• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dolma taşı

cincikk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
4.604
1.714
248
merhaba arkadaşlar hani sarmaların dolmaların üzerine koyulan delikli kapak gibi yuvarlak dolma taşları var ya onları İstanbul' da nerelerde bulabilirim acaba Avrupa Yakası' nda fikri olan var mı ?

güveç kabı vs..satan yerlerde vardır mutlaka...bana mersinden bir arkadaşım getirmişti.ama istanbulda'da mutlaka vardır..eminönü civarında bulunabilir gibi geliyor...:44:

güveç kabı vs..satan yerlerde vardır mutlaka...bana mersinden bir arkadaşım getirmişti.ama istanbulda'da mutlaka vardır..eminönü civarında bulunabilir gibi geliyor...:44:

haklısın eminönü' ne bakayım ben en iyisi teşekkürler

kütahyada olsan yardımcı olurdum,dolma taşı dedinde canım cok feci yaprak sarması çekti:))

benim de çekti valla :1:

haklısın eminönü' ne bakayım ben en iyisi teşekkürler

benim de çekti valla :1:

hamiş olduğun için senin cekmen cok normal,bende hamişken ne ilginçtir ki gördüğüm herşeyi taşı bile canım isterdi:)) rüyalarımda meyve bahçelerinde bulurdum kendimi uyandığımda ağzım şapur şupurdu:)) ben onu bunu bilmem ama iştahlı olacak olan çocuk anne karnında belli oluyor

Topraktan yapılmış dolma taşını sevmiyorum,yemeğe kokusu tadı siniyor.mersinde biz gerçek taştan oyulmuşunu kullanırdık,çakıl taşı gii parlak,ama son gittiğimde heryerde bu topraktan yaıplanlarının satıldığını gördüm,taş olanını görmedim.
Ben bahçelievlerdeyim,burda pazarlarda satılıyor,seyyar satıcılarda da görüyorum.benim vardı,koku siniyor diye başkasına verdim.herhangi bir küçük tabak ta aynı işi görüyor.
Hamileyken bende sabahlara kadar rüyalarımda ziyafet sofraları gezerdim,yemediğim kalmazdı ama oğluma iki lokmayı yedirene kadar verem oluyorum

ben de bu toprak taştan olanını kullanıyorum,annem de kullanıyor,kızkardeşimde kullanıyor bizde öyle bir koku olmuyor.memnunuz,eminönünde kesin vardır :)

Back
X