- 12 Mayıs 2019
- 23
- 3
- 6
- 28
- Konu Sahibi Kirazliiii
Merhaba arkadaşlar, estetik sonucundan memnun kalmayarak doktoruna dava açan var mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet, dedikleriniz doğru. Genelde aylarca süründürüp bir şey çıkarmadan insanı mağdur ediyorlar. Fakat anlamadığım nokta şu; ben estetik operasyonu geçirdim ve burnumda deviasyon vardı fakat doktor bunu görmezden geldi ve ameliyattan sonra nefes problemim daha kötü oldu. İnsanları para alarak nasıl bu kadar rahat mağdur edebiliyorlar? Estetik olmadan önce herhalde Türkiye'nin en iyi doktorunu bulmak lazım. Çünkü hem yanlış ameliyat yapılıyor, hem de şikayet dahi etseniz sadece zaman ve emek kaybediyorsunuz. Tıbba da güven olmuyor. Ama adalete hiç ama hiç güvenilmiyor.Ben ilk ameliyatımdan sonra bi ara düşünmüştüm ama çok çok zor sonuç almak. Bariz sorunlar olsa da mağdur olsanız da kazanmanız imkansız gibi. Adli tıptan rapor isteniyor ve orda da olumlu sonuçlar yazmıyorlar maalesef. Uğraşmaya değmiyor ki sonuçta kazansanız bile bir revizyon parası çıkmaz, o psikolojiye değmez bence.
Bu sebepten davayı kazanabileceğini sanmıyorum maalesef. Michael jackson burnu bile olsa sonuç alınmıyorEvet, dedikleriniz doğru. Genelde aylarca süründürüp bir şey çıkarmadan insanı mağdur ediyorlar. Fakat anlamadığım nokta şu; ben estetik operasyonu geçirdim ve burnumda deviasyon vardı fakat doktor bunu görmezden geldi ve ameliyattan sonra nefes problemim daha kötü oldu. İnsanları para alarak nasıl bu kadar rahat mağdur edebiliyorlar? Estetik olmadan önce herhalde Türkiye'nin en iyi doktorunu bulmak lazım. Çünkü hem yanlış ameliyat yapılıyor, hem de şikayet dahi etseniz sadece zaman ve emek kaybediyorsunuz. Tıbba da güven olmuyor. Ama adalete hiç ama hiç güvenilmiyor.
Zaten sonuç alamadım ama bu nasıl bir sistem anlayabilmiş değilim. Ben büyük bir sorun yaşıyorum yani solunum ile ilgili ve buna sebep olan doktor. Ama ben mağdur olunca da hakkımı aramaya hakkım bile yok. Bizim adalet anlayışımız çok ama çok geri. Meksika'da yaşamak daha güvenilir sanırım. Ciddi ciddi Suriye'ye bile göç etme isteğim var. En azından daha az insan var. Daha güvenlidirBu sebepten davayı kazanabileceğini sanmıyorum maalesef. Michael jackson burnu bile olsa sonuç alınmıyor
Açık açık insanı yarı sakat bırakma bence bu. Çünkü benim büyük bir solunum sıkıntım var. Ve bu doktorun suçu. Ayrıca yaşadığım başka bir olayı daha anlatmak istiyorum. Bu olayla ilgili adliyeye ifade vermeye gittim. Gittiğim adliye İstanbul Anadolu yakasında. İsmini vermeyeceğim. Adliyeye gittiğimde ifade vereceğim odaya bir girdim ve gördüğüm şey beni şoka uğrattı. Bir devlet binasında, ayrıca kanunun arandığı bir binanın odasında çalışanlar pencere önünde sigara içiyordu. Sonra ifade vereceğim görevli beyefendinin tavırlarını da anlatmak istiyorum. Girdiğim anda "dışarı çık şimdi. Ben cagrinca gel" diye emir vererek konuşuyordu. Sanki karşında hizmetçisi varmış gibi şuraya git şuraya gel, peşimden gel vs diye konuştu sürekli. Gel de bunlardan adalet bekle...Daha adım attığım anda bile terbiyesizce tavırlarla karşılaştım ve burası ADLİYE. O anda aklıma bunları acaba kime şikayet edebiliriz ki diye bir soru geldi ama zaten adaletin saglanmasi gereken bir yerde bile adalet yok... Ayrıca isim bittiğinden ve o odadan çıktığımda yine benzer bir şekilde bir elinde sigara kutusu bir elinde sigara çöpü olan bir kişiyi gördüm. Elini kolunu sallayarak ve sigara yakmaya hazır, adliyenin içinde geziniyordu. Demem o ki bu ülkede canlı kalabilmek bile mucize. Hepimize kolaylık diliyorum. Umarım faili meçhul cinayete kurban filan gitmeyiz. Eğer olur da öldürülürsek katilimizin bulunması imkansız!Zaten sonuç alamadım ama bu nasıl bir sistem anlayabilmiş değilim. Ben büyük bir sorun yaşıyorum yani solunum ile ilgili ve buna sebep olan doktor. Ama ben mağdur olunca da hakkımı aramaya hakkım bile yok. Bizim adalet anlayışımız çok ama çok geri. Meksika'da yaşamak daha güvenilir sanırım. Ciddi ciddi Suriye'ye bile göç etme isteğim var. En azından daha az insan var. Daha güvenlidir![]()
Bi yerde okumuştum,burunda sağlık bakımından bir sorun ya da şekil olarak bir yamukluk, anormallik yoksa sadece beğenmedim deyip dava açılınca pek bir sonuç çıkmıyormuş. Kişinin bunu beğenmedim demesi doktorun işini yanlış yaptığı anlamına gelmiyormuş.
Ben ilk ameliyatımdan sonra bi ara düşünmüştüm ama çok çok zor sonuç almak. Bariz sorunlar olsa da mağdur olsanız da kazanmanız imkansız gibi. Adli tıptan rapor isteniyor ve orda da olumlu sonuçlar yazmıyorlar maalesef. Uğraşmaya değmiyor ki sonuçta kazansanız bile bir revizyon parası çıkmaz, o psikolojiye değmez bence.
diyorsunki 3 revizyon parasi kazanirsiniz Onur Erol zaten normal ameliyati 30-40 milyara yapiyordur hastasi da tazminat olarak 70 bin almis. bu forumdaki cogu kisi ilk ameliyatina 4000-6000 arasi parasi harciyor zaten cok paramiz olsa 15-20 milyar gibi arastirirdik iyi birine giderdik bu tarz sikintilar basimiza gelmezdi zaten. Sirf bu konuya cevap yazmak icin uye oldum normalde takip ediyordum ama bende basarisiz bi ameliyat gecirdim ama ikinci ameliyatta yuzde yuz garanti olmadigi icin durumu kabullendim acikcasi cesaretim yok.
2 yil once 4500 TL ye ameliyat oldum yenibosna safa hastanesinde simdi revizyon icin iyi bir doktora gitsem 15 binden asagi istemiyor ve garantide vermiyor basarisiz olursa bi 3. ameliyati kaldiramam acikcasi.
bide demissin ki 2-3 kere adli tipa gitmen gerekli. bi arkadasim 3 yil once dava acti en son konustugumda 9. durusmasina gidiyordu doktor mazeret bildiriyor gelmiyor vs surekli ertelemeler ortalama 5 ila 6 yil suruyor genelde.
Biliyorsan lutfen buraya yazarmisin Onur erolun davasi ne kadar surmus 1-2 yil icinde sonuc alinabilmis mi hic sanmiyorum.Turkiyede davalar uzadikca uzuyor
Burada binlerce basarisiz ameliyat geciren hasta var kisa zaman icinde, cok ciddi masraf yapmadan dava kazanan varsa lutfen yazsin bize burdaki magdurlara yol gostersin .
Aciklamasinda da avukat icin kac lira verdigini dosya masraflarini sureci ayrintili anlatirsa burdaki herkese yol gosterici olur.
dava acin hakkinizi arayin demekle olmuyor. zaten kisitli butcemiz var.
Hukukçu musunuz bilmiyorum da bu söylediğinizin tam tersine hükmedilmiş mahkeme kararı var. Yani sırf şekil istediğiniz gibi olmadı diye dava açıp kazanabilirsiniz. Ancak doktorun size yapmayı vaadettiği şeklin nasıl olduğunu ispat edebilirseniz tabi ki.
Bundan daha vahim bir sonuç, fonksiyonel bozukluk, çökme, düşme varsa, süreler geçirilmemişse mevcut yargı kararları ışığında kazanılabileceği kanaatindeyim.
Bu konuda açılan davalar kazanılamıyormuş hikayesi şehir efsanesinden ibaret. Açıp da kazanamayıp fikir beyan eden kimseyi duymadım ama bu tarz davalar kazanılamıyormuş diye tamamen afaki konuşan çok kişi gördüm. Kazanılmış davalara ilişki emsal kararlar varken neye dayanarak böyle bir yorumda bulunuyorlar anlayamıyorum.
Bu yorumda bulunanların hiçbirisi de tahmin ettiğiniz üzere hukukçu değil.
oncelikle bu konu hakkinda cok seyi yanlis biliyorsun cevaplayim sirayla1. Onur Erol ilk ameliyatı kaç liraya yapıyor bilemem ama meşhur bir doktorda ortalama revizyon fiyatı şuan 20-40.000 bandında. 2-3 revizyon parası çıkar demişim. 70.000’i esas alırsak, faizi ile birlikte evet 2 veya 3 revizyon parası ediyor. Kaldı ki siz bundan fazlasını talep ettirip fazlasına da hükmettirebilirsiniz. Onun avukatı bu kadarını talep edince mahkeme de en fazla bu kadarına hükmedebilmiş.
2. Duruşmalara avukatınız varsa siz gitmiyorsunuz. Bir avukat ile anlaşmadan, ona danışmadan, eldeki delilleri değerlendirmeden böyle bir dava açarsanız usul ve esas hakkında hukuk bilmediğiniz için kazanma ihtimaliniz tabi ki çok zayıf. Öyle bir işe hiç girişmemenizi öneririm. Avukatınız varsa 1, 2 veya maksimum 3 kere adli tıp kurumuna burnunuzun probleminizin incelenmesi için gidersiniz geri kalana hiç karışmazsınız.
3. Doktorun mazeret bildirip de gelmemesi ne alaka anlamadım, zira davalı olan doktor zaten duruşma gelmez, duruşmaya gelme gibi bir zorunluluğu da yoktur, duruşmalara avukatı gelir. Duruşmalara siz de gitmezsiniz avukatınız gider. Duruşma sadece hakim yoksa ertelenir. Doktor ifade vermek veya dinlenmek için çağrılmışsa da gelmemişse hakkında duruşmaya kolluk kuvvetlerince zorla getirtilme ve yakalama kararı çıkartılır. Muayenehanesindeki hastaların önünde palas pandıras alıp götürülmeye cesaret edecek bir estetik cerrah olduğunu sanmam ki büyük bir prestij kaybı. O haber heryere yayılır, davayı kaybetmekten bile daha kötü bir durumdur. Gelmezse dediğim gibi sonuç sizin için değil kendisi için nahoş olacaktır.
4. Türkiye’de davalar genelde kısa sürmez. Ama siz işi avukata emanet edip, ücreti ödeyip sadece beklersiniz. Bunda stres olacak hiç birşey yoktur. Netice gelince o size hükmü bildirir, davayı kazanırsanız parayı tahsil edince banka hesabınıza yatırır. Bir doktordan kazanılmış davanın parasını tahsil etmek kesindir, hiçbir riski yoktur. Parayı ödememesi halinde muayenehaneye haciz memuru götürme hakkınız vardır ki onca hastanın içinde haciz memurlarıyla muhatap olmak davanın kendisinden bile daha kötü bir durumdur. Stresten kastınız nedir bilemem ama, Adli tıp kurumunda burnunuzu muayene ettirirken strese girecek kadar hassas bir bünyeye sahipseniz bu işe hiç girişmemenizi tavsiye ederim.
5. Hem hakkımı arayayım hem bunu bedava yapayım, yargı masrafı ödemeyeyim avukatlık ücreti ödemeyeyim diyorsanız aynı mantıkla ameliyatınızı da bedava yaptırmayı, hastanenin ameliyathanesini hemşiresini anestezi uzmanını masrafsız bedavaya kullanmayı doktora ve hastaneye teklif edin, kabul ederlerse bize de söylersiniz. Ameliyat olmak nasıl bedava değilse yargı hizmetinden faydalanmak da bedava değildir ama abarttığınız gibi servet dökecek kadar pahalı birşey de değildir, hatta size getirisinin ve plastik cerrahlara dökülen paranın yanında devede kulak kalır. Ameliyat ücretinizin yüzde 20’sine falan mal olur. İyi açılmış bir dava ise yüzde 200 ila 300 bandında bir para kazandırabilir.
6. Estetik konusunda açılan davaların şuan Türkiye’de bir geçmişi yoktur. Çünkü herkes sizin yazdığınız gibi afaki beyanlara dayanarak dava açmaktan vazgeçtiği için böylesi davalar kazanılamıyor şeklinde bir şehir efsanesi oluşmuştur. Bu konuda açılmış tek tük davalar ve tek tük emsal karar vardır. En günceli Onur Erol’a açılan dava hasta lehine sonuçlanmış olan davadır. Dolayısıyla bu konuda fikir beyan edenlerin neye dayandıklarını anlamak mümkün değildir.
Buraya tamamen bir şehir efsanesinin yanlışlığını belirtmek için yazıyorum. Yoksa değerli hekimlerimize saygım sonsuzdur. Ancak bir insanın bir organının düzgün olan fonksiyonlarına istemeden dahi olsa zarar vermiş bir kişinin de mesleğinden bağımsız olarak, vermiş olduğu zararı tazmin etmesi şarttır.