- 14 Kasım 2001
- 21.435
- En iyi cevaplar
- 2
- 69.544
- 1.623
- 102
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doktorun tüp bebek uygulamasından sonra hastayı aramaması bu meslekte genel olarak uygulanmaktadır. Genelde hasta kendi istediğine göre olumlu veya olumsuz sonuçlanan gebeliği ya da bir problem oluşması durumunda doktoru kendi tercihine göre arar. Hatta bazı hastalar tedavinin olumsuz sonuçlanması durumda arandıklarında tepki göstermektedirler. Bu nedenle genelde doktorlar tedavi sonrası iletişim tercihini hastaya bırakırlar.
Eğer hasta İstanbul dışından geliyorsa ve tekrar gelemeyecekse bulunduğu ildeki hastanelerde yaptırması gereken rutin işlemleri içeren bir yazı da kendisine verilmektedir (bu belgelerin bir kopyası hastanede bulunmaktadır). Linkte adı geçen doktor tarafından bu hastaya da diğer hastalardan farklı bir muamele uygulanmamıştır. Zaten uygulanması mümkün değildir, çünkü bu işlemler sadece doktor tarafından değil bir ekip tarafından yapılmaktadır.
Tüp bebek tedavisi hasta için olduğu kadar doktor içinde zor bir süreçtir. Olumsuz sonuçlanmalarda genellikle hastaların fazla hassasiyetinden dolayı suçlanan taraf olmayı hep kabul etmek durumunda kalırlar, ama bunun internet sayfalarında yer alması mesleğini çok iyi yapan, bu zor tedavi sürecinde hemen her ilden gelen maddi zorluklar yaşayan birçok aileye hep destek olan (ki başka internet sayfalarında bunu ifade eden mesajlar vardır) doktoru çok üzmektedir, çünkü internette search yapıldığında kocaman olumsuz başlıklarla ilk sizin yazılarınız çıkmakta. Tüp bebek tedavisini aynı doktorla defalarca deneyip, başarısız sonuç ya da problemli gebelik yaşayan birçok kişi, bunların olabileceğini önceden bildiği için kabul etmiştir. Bu linkte yazan kişi zaten hastaneye gelip doktora hesap sormuş birisidir, ama sanırız hırsını alamadığı için sizin web sayfasını kullanmıştır. Çünkü yasal olarak yapabileceği birşey yok çünkü ortada sadece işlem sonrası doktorun aramaması durumu var, ama onun nedenleri de yukarıda anlattığım gibi.
Eğer yazdıklarımdan sonra hala doktorun hatalı ya da ilgisiz olduğunu düşünüyorsanız, bunca zamandır çekmiş olduğu üzüntünün ve "bu yazıdan dolayı diğer hastaları tarafından şüpheyle yaklaşılmış olmasının" yeterli bir bedel olduğunu tahmin edersiniz. Eğer bütün bunları göz önüne alıp bu mesajı iptal edebilirseniz doktoru ve onun üzüntüsüne yakından tanık olmuş bizleri de çok memnun etmiş olursunuz...
Tekrar çok çok teşekkürler...
Sitemizde yer alan bir arkadaşımızın tedavi sonrasında beni doktor aramadı cümlesi bir merkez tarafından bu sitede kalmaması gerektiği belirtilerek kaldırılması için bizden talepte bulunuldu. Bizde bunun bir hakaret ve/veya karalama olmadığını ne gerekçe ile kaldırmamız gerektiğini sorduğumuzda aşağıda ki cevabı aldık. Kurum veya kişi hakkında bilgi veremeyeceğim zira bu özel bir yazışma fakat bu talebin neden yapıldığı hakkında da ve yaşananlar hakkında da bilginiz olmasını istiyorum.
diye bir cevap geldi. Açıkçası ben çok samimi bir açıklama olarak gördüm. Acaba gerçekten negatif sonuçlarda bu düşüncelere kapılıyor muyuz ?
Yorumlarınızı merak ediyorum.
Sitemizde yer alan bir arkadaşımızın tedavi sonrasında beni doktor aramadı cümlesi bir merkez tarafından bu sitede kalmaması gerektiği belirtilerek kaldırılması için bizden talepte bulunuldu. Bizde bunun bir hakaret ve/veya karalama olmadığını ne gerekçe ile kaldırmamız gerektiğini sorduğumuzda aşağıda ki cevabı aldık. Kurum veya kişi hakkında bilgi veremeyeceğim zira bu özel bir yazışma fakat bu talebin neden yapıldığı hakkında da ve yaşananlar hakkında da bilginiz olmasını istiyorum.
diye bir cevap geldi. Açıkçası ben çok samimi bir açıklama olarak gördüm. Acaba gerçekten negatif sonuçlarda bu düşüncelere kapılıyor muyuz ?
Yorumlarınızı merak ediyorum.