Mutfak Püf Noktaları dolmalık ve yemeklik bütün kuru sebzeler, salça, makarna, tarhana ve altınçilek

hilal78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2011
130
2
66
düşündüm taşındım.kış hazırlıkları hakkında kurular konusunu buraya taşımaya karar verdim:) kızlar kadınlar kulübünü uzun süredir takip ediyorum ama aranıza yeni katıldım.ben aydın nazilli de yaşıyorum. ve aydının müthiş sıcağında domates, dolmalık biber ve patlıcan kurutuyorum.ayrıca salça ve makarna da yapıyorum ilgilenen arkadaşlar olursa kargo ücreti benden olmak üzere gönderebilirim.ürünlerim ilaçsız ve hormonsuzdur. ayrıca kendi yetiştirdiğimiz taze ve kuru altınçileğim ve kuru üzüm ve incir de var.:16: sevgiler arkadaşlar......
bu arada makarnanın yumurtası aşağıda gördüğünüz yine kendi yetiştirmiş olduğumuz tavuklarımızın yumurtalarındandır. bir kaç tane daha resim ekledim inşallah beğenirsiniz:):31:

Eklentiler

• $026.webp
    $026.webp
    45 KB · Görüntüleme: 198
  • $068.webp
    $068.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 260
  • $049.webp
    $049.webp
    61,2 KB · Görüntüleme: 227
  • $219.webp
    $219.webp
    195,7 KB · Görüntüleme: 178
  • $241.webp
    $241.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 208
  • $005 (5).webp
    $005 (5).webp
    109,1 KB · Görüntüleme: 157
  • $001 (7).webp
    $001 (7).webp
    102,4 KB · Görüntüleme: 167
  • $001.webp
    $001.webp
    109,1 KB · Görüntüleme: 206
bütün ürünler gölgede kurutuldu. kuru domates ve salça hariç. en yeni olarak da altınçilek reçeli yaptım nefis oldu.taze altın çileğin tadından hoşlanmayan arkadaşlarım çileği çok sevdi. bakalım siz sevecekmisiniz?:56:

evet bugün altınçileklerimi reçel yaptım bunun için 2 kg. altınçilek ve 2 kg şeker kullandım.tarçın ve karanfil de ekledim. nefis oldu.şurubundan yaptığım şerbet son iftarım da öyle iyi gittiki sormayın. işte resimleri:))
$006.webp $007.webp $010.webp $011.webp $014.webp $024.webp $026.webp $017.webp

Son düzenleme:
bir de bugün yarım kg. altınçileği bandırma yaptım. bakalım o nasıl olacak.inşallah güzel olur:):31:

cnm öncelikle eline sağlık,salça fiyatlarını öğrenebilir miyim?bi de biber salçan tatlı mı yoksa acı mı?

cnm öncelikle eline sağlık,salça fiyatlarını öğrenebilir miyim?bi de biber salçan tatlı mı yoksa acı mı?
teşekkür ederim biber salçasının tatlısı da acısı da vardı. fakat malesef ikiside kalmadı.domates salçasının fiyatı ise 15 lira. yardımcı olabileceğim başka konu varsa memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım.

ellerinize saglık hepsı cok gusel gornuyor bende aydında yasıorum ama altın cılekmı ne ondan hıc yemedı onun fıyatı nedır

ellerinize saglık hepsı cok gusel gornuyor bende aydında yasıorum ama altın cılekmı ne ondan hıc yemedı onun fıyatı nedır

100 gr. 5 lira altınçilek. ben de ilk bu yıl yedim.kışın manavdan almıştım büyük bir merakla. kutu içinde 15-20 tane vardı. bir kısmı da bozulmuştu. yediğimden bişey anlamamıştım.çok şükür dikdik de bolca yemek nasip oldu:)değişik bir tadı var.gök domatesin tatlısı sanki ama bu ifade yeterli değil.reçeli kaynarken sanki vişneymiş gibi koktu.çok ilgin ama reçel olunca çekirdekleri susam tadı gibi oluyor. tazesinde ise çıtır çıtır dişe geliyor. incirinki bile gelmiyo dişe.

patlıcan ve biberin dizisinde yaklaşık kaç tane var öğrenebilirmiyim?ayrıca altın çilek recelinin fiyatını?makarnanın fiyatını?şimdiden teşekkürler.

ben teşekkür ederim.patlıcanlar 48-50 adet.biber 45-50 arası oluyor.45den aşağı olan yok. makarna 10 lira. altınçilek reçeli 20 lira, 380gr. net.kavanoz darası alınmış haldedir.

yazarken hata yapmışım,bizim altın çileğin tazesi bitti.kökler sökülüyor artık.

bende kuru dolmalıkları merak ettim nasıl kurutuyorsunuz

dolmalık biber ve patlıcanı gölgede ipe dizilmiş vaziyette kurutuyoruz.patlıcanlar oyuldukduktan sonra ipe dizip 2 saat boyunca temiz suda beklettikten sonra asılarak kurutuluyor.

dolmalık biber ve patlıcanı gölgede ipe dizilmiş vaziyette kurutuyoruz.patlıcanlar oyuldukduktan sonra ipe dizip 2 saat boyunca temiz suda beklettikten sonra asılarak kurutuluyor.

ya birde bunları nasıl saklıcaz bilginiz varmı bez torbada mı bilen varsa cevaplar mı lütfennn:41:

meraba kırmızı biber de varmı acaba dolmalık ve fiyatı ne kadar:49:
var tabi dizisi 8 lira.bir dizide 45-48 arası biber var. patlıcansa 48-50 adet oluyor.biz merdiven boşluğuna olduğu gibi asıyoruz,üzerine de büyük bir bez örtüyoz, tabi evimiz buna müsait.dolapta saklayanlar da var. veya balkonada asabilirsiniz.ama nem görmemeli

Back
X