Dolandırıldım, yardım ne olur? Cezasız kalmasınlar

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.992
5.203
398
Kızlar eşim f..book üzerinden bir ayakkabı begendi. Ayakkabı kapıda ödemeli ve ücreti küçümsenmeyecek bir rakam inanın ücreti önemli değil bizim gibi kaç kişiye yaptı bu adi insanlar cezalarını ceksin istiyorum. Neyse ayakkabı geldi bende kargoya ücreti ödedim paketi aldım (kargo bilindik kaliteli bir kargo) ama paketi açınca içinde en fazla 20 tl olan Çin malı rezil bir ayakkabı cıktı. İletişim geçtiğimiz no yu aradık kargo daki noyu aradık tık yok açan yok. Eşimde msj ı silmiş sipariş verdiğimiz. Ben bu adamlara birşey yapmak istiyorum ama aklıma birşey gelmiyor. Siteye girip tekrar sipariş veriyor gibi yapmayı düşündüm ama be işe yarayacak. Neler yapabilirim?

Keşke teslim almadan önce kargo görevlisinin yanında açsaydınız paketi. Faturanız varsa tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Ama bugün burda açılan konulardan sonra umarım bu tür sosyal medya satıcılarından alışveriş yapanlar iki kez düşünür.

Kızlar eşim f..book üzerinden bir ayakkabı begendi. Ayakkabı kapıda ödemeli ve ücreti küçümsenmeyecek bir rakam inanın ücreti önemli değil bizim gibi kaç kişiye yaptı bu adi insanlar cezalarını ceksin istiyorum. Neyse ayakkabı geldi bende kargoya ücreti ödedim paketi aldım (kargo bilindik kaliteli bir kargo) ama paketi açınca içinde en fazla 20 tl olan Çin malı rezil bir ayakkabı cıktı. İletişim geçtiğimiz no yu aradık kargo daki noyu aradık tık yok açan yok. Eşimde msj ı silmiş sipariş verdiğimiz. Ben bu adamlara birşey yapmak istiyorum ama aklıma birşey gelmiyor. Siteye girip tekrar sipariş veriyor gibi yapmayı düşündüm ama be işe yarayacak. Neler yapabilirim?
Canım facden alisveris mi yapılır. Güvenilir sitelerden bile bazen kuskulanıyoruz. Bence hic ugrasma onlar zaten bi yolunu bulmustur.

Iyi de kapida odeme, yani acip baksaydiniz odemeden geri yollardiniz.

Tüketici haklarına şikayet et Can'ım

Facebookta ve bilumum kullandkları sosyal mecrada yorumunuzu yapın. Ayrıca geç kalmadıysanz kargoya iade gönderip belki paranızı alabilirsiniz

Keşke teslim almadan önce kargo görevlisinin yanında açsaydınız paketi. Faturanız varsa tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Ama bugün burda açılan konulardan sonra umarım bu tür sosyal medya satıcılarından alışveriş yapanlar iki kez düşünür.

Kargo yu aradım gönderen onay verirse iade edilir dedi tabi onlar numara acmıyır bile.. Tüketici haklarına şikayet ediyorum ama e devlet elektronik imza istedi onuda telden olmuyor sanırım

Öncelikle geçmiş olsun bizzat tanıdığımın yaşadığı bir olay, netten alışveriş yapıyor olmuyor vs neyse ama parayı gönderiyor ürün gelmiyor, bu kişide arıyor ürünüm nerde diye oyalıyorlar ,en son arıyor paramı verin vs vs bağırıyor sonra firma bu kişiyi şikayet etti ve ceza aldı :) şaka gibi olay, neymiş onu arayıp parasını o şekilde istemiycekmiş şikayet edicekmiş, dava edicekmiş, böyle pislik firmalarda var dikkat edin direk şikayet edin

O tamamen benim kabahatım kendimi suçluyorum
kendinizi boşuna suçlamayın çünkü kargolar artık o sorumluluğu almıyor geçenlerde benim de başıma böyle bir sey gelmişti saat almıştım bende sonra şüphelendim neden bu kadar ucuz diye öğrendim ki böyle dolandırıcılarmış. ben de kargoyu aradım yanınızda açıp geri göndereblir miyiz diye onlarda mümkün olmayacağını söyledi ben de boşuna kargoyu getirmeyin para falan vermiycem dedim
yani dolandırıcı şirket kargo parası ödediğğiyle kaldı ben onları dolandırdım:dondurma:

Kapıda ödeme yapılan kargolarda, kargo ücretini vermeden sana paketi vermiyor.

Sen kargo ücretini verince paketi açabiliyorsun, ayrıca kargo ücretinin seni Kandıran firmayla alakası yok. O sadece aracı.

Aynısı kuzenin basına geldi ama oldu bitti, parası yandı. Telefon aldığını düşünürken 10tl lik parfüm geldi. Üniversite mezunu insan ama işte basireti bağlanmış mı diyim, beyin lobları mı yanmış diyim? Ben ona cok gülmüştüm yaptığı bu saflığa ;) face den telefonu kim almış da bunu yaptın diye

E devlete girip tüketici hakem heyetine şikayet et.

kendinizi boşuna suçlamayın çünkü kargolar artık o sorumluluğu almıyor geçenlerde benim de başıma böyle bir sey gelmişti saat almıştım bende sonra şüphelendim neden bu kadar ucuz diye öğrendim ki böyle dolandırıcılarmış. ben de kargoyu aradım yanınızda açıp geri göndereblir miyiz diye onlarda mümkün olmayacağını söyledi ben de boşuna kargoyu getirmeyin para falan vermiycem dedim
yani dolandırıcı şirket kargo parası ödediğğiyle kaldı ben onları dolandırdım:dondurma:

Ben de yaptım onu 1 sene önce. Sözde çekilişle iphone 5 kazanmışım. Ben sadece kapıda 100tl vergi ücreti ödeyecekmişim.
Tamam gönderin dedim. Ama ne çıkabileceğini biliyorum. Getiren kişiye bakabilir miyim? dedim. Kargo görevlileri imza atmadan açtırmıyor bu arada. Aslında bu bizim yasal hakkımız. Ben de götürün istemiyorum dedim.

Buna benzer bir şey kardeşimin başına geldi, aker eşarptan alışveriş yaptı ve iade etti, 1 ay olacak hala parasını iade etmediler.Kayyum atanmış, olan masum vatandaşa oluyor, her pisligi yapıyorlar.Şikayet içinde Tüketici haklarına en az 700 tl.olması gerekiyormuş, alısverişin yanlış hatırlamıyorsam.Yani paradan ümidimizi kestik, sizinkide buna benziyor maalesef.

Ben kargoyu teslim alıyorum adamları bırakmayıp acıyorum bana da yasak dedıler ama ben de nerden bılecem dgru mu dedım yada hasarlıysa kırılmışsa dıyınce ızın verdıolar emın olun yasak deıl acın mutlaka

Faturanın yoksa satıcının insafına kaldınız .cevap gelmez ise ;

Sosyal medyayı kullanın. Size gönderilen ayakkabının fotosunu bırakın. Taciz edin o sayfayı heryerde.

Back
X