Dolapta durduk yere sararan kıyafetler

ElifSu

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2013
100
20
298
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Ben yazlık ve kışlık kıyafetlerin yerlerini sezonluk değiştiriyorum. Yazlık kıyafetlerde bir sıkıntı yok. Ama yazın kışlık kıyafetlerimi kaldırdığımda, kışın tekrar çıkardığımda kışlık kıyafetlerimin bazılarında sarı lekeler görüyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

Bende de oluyor yıkayıp hatta ütüleyip kaldırdığım kıyaferlerimi tekrar yıkıyorum ve eğer açık renkliyse tekrar yıkayınca bile çıkaramıyorum. Neyi eksik yapıyoruz acaba

Kumaşa değen metal parçalar, düğmeler falan yapıyor bunu. Sabun veya naftalin ile kapalı ortamda kalınca kumaş tepkimeye de girebiliyor. Ama en çok kumaş kalitesinden kaynaklanıyor. Kuzenim kızım için kızının kıyafetlerini gönderdi, hep çok pahalı ve ünlü markalar. 7 yıl kapalı kalmışlar.1 tane dahi sararma yok. Ben lcw ve defactodan aldıklarımı verecektim geçen gün, 3 yılda nerdeyse hepsinde var sararma. Yıkadım, kuruttum, ütüledim ve keselerin içinde gerçek lavanta ile saklamıştım. Pek yapacak bir şey yok yani.

Arkadaşlar merhaba. Ben yazlık ve kışlık kıyafetlerin yerlerini sezonluk değiştiriyorum. Yazlık kıyafetlerde bir sıkıntı yok. Ama yazın kışlık kıyafetlerimi kaldırdığımda, kışın tekrar çıkardığımda kışlık kıyafetlerimin bazılarında sarı lekeler görüyorum. Bunun sebebi ne olabilir?
nemli ortam mı oluşuyor acaba? silika jeller vardır hani ayakkabı çantalarda olur kutularında, onlardan atsanız sakladığınız şeylerin içine

Back
X