Dolandırıcılık mı nedir bu?

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Konumun bdv lik görülmemesi halinde sadece kısa bir süre cevap alma maksatlı burada kalırsa sevinirim.Arkadaslar benim bir arkadasım arastırma hastanesinde ameliyat oldu yaklaşık 4 5 ay önce.Burada burun estetiği oldu plastik cerrahiye.3bin tl fiyat biçti.Gayet hastaların memmun olduğu,mükemmel bir şekilde ilgilenen ve güzel sonuclar çıkaran bir doktormuş.Araştırmış baya konuşmuş doktorun hastalarıyla.Neyse bu ücret ödeneceği zaman doktor buna ücret hasta ile doktor arasındadır demiş sakın kimseye söylemiyorsun,arayıp soran olursa ne ben para verdim ne de o aldı diyeceksin demiş.Kimseyle muhattap ettirmeden bütün hastane işlemlerini o yapmış.Arkadasım da şaşırmış tamam demiş vermiş ücreti.Belli ki yasal olmayan bir durum.Ama arkadasım doktorun mükemmel iigisine,sonucu çok güzel olan bir estetik müdahaleyle karşılaştığından pek kurcalamamış.Ama benim aklımda soru olan neden bu şekil davrandı?Devlet zaten estetik müdahaleleri karşılamıyor mu?Birileri şikayet etmiş hakkında soruşturma açılmış doktorun.

Sadece estetik amaçlı yapılıyorsa devlet karşılamıyor ama devlet hastanelerinde yapılan burun ameliyatlarında mutlaka uygun tanı -deviasyon gibi- yazılıyor, sağlık açısından gerekli gösteriliyor ve devlet karşılıyor. Eğitim araştırma hastaneleri ve üniversitelerde doçent ve profesör farkı olur ücret açısından. Ancak bunu da doktor değil, hastane tahsil eder. Üstelik doktor ısrarla kimseye söyleme dediyse işin içinde bi usülsüzlük olabilir.

O ameliyat estetik amaçlı değil de zorunlu bir ameliyat gibi gösterilmiş olabilir. Devlet estetik ameliyat karşıalmıyor tabi ki de. O zaman millet neden estetik Cerrahlara onbinler versin

Bence devlete normal tibbi gereklilikle ameliyat ettim diye raporlayip istege bagli estetik yapiyor. Umarim ortaya cikar da daha fazla devlete zarar vermez. O parada herkesin emegi var.

Konumun bdv lik görülmemesi halinde sadece kısa bir süre cevap alma maksatlı burada kalırsa sevinirim.Arkadaslar benim bir arkadasım arastırma hastanesinde ameliyat oldu yaklaşık 4 5 ay önce.Burada burun estetiği oldu plastik cerrahiye.3bin tl fiyat biçti.Gayet hastaların memmun olduğu,mükemmel bir şekilde ilgilenen ve güzel sonuclar çıkaran bir doktormuş.Araştırmış baya konuşmuş doktorun hastalarıyla.Neyse bu ücret ödeneceği zaman doktor buna ücret hasta ile doktor arasındadır demiş sakın kimseye söylemiyorsun,arayıp soran olursa ne ben para verdim ne de o aldı diyeceksin demiş.Kimseyle muhattap ettirmeden bütün hastane işlemlerini o yapmış.Arkadasım da şaşırmış tamam demiş vermiş ücreti.Belli ki yasal olmayan bir durum.Ama arkadasım doktorun mükemmel iigisine,sonucu çok güzel olan bir estetik müdahaleyle karşılaştığından pek kurcalamamış.Ama benim aklımda soru olan neden bu şekil davrandı?Devlet zaten estetik müdahaleleri karşılamıyor mu?Birileri şikayet etmiş hakkında soruşturma açılmış doktorun.
usulsüzlük var cnm belli arada fark çıksaydı bile bunu hastane tahsil ederdi doktor değil. arkadaşın özelde ameliyat olmuş gibi fiyat ödemiş.

Bir film döndüğü çok açık.
Devlet, heyet kararı olmadan (bu ameliyat kişinin hayatını normal bir şekilde devam ettirebilmesi için zorunludur ve türevleri) estetik operasyonları karşılamaz.
O doktor bozuntusu muhtemelen devlet üzerinden yürüttü işini aldığı parayı da cebe attı.
Yazık. 70 milyonun hakkını almış omzuna.

bıçak parası.
babamın ameliyatında öğrenmiş olduğum ve hala aklımın kabul etmediği pazarlık.

Bu işte bir iş var belli ki.. Ben de meme estetiği oldum devlet hastanesinde ama ödemeyi hastaneye yaptık. Devlet kesinlikle karşılamıyor sağlığı etkileyen bir şey yoksa..

Devlet estetik karsilamaz. Burun estetiginde nefes almayi engelleyen septum deviasyonu tanisi koyup belese getirirler. Dr o teshisi koymus ameliyati devlete odetmis, arkadasindan aldigi parayida cebe atmis. Vergisi yok, faturasi yok. İllegal olan bu.

Eger fatura kesilseydi bu para hastanenin doner sermayesine girerdi dr da 3000 in tamamını değil sadece prim olarak daha dusuk bi mebla alirdi

bu para her halukarda arkadaşınızdan çıkacaktı günahı vebali doktorun siz de suç yok

Doktorun yaptığı yasal değilmiş, o sebeple gizleyerek yapmış. Devlet hastanesi "sadece" estetik amaçla ameliyat yapmıyor çünkü, illa sağlık problemi olmalı. Büyük ihtimal bunu bi rahatsızlık gibi gösterdi.. Yaptığı doğru olmasa da, aslında belli durumlarda istisna geçilmeli böyle durumlara. Yoksa daha kötüye gidebilirdi böyle durumlar...

Ameliyat olanlar ücreti ödediğinde ödendiğine dair bir fatura vs vermeyince hiç mi çakmıyor veya çakıyorda bilerek mi susuyor.Doktor şüphe çekmesin diye demek ki çok ilgileniyor bir sorun çıkarsa baskası da duyar diye valla ne tuhaf ya

benim kardeşimin burun estetiğinde de doktor hastane masraflarını ben yapıcam siz bana sonra verirsiniz dedi. bizim de ödediğimiz ücret 3500tl civarıydı. masrafları da buna dahil demişti. bence dolandırıcılık değil de hastane kendine para ayırıyor ya doktorun ücretinden, onunla alakalı bir şey sanırım

Back
X