• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolandırıldık hakkımızı nasıl arayabiliriz?

pink_panther

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
626
4
296
Diğer
Mrb biz kapıya gelen satıcılardan bel titretme aleti aldık. Adam üzerimizde denedi ve gerçekten çok etkiliydi. Kızartıp kaşındırıyodu. Bi kaç günde kardeşim annem ben hepimiz zayıfladık. Üstelik adam bozulduğu zaman yenisini gönderme garantisi verdi o yüzden çok endişe etmedik. Sürekli aleti kullanmaktan alet bozuldu ve gönderdik yerine yenisini istedik, bu arada biz kendimize bi kaç tane daha aldık. Hepimiz rahatça kullanalım diye. Ama bu gelenler kesinlikle o eski bozulanla aynı güçte değiller. Eski aletimiz müthiş bi şekilde titretip zayıflatıyordu. Bunlarn ise hiç etkisi yok. O şirketin telofonu var bende. Bu saatten sonra ne yapabilirim? Arasam durumu ifade etsem mi? Yoksa ne yapılabilinir?

O tel pek sonuç vermez ama elinizde sözleşme varsa tüketici haklarına gidin.Birde sitede de var ama hukuki net isminde bi site vardı oralara sorun bunu da adamlara sanki tanıdığınız biri var gibi lanse edin.

benim başımada böyle birşey geldi izindeyken bir arkadaşa gittim oraya geldiler tanıtım falan ben ilgilenmem kapıdan alışverişle ev sahibinin hevesi ve bir başka bayan daha vardı onuda zorladılar bir görseniz ısrar ısrar insanı boğuyorlar onlar aldılar benide zorladılar hadineyse 20 -20 veririmdedim aldım eve geldim hemen int de araştırmaya başladım veeeee 2 kullanmaya :sm_cool: hemen telf dan yetkili servis dedikleri yeri aradım onları mahkemeye vereceğiz öyle birşey yok dediler offfffff utancımdan eşime söylemedim çünkü yapmam böyle bir alışveriş neyse int den fabrikalarına mesaj attım ama umutsuz 4-5 gün sonra mesajıma cevap geldi açık adresiniz ve tlf bize bildirin diye oda tamam epey bir süre geçti umudum kalmadı doğa nın bakıcısıda almıştı ona tel geldi ödemediniz icraya vericez diye aldım teli başladım olanları anlatmaya adam muhasebede çalışıyormuş ilgilenicem tel bekleyin dedi veeeeeeeee 20 gün sonra avukatdan tel geldi ürünü getirin senetleri verelim diye iyi biriydi avukat hayret etti benim bundan kurtulmama (dolandırıcılardan )
ben 260 a aldım marketlerde 20 ye demişdi o servisdekiler
bunların eline düşen kurtulmuyor bir sürü şikayet okudum int mahkeye verenler bile var
geçmiş olsun arkadaşım

Önceki ürün kadar performans göstermese bile size aynı markanın yeni ürünün göndermişler değil mi? Bilemiyorum ama sizin de haksızlığa uğramış gibi bir haliniz yok.

Ama ben yine de hakımı aramak istiyorum diyorsanız ürünün teslim aldığınız tarihtan itibaren 30 gün içinde şikayet etme hakkınız var. Önce bir arayın, konuşun derim. Yeni ürün gelmiyorsa o zaman şirkete iadeli taahhütlü hatta noter onaylı bir mektup gönderin. Orjinali sizde kalsın fotokopiyi gönderin onlara. Çünkü resmiyette sözler hiçbir anlam ifade etmiyor..

Bu mektuptan sonra hala yeni ürün gelmiyorsa bu sefer olayı anlatan çok kısa bir nottan sonra ayıplı malın yenisiyle değiştirmek istediğinizi, eğer ihtarnameyi teslim almalarındna itibaren 7 yün içinde yeni ürünle dğeiştirmedikleri takdirde yasal işlemlere başvuracağınızı anlatan kesinlikle noter onaylı, iadeli, taahhütlü bir ihtarname çekin..İnternetten ihtarname örneği alıp içini kendinize göre doldurabilirsiniz..

Hala ürün gelmediyse ilk ürünün faturası, yine gönderdiğiniz ilk cihazın kargo dekontu, hatta kargo firmasının web sayfasından kargo takip sayfası çıktısı (gönderdiğiniz ürünün ellerine ulaştığını kanıtlayacak), şirkete gönderdiğiniz değiştirme isteği mektubu ve ihtarnameyle birlikte bulunduğunuz yerin valilik veya kaymakalıklarındaki tüketici mahkemesine başvurup şikayet edebilirisiniz.

Ancak dikkat edin tüm bunlar 30 gün içinde olacak. Kolay gelsin...

Son düzenleme:
Brsnz 30 günü geçti maalesef :(
Offf napcam bu saatten sonra

Ben 30 gün demişim ama şimdi siz hiç yazılı olarak durumu anlattınız mı. Bir mail, bir faks veya mektup gönderdiniz mi?

Son kez böyle birşey gönderdiyseniz 30 gün geçse bile bu belgeden sonraki günlerde yine hakkınız doğmuş oluyor.

Siz yarın bir tüketici hakları masasına gidin, danışın, onlar sizi yönlendirir. Büyük ihtimal valilik veya kaymakamlık binasında olur..

Kolay gelsin tekrar :)

İnşallah sonuç alırsınız ama bence kapıya gelenlerden alış veriş yapmak bana çok mantıklı gelmiyor...Bunlar kibar dolandırıcılar....

hala kapıya gelen satıcıdan alışveriş diye bişeymi var yahu ,yada biz kadınlar bu kadar cahilmiyiz ,her gün tv delerdi bi ara bas bas bağırdılar almayın yakanızı kurtaramassınız diye ,haber özelde ,arenada defalarca çıktı ,dolandırıcı bunlar ,100 tl lik şeyi 250 ye kakalayıp 2 gün sonra bozulunca geri almayan hatta yerinde yeller esen şirket adı altında merdiven altı satıcıları bunlar ,lütfen bilinçli olun ..

Back
X