• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pilav Tarifleri Domatesli Pilav-Resimli

be_reN

I'm takin back my love
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
2.721
4
116
Antalya
bekletılen prınc pılav yapımına gecıldıgınde 2-3 defa suzulur..onceden rendeleyerek ocakta kaynattıgımız domatesın yagıı pılavı yapacagımız tencerede kızdırılır.daha sonra uzerıne prıncler ılave edılerek 5 dakıka bırlıkte kavrulur..tuzu suyu ve rendenmıs domatesler ılave edılıp pısmeye bırakılır... pıstıkten 15 dk sonra dınlendırılır..servıse hazırr..afıyet olsun..

pılavıı yapmadan once princ tuzluu ve ılık suda 2 saat bekletılır..

yarım kilo pırınc
3 corba kasıgı sıvı yag
2 ırı domates
1tatlı kasıgı tuz
4 su bardagı et suyu veya su

domatessler rendelenırr.ayrı bır kapta 2 dakıka kaynatılır.

252504060_f5437b56d9_o.jpg

uzerıı ıstege goree maydanozz kekık vb baharatlarla suslenebılır... yınee aklıma gelıp de verdıgımm tarıff resım nettenn...... :))

oyy benim anacum da süper yapar bunu. ellerinize sağlık.
tabi biz tereyağlı yapıyoz tavsiye ederim tereyağ sevenleri için.

CANIMSIN TSKLER DEYISIK BI PILAV TARIFI DENICEM MUTLAKA:nazar:

yapp kuzumm yap senın tuana bayılacaktırr emınım..

oyy benim anacum da süper yapar bunu. ellerinize sağlık.
tabi biz tereyağlı yapıyoz tavsiye ederim tereyağ sevenleri için.

rıca ederımm tatlımm..evet tereyaglıı cok guzel oluyorr bende genelde onu kullaanıyorumm ama hanı genelde kolastrol dokunuyo falan dıyıp de kullanmayanlar olur dıye sıvı yagg yazdımm..yoksaa pılavdaa tereyagını bende yek gecerım.. :lepi:

tatlim pirinci illa islatip bekletmekmi lazim???
benim vaktim kisitli ama yapmakta istiyorum herzamanki yaptigim gibi yapsam olmazmi???

canim yaptim ve sonuc esimde bende kizimda cok sevdik deyisik bir tad oldu cidden tskler tarifin icin aklimin bir kösesinde yeni bir pilav cesidim olacak artikcokacimcoook

ben sari pirincle yaptim canim cünkü beyazi pek sevmiyo ve kullanmiyorum seninki kadarda kirmizili görünmedi ama cok lezziz inanki tsk ederimŞeniz

ben kekigi icine koydum sonradan süsleme yapicama :) ve tavuk bulyon kullandim zaten et yada tavuk suyunu cokta kullanmam direk olarak agir geliyo onun yerine bi tane bulyon yetiyo bana :)

pilavimin yanina libyanadan aldigim patatez kekinide yaptim ve esim dediki bugün beni mahfettin askim niye dedim migdem gene bayram ettide ondan dedisırnaşık şey

bide domatezlerim küücüktü 3tane kullandim ama kizarmadi dedigim gibi fakat o domatez tadini aldik:lepi:

buda patatez kekiyle ask yapan domatezli pilavin haliŞeniz

kessinlikle benim gibi bilmeyen denemeyen varsa tavsiye ediyorum her ikisinide ama berenin topicigi oldugu icin pilavi mutlaka deneyin pisman olmazsiniz derima.s.

canim yaptim ve sonuc esimde bende kizimda cok sevdik deyisik bir tad oldu cidden tskler tarifin icin aklimin bir kösesinde yeni bir pilav cesidim olacak artikcokacimcoook

ben sari pirincle yaptim canim cünkü beyazi pek sevmiyo ve kullanmiyorum seninki kadarda kirmizili görünmedi ama cok lezziz inanki tsk ederimŞeniz

ben kekigi icine koydum sonradan süsleme yapicama :) ve tavuk bulyon kullandim zaten et yada tavuk suyunu cokta kullanmam direk olarak agir geliyo onun yerine bi tane bulyon yetiyo bana :)

pilavimin yanina libyanadan aldigim patatez kekinide yaptim ve esim dediki bugün beni mahfettin askim niye dedim migdem gene bayram ettide ondan dedisırnaşık şey

bide domatezlerim küücüktü 3tane kullandim ama kizarmadi dedigim gibi fakat o domatez tadini aldik:lepi:

buda patatez kekiyle ask yapan domatezli pilavin haliŞeniz

kessinlikle benim gibi bilmeyen denemeyen varsa tavsiye ediyorum her ikisinide ama berenin topicigi oldugu icin pilavi mutlaka deneyin pisman olmazsiniz derima.s.

ayy canımm benımm yaa begendıgınızee cok sevındımm ınan... opuyorumnanaktan kekınde muhtesem gorunuyoo ellerıne saglıkk bu arada var mı burda tarıfıı bende denıyeyım delikafadulden bek bıı guzell duruyor.. cokacimcoook

ayy canımm benımm yaa begendıgınızee cok sevındımm ınan... opuyorumnanaktan kekınde muhtesem gorunuyoo ellerıne saglıkk bu arada var mı burda tarıfıı bende denıyeyım delikafadulden bek bıı guzell duruyor.. cokacimcoook

tatlisim belirtdigim gibi patatez kekinide libyana arkadasimdan aldim menüm tamamen kk tarifi oldu bugün:enbuyukkk:

http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/272805-patates-kekim-resimli.html

kessinlikle göz at derim balim hatta orayada ekledim resmi senin pilavidaopuyorumnanaktan

bereeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen
inciitaneeeeeeeeeeeeeeeeeem
siz beni delimi etcenizz yaaaa..
canım çektii :mymeka:
ellerinize sağlık...

bereeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen
inciitaneeeeeeeeeeeeeeeeeem
siz beni delimi etcenizz yaaaa..
canım çektii :mymeka:
ellerinize sağlık...

ask olsun fıstık.. gel ben sana yapıım.. cokacimcoook tesekkur ederım canım benım.. opuyorumnanaktan afıyet olsun.. kaydirigubbakcemile3

gelemıoom :çok üzgünüm: uzaktasın..
ama inanki yemiş kadar oldumm tatlımm :teselli:

ayy gece gece bu bana yapılırmı beren.......açıktım...cokacimcoook
ne kaa güzel görünüyo öle..

Back
X