Dolandıricilik değilde ne bu şimdi

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Kızla çok sinir oldum ya ortalik firsatçilara kalmiş.
Biraz birikmişim vardı.
Altina yatirdim.
Netten takip ettiğime göre baya yüksek karlı sanip seviniyotdum kndimi.
Çunku aldigimda ve şu anki gram bayaa farkli neyse.
Burda kuyumcuya sordum birne uyaniklar satış yaparken güncel gramı söylüyorlar.
Alirken eski fiyat.
Hayir yani olmasi gerekn mi bu ben mi bilmiyorum bunlar yoksa dolandiricilik mi yapiyor.
Guncel gramlara göre kar yaptığimi zannediyordum.
Kuyumculara göre ise aynı yani paramin değerinde artış yok.
Sinir oldum

Alış ve satış fiyatı farklıdır

Her yerde de açıkça yazar

Bazı dönemlerde aradaki marj artar bu dönem de onlardan

Ama bu dolandırıcılık değil altın kısa sürede alıp satınca çok kar getirmez

Bence de dolandırıcılık, değilse de kurnazlık.
İnsanlar kuyumcu kendini güvenceye alıyor diyor da, almamalı. İşinin riskini alsın bir zahmet. Zira banka da. Bu yasal olmamalı.
Bekle biraz daha, altın her halükarda kar ettirir.
(alış satış farkından bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama arada grama 100 lira da olmasın bir zahmet)

Alış ve satış her zaman farklı olmuştur. Bunda anormal birşey yok ki. Sadece altında değil parada da öyle. Bütün kuyumcularda ve dovizcilerde koca koca tabelalarda alış satış fiyatı yazar. Ve özellikle büyük artış olduğunda alış satış arasında ki fark açılır.Ve kuyumcudan kuyumcuya dovizciden dovizciye değişen birşey değil bu . Hepsinde aynıdır.

Alış ile satış arasındaki fiyat farkı nedir

Tabiki dolandırıcılık!!!

Ama şu an ülke öyle büyük bir kriz girdabınn içine düştüki makas her yatırım aracında çok uçuk seviyelerde malesef...
Dün $ makası 1tl idi...şaka değil gerçek!!! Artık yıllarca saçma sapan devlet yönetmenin bedelini, reel yasalar, o yöneticileri seçen bizler, faturasıda malesef tabiki bize kesilecek!!! ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Bu kriz fırsatçılığı yapan pis esnefa sakın satma, beklemek lazım bozma sakın bu seviyelerden daha yukarıya çıkacak bak gör.çünkü öyle serbest piyasada "milli ekonomi nutukları, onların $ bizim allahımız var" falan diyebilen bir kafa reel ekonomi kurallarına aykırı.ve reel ekonomi kuralları fizik kuralı gibi katidir.hiç şaşmaz, cama çekiçle hızla vurursan kırılır.bitti bu kadar!!! Reel ekonomi matematiğide bu kadar kesin.
NOT: YT Değildir.

herkes geçici bişey sanıyor tvlerin saçma haber verip gerçeği malesef göstermemesi yüzünden!!! Dün iki arkadaşım daha işsizlik kaldı mesela..nisandan beri 8. İşsiz Arkadaşım oldu.haberler de ne var peki; "ehonomi çooh eyi, kahrolsun ayfon"
biri bizimle hayal olabilecek seviyede fakat gerçekten dalga geçiyor.umarım ülkedeki herkes yani millet uyandığında "moratoryum" ilan edilmemiş olur.

Geçici diyolar hala salak salak, ama bak geçmiyor 4 ayda bir kutu bebek bezi 34den 49.90a çıktı.bir kutu mama 37tlden 47,5tlye çıktı.
Alışveriş yaptığım marketde etiketler gün içinde 2 kere değişiyor resmen :KK43:(

esnafda patronda herkes çakal olmuş, ülkeyi düşünen kimse yok herkes kendi çıkarı peşinde malesef kimse kusura bakmasın.ve işte en önemli çıkmazda bu,
zaten kriz bu yüzden tehlikelidir.

Hepinize tesrkur ederim arkadaslar belirttigim gibi piyasayi bilmediğim ićin ve işlerin nasıl döndüğunden bi haber olduğum ıçin çok şaşirip çok kiistim ama madem altin piyasasi bu diyorsunuz yapicak birsey yok bende bozmam beklerim..
Allah ülkece sonumu hayr etsin.
Gerçi sonumuzun hayr olması ıcin zihniyetlerin değismesi lazim ya nese ;)
IYI gunler hepimize...

Eski fiyat değil o

Altın ve dövizde uçurum makaslar var çünkü çok yüksek çeyrek 50 liraykrn 3 lira altından alıyolarsı 150 lirayken 10 lira suan 400ken 50 lira 60 lira gibi alttan aliyolar hepsi oyle kurun oturmasi gerekiyo

Dolar deseniz doviz burokari 5-6 kurus altindan bozarken bankalar 1 kuruş farkla alıyodu 50 kuruş makas var şuanda nezaman kur oturur ozaman normale döner

Hepinize tesrkur ederim arkadaslar belirttigim gibi piyasayi bilmediğim ićin ve işlerin nasıl döndüğunden bi haber olduğum ıçin çok şaşirip çok kiistim ama madem altin piyasasi bu diyorsunuz yapicak birsey yok bende bozmam beklerim..
Allah ülkece sonumu hayr etsin.
Gerçi sonumuzun hayr olması ıcin zihniyetlerin değismesi lazim ya nese :KK66:
IYI gunler hepimize...

Ekimi bekle başka bişey demiyorum

Back
X