaşımızın tedavi sonrasında beni doktor aramadı cümlesi bir merkez tarafından bu sitede kalmaması gerektiği belirtilerek kaldırılması için bizden talepte bulunuldu. Bizde bunun bir hakaret ve/veya karalama olmadığını ne gerekçe ile kaldırmamız gerektiğini sorduğumuzda aşağıda ki cevabı aldık. Kurum veya kişi hakkında bilgi veremeyeceğim zira bu özel bir yazışma fakat bu talebin neden yapıldığı hakkında da ve yaşananlar hakkında da bilginiz olmasını istiyorum.


Doktorun tüp bebek uygulamasından sonra hastayı aramaması bu meslekte genel olarak uygulanmaktadır. Genelde hasta kendi istediğine göre olumlu veya olumsuz sonuçlanan gebeliği ya da bir problem oluşması durumunda doktoru kendi tercihine göre arar. Hatta bazı hastalar tedavinin olumsuz sonuçlanması durumda arandıklarında tepki göstermektedirler. Bu nedenle genelde doktorlar tedavi sonrası iletişim tercihini hastaya bırakırlar.

Eğer hasta İstanbul dışından geliyorsa ve tekrar gelemeyecekse bulunduğu ildeki hastanelerde yaptırması gereken rutin işlemleri içeren bir yazı da kendisine verilmektedir (bu belgelerin bir kopyası hastanede bulunmaktadır). Linkte adı geçen doktor tarafından bu hastaya da diğer hastalardan farklı bir muamele uygulanmamıştır. Zaten uygulanması mümkün değildir, çünkü bu işlemler sadece doktor tarafından değil bir ekip tarafından yapılmaktadır.

Tüp bebek tedavisi hasta için olduğu kadar doktor içinde zor bir süreçtir. Olumsuz sonuçlanmalarda genellikle hastaların fazla hassasiyetinden dolayı suçlanan taraf olmayı hep kabul etmek durumunda kalırlar, ama bunun internet sayfalarında yer alması mesleğini çok iyi yapan, bu zor tedavi sürecinde hemen her ilden gelen maddi zorluklar yaşayan birçok aileye hep destek olan (ki başka internet sayfalarında bunu ifade eden mesajlar vardır) doktoru çok üzmektedir, çünkü internette search yapıldığında kocaman olumsuz başlıklarla ilk sizin yazılarınız çıkmakta. Tüp bebek tedavisini aynı doktorla defalarca deneyip, başarısız sonuç ya da problemli gebelik yaşayan birçok kişi, bunların olabileceğini önceden bildiği için kabul etmiştir. Bu linkte yazan kişi zaten hastaneye gelip doktora hesap sormuş birisidir, ama sanırız hırsını alamadığı için sizin web sayfasını kullanmıştır. Çünkü yasal olarak yapabileceği birşey yok çünkü ortada sadece işlem sonrası doktorun aramaması durumu var, ama onun nedenleri de yukarıda anlattığım gibi.

Eğer yazdıklarımdan sonra hala doktorun hatalı ya da ilgisiz olduğunu düşünüyorsanız, bunca zamandır çekmiş olduğu üzüntünün ve "bu yazıdan dolayı diğer hastaları tarafından şüpheyle yaklaşılmış olmasının" yeterli bir bedel olduğunu tahmin edersiniz. Eğer bütün bunları göz önüne alıp bu mesajı iptal edebilirseniz doktoru ve onun üzüntüsüne yakından tanık olmuş bizleri de çok memnun etmiş olursunuz...

Tekrar çok çok teşekkürler...


diye bir cevap geldi. Açıkçası ben çok samimi bir açıklama olarak gördüm. Acaba gerçekten negatif sonuçlarda bu düşüncelere kapılıyor muyuz ?


Yorumlarınızı merak ediyorum.
 
benım suan ılk denemem ocakta olucak..
Allah korusun tabi ama negatif alırsam eğer merkezimin beni arayacığını düşünmüyorum.Çünkü fakülte hastanesi ve çok yoğun :50:
 
Maddi ve manevi olarak son derece yıpratıcı ve hassas bir dönem geçiren bizler, sanırım bir telefonu hak ediyoruz. Size yazdıkları yanıt samimi ve iyi niyetli bir açıklama olabilir ancak tedavi sonrasında sonuç olumlu ya da olumsuz fark etmez, doktorun ilgisi, bundan sonraki süreç için yorum ve önerileri bizler için çok değerli ve önemlidir. Her şeyden önce bir insan olarak önemsendiğimizi hissettirir. Çok kolay, çok az zaman alan ve çok ucuz bir yöntemdir ama hasta için dünyalara bedel olabilir. İç rahatlatır, geleceğe dair umut verir, kendini değerli hissettirir... Hastayı aramamak normal / genel uygulama ise de bu tercihten en kısa zamanda vazgeçmelerini öneririm. Biz kadınlar zaten duygusal insanlarız, hele ki bu dönemde daha da hassasız. İlgi görmek ve bizim için hayati olan konularda bilgilendirilmek isteriz. Paylaştıklarınız için teşekkürler...
 
Sitemizde yer alan bir arkadaşımızın tedavi sonrasında beni doktor aramadı cümlesi bir merkez tarafından bu sitede kalmaması gerektiği belirtilerek kaldırılması için bizden talepte bulunuldu. Bizde bunun bir hakaret ve/veya karalama olmadığını ne gerekçe ile kaldırmamız gerektiğini sorduğumuzda aşağıda ki cevabı aldık. Kurum veya kişi hakkında bilgi veremeyeceğim zira bu özel bir yazışma fakat bu talebin neden yapıldığı hakkında da ve yaşananlar hakkında da bilginiz olmasını istiyorum.





diye bir cevap geldi. Açıkçası ben çok samimi bir açıklama olarak gördüm. Acaba gerçekten negatif sonuçlarda bu düşüncelere kapılıyor muyuz ?


Yorumlarınızı merak ediyorum.

bence doktor gayet iyi bir şekilde açıklamış bu süreç gerçekten yeni yaşayan biri olarak zor ve doktorlarda bizlerin bütün kaprislerini tiriplerini bazen ailelerimizden daha iyi çekiyorlar.
 
bende bu tedavi sürecini geçiren biri olarak tedavi gördüğüm merkez bir kaç gün sonra beni arayıp durumumun nasıl olduğunu her hangi bir sorunun olup plmadığını sormaları beni çok mutlu etti çünkü bu süreç okadar yıpratıcıki onlarında bunu düşünüp belimle ilgilenmelerini görmek çok güzel eğer aramasalardı bende bozulurdum çünkü gerçekten bir telefonu hakettiğimizi düşünüyorum
 
3 kez tüp bebek tedavisi gördüm ve kendi yaşadıklarım üzerinden yorum getirmek istiyorum.
İlk merkezimde olumsuzluklar yaşadım.Tedavinin her aşamasında muhatap aradım ama bulamadım ayaküstü geçiştirildim hep.
Çok ta bir beklentim yoktu tecrübesizdim o zamanlar.Hiç bir zaman sorularıma cevap alamamışım kaldıki sonucu alınca beni aramalarını bekleyecektim.
2. ve 3.tedavimi aynı merkezde oldum ikisinde de bebeğimle eve dönemedim ama asla ilk merkezimdeki düşüncelere sahip değilim.
İlgili 2 doktor ve güleryüzlü ekibi vardı her zaman. negatif aldığımda aramadılar o kadar ilgili bir ekip olmalarına rağmen ama ben aarmalarını beklemedim zaten istediğimde ulaşabiliyordum sorularım varsa neden olmadığına dair mutlaka cevap verecek biri olurdu telefonun ucunda.
Farklı merkezler, sonuçlar negatif, sonucu alınca her iki merkezde aramadı.
Önemli olan tedavi sürecindeki iletişim memnuniyet sonuç negatif olsada durum değerlendirmesinde karşında muhatap bulabileceğini bilmek.Doktor aramış ben aramışım o zaman önemli olmaz.
Hem ilgi görme tedavi sürecinde hemde negatifi al sonra çiftler geriliyor ne zaman birileri bizi ciddiye alıp bir açıklama yapacak diye haliyle istenmeyen durumlar oluşabiliyor.
 
Son düzenleme:
Çok güzel bir konuya deyinmişsiniz. Bende negatif sonuç aldığımda aramazlarsa çok bozulurum demiştim. Ama aradılar, randevu verdiler dr görüşmeye çağırdı. Merkezler neden aramaz anlamam bu hasta negatif aldığın sonuç itibari ile gene bu yola başvuracak aslında merkezlerin karına olur aramaları çünkü diğer türlü hasta tekrar orayı tercih etmez ilgilenmediklerinden dolayı.
 
5 kere tedavi gördüm, hem de aynı merkezde. 4'ünde neqatif aldım. Bir kere bile kendileri aramadılar. Ancak aramasalar bile, ben onları sorumlu tutmadım ve aynı yerde 5 kez denedik. Tedavi sırasında yapılması gereken her şeyi yapıyolarsa, bana göre aramadıkları için suçlamak doğru değil. Biz her seferinde kendimiz gidip, dr.la görüştük, konuştuk, bir dahaki seferde daha ne yapıla bilir onu öğrendik. İtiraz eden, tersleyen de olmadı.

En hassas bir dönem olduğu için hastanın aranılması çok iyi olurdu, neqatifden sonra en çok ihtiyaç duyulan şey, bir şeyler söylenmesi. Ancak sırf aramadıkları için hastaneyi ve ya dr.u kötülemek zannımca doğru bir şey değildir. Eğer hasta aradığı halde ulaşamıyor ve ya tersleniyorsa o zaman durum değişir.
 
1 kere tüp bebek denemiş ve negatif sonuç almış birisi olarak tüp bebek tedavisi gören her bir bireyin özel ilgiyi hak ettiğini düşünüyorum çünkü içinde bulunulan psikolojik durum ve beklentiler negatif sonuç ile karşılaşıldığında inanılmaz bir yıkım yaratıyor insanda ayrıca tüp bebek tedavisinde ödenen rakamlar karşılığında hastaya bir telefon açmanın çokta zor olmadığını düşünüyorum
 
ben negatif sonuc aldıgımda (kan testtını dısarda yaptırdım) kendım arayıp doktoruma soylemıstım o da gorusmeye cagırdı ve gıttım gorustuk tedavı sırasında doktorumu her aradıgımda ulasabılıyordum.

ayrıca sonrakı gunlerde gıttıgım merkezden benı farklı zamanlarda ıkı kere aramıslar ama ben tlf sesını duymadıgım ıcın kım aradı bılemıyordum sonradan ogrendımkı psıkolog doktor negatif sonucumla ılgılı gorusmek ıcın aramıs
 
benimde 5 başarısız denemem var farklı yerlerde en son denemem haziran ayında oldu . ama sadece bir defasında dr um kendisi aramıştı..
diğerlerinde de aradılar durumu sordular ama dr un araması bence daha başka dr la konuşmak onun bi daha ki denemede nasıl bi yol izleyeceğini anlatması bi nebze olsun içini rahatlatıyor insanın....
 
Tedavi baslangicinda drlar zaten yuzde kac sansimiz oldugunu soyluyor.bebek sahibi olmayi her ne kadar herseyden cok istesek de Basarisizlik her tedavide oldugu gibi tup bebek tedavisinde de aci da olsa oluyor olacaktir . Ben bir saglik calsani olarak bir drun hastasinin pozitifte de negatif sonucunda da karsisinda durabilmesi gerekliligini savunuyorum .
Sonuc olarak bu tedavide dr u ilk basta secen biziz. Yani en azindan ozel merkezlerde. Secim yaptiktan sonra da negatif sonucta dr u suclamak ne kadar yanlissa,, dr un negatif sonucundan sonraarayip aciklama yapmamasi gecmis olsun ama yaninizdayiz dememesi o kadar yanlis.
 
Sitemizde yer alan bir arkadaşımızın tedavi sonrasında beni doktor aramadı cümlesi bir merkez tarafından bu sitede kalmaması gerektiği belirtilerek kaldırılması için bizden talepte bulunuldu. Bizde bunun bir hakaret ve/veya karalama olmadığını ne gerekçe ile kaldırmamız gerektiğini sorduğumuzda aşağıda ki cevabı aldık. Kurum veya kişi hakkında bilgi veremeyeceğim zira bu özel bir yazışma fakat bu talebin neden yapıldığı hakkında da ve yaşananlar hakkında da bilginiz olmasını istiyorum.





diye bir cevap geldi. Açıkçası ben çok samimi bir açıklama olarak gördüm. Acaba gerçekten negatif sonuçlarda bu düşüncelere kapılıyor muyuz ?


Yorumlarınızı merak ediyorum.

Ben bir başarısız ,birde başarılı Mikroenjeksiyon(tüp bebek)geçirdim.Biri Devlet hastanesinde ,diğeri özel hastanede,ikisindede işlem sonrası aramadılar.ilki tutmadı ,ikincisi Şükürler olsunki tutduğu için ben aramıştım doktorumu.Ama doğum zamanı,aramışlardı ,doğum yaptınızmı diye.Yani sanıyorum hiçbir dr,ve hastane aramıyor.Bu arada Evlat isteyen herkese, Rabbim benim gibi ,ikizler hatta isteyene üçüzler nasip etsin.
 
bence aramalarına gerek yok.ne diyecekler ki zaten.pozitiften sonra haftada bir arayıp nasıl gidiyor bakalım diye soruyorlar mı hayır peki biz bunu takıyormuyuz hayır.peki olumsuzdan sonra neden arasınlar.psikolojimizi düzeltmek için orada değiller ki.yapmaları gereken işlemleri yapıyorlar ve işleri bitiyor.babamız kardeşimiz değil ki bu kişiler bizimle ilişkilerini sürdürsünler hal hatır sorsunlar.
 
Ben kendim aramıştim sanirim aramasam aramazlardi... Benim anlayamadigim madem aranmamasi normal, çoğu yerde uygulama böyle arkadasin bu siteminden neden bu kadar rahatsiz olunmuş. Arkadas yazar eğer sonrasinda aranmanin çoook önemli olduğunu düşünen varsa (benim için tedavideki ilgi önemli) bu merkezi tercih etmez, en azindan bilirler... Doktor bey bu kadar üzüldüğüne göre artik hastalarını mutlaka arıyor sanırım...
 
ben iki defa tüp bebek tedavisi gördüm ikiside aynı merkezde ve ikiside negatif oldu ama ilk tedavimde negatifi alınca test gününün akşamı doktorum aramış en ümitli hastası olduğumu neden olmadığını kendisinde anlamadığını falan söylemiş teselli etmişti bi dahaki tedaviyede kendimi ne zaman hazır hissedersem başlamamı söylemişti ve bu bana çok iyi gelmişti ikinci tedavimde dondurulmuş embriyolarımla olmuştu oda kimyasal olarak sonuçlandı malesef ve o zamanda doktorum telefonda en az yarım saat konuşmuş durumum hakkında bilgilendirmiş teselli etmiş ve bundan sonraki dönemde yaptırmam gereken testleri anlatmıştı demem o ki doktorun hastasını araması konuşması söyleyeceği en ufak bi umut verici cümlesi bile biz bebek sahibi olmak isteyen kadınlar için çok önem arz etmekte.
 
1. Denemem negatifti beni kimse aramadı Dr özel muAynhanesine gidiyorumdum Dr geçtim sekreteri bile aramadı ne yaptınız diye suan başka merkezde 2. Denemem transferimin 5. Günümdeyim oyüzden bu merkez hakkımda bir bilgim yok
 
ilk tüp denemem di tedavi öncesi ve sonrası mükemmel bi ilgi alaka vardı her seferin de güler yüz sorduğum sorulara içtenlikle cevap verildi ve özellikle soncumu öğrendikten sonra dr kendisi beni arayıp özel olarak tebrik etmişti:34: hala da merkezime gidiyorum kapılarda karşılanıyorum verdiğim bütün para helal olsun :16:
 
Bence aramalilar dunyanin eziyetini cekiyoruz birsuru para gidiyor negatif sonuç alindigi hayat duruyor doktorun agzindan bircçift umutlu söz kendine getirebiliyor ..ben 2 farklı merkezde tedavi gördüm biri hic aramadi kimyasal gebelik geçirdim ve neolduguyla ilgili hic bilgiye sahip değildim nerden arastirdim hep oysa o an bana birilerinin bilgi vermesi gerekirdi.hemşirenin kimyasal gebelik gecirdiniz demesiyle kapandi son görüşme, diğer merkezdede hem negatif hem kimyasal herikisindede aradi doktorun sorularima cvp bulabildim.bence aramalilar 2 dk hastasina telefonda aciklama yapmali bir doktor
 
Back
X