Soslar domates/biber sosu acil yardim

melcha

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
222
2
16
İstanbul
selam.. ben dietteyim ve salcadan sostan hic anlamam. yalniz yasiyorum bekarim ve salcayi hayatimdan cikarmak istiyorum.. kislik domatessosu yapmak icin gec mi kaldim??

arkadasimin annesi yapip yollamisti gecen sene.. cok guzel domatesli biberli sanirim hafif aci bi sos.. kavanozda dolaptaydi hergun yemeklerde kullaniyordum...

domates sosu nasil yapilir hic bilmiyorum sizin kullandiginiz yaptiginiz bi tarif varmi? puf noktalari ne?

lazim olan herseyi ve nasil yapildigini yazarsaniz cok sevinirim.. lutfen yardimmmm :))....

Canım benim ben sana bir güzel kışlık sos hazırlatacağım.
Şimdi geç kalmış değilsin, zaten tam sırası herkes yapmaya başladı.

Malzeme: domates-biber-yağ-tuz-kavanoz
Ne kadar yapacaksan ona göre kaç kilo alacaksan domates al, biberi de çok acı olmayacak şekilde al, fakat acı seviyorsan acılı al derim.

Birde Bursa domateslerinden (yumurta şeklinde) alırsan etli olur, ekşimsi olmaz. Hem de lezzetli olur.

*Domatesleri yıkadıktan sonra dışlarını sor, sonra bunları küp küp doğra. Biberleri de aynı şekilde küp küp doğra.
*Bir tencereye biraz yağ koy aldığın malzemeleri kavurabilecek kadar. İlk olarak yağ kızdıktan sonra içine biberleri at. Biberi biraz kavur o dirilikleri gittikten sonra içerisine domatesleri koy ve üzerine tuzunu ayarlayarak dök. en son üzerine sadece bir diş sarımsağı küçük rende ile rendele, Bunlar bir güzel kapalı tencerede iyice kavrulsun. Sen bir yandan koyacağın kavanozları ayarla kapakları sağlam olsun.
İyice kavrulduktan sonra bunu sıcak sıcak kavanozlara doldur. her doldurduğun kavanozun ağzını sıcakken kapat. Bir bez yardımıyla iyice kapağı sık, hava almaması gerekir. Bu işlemlerin bittikten sonra soğumaya bırak kendi halinde soğuduktan sonra. Kapaklar içe doğru çökecektir. Eğer kapaklar içe doğru çökmüş ise konserven sağlamdır. Buna dikkat et. Bunu buzdolabında da saklayabilirsin normal dolaplarda saklayabilirsin. Hiçbir şey olmaz kışında afiyetle yersin, kışında çıkardığında üzerine yumurta bile kırabilirsin melemen niyetine. İstersen yemeklerde kullanırsın. Her şeyde kullan, çok kullanışlıdır.

Ben kışın rondoda çekip çorba bile yapıyorum, sana kolay gelsin.

cok tsk ederimmm cevap icin :) ben gidip yeni kavanoz alim ve bugun hemen baslayim ayyyy heyecanlandim :)) super cok saol

sevgilim kapaklari iyice skti.. kaynatip koydum sicak sicak.. ama kapaklar cokmemis.. olmamis mi yani.. dun yaptim sabah baktim olmamis(

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok çökmüyor zaten canım, elinle dene açamıyorsan olmuştur. Eğer elinle denediğinde açılıyorsa olmamıştır. Olmamışları tekrar tencereye döküp hafif kaynat tekrar doldur, ağzına kadar. sonra tekrar kapayın bekleyin. gani dönüşümü var o yüzden rahat bir konserve.

ayy bende bayılırım buna özellikle kışın çok güzel oluyor annemde yaptı buzluğa attı afiyet olsun şimdiden biz onu melemen gibi de kullanıyoruz çok pratik oluyor

annem şise de yapmıyor yalnız hazır buzdolabı poşetlerine koyuyor çiğden yada pişmiş şekilde buzluktan istediğin zaman alıp yiyebiliyorsun cnm

Teşekkürler canım paylaşım için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…