Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım ben de kararsızım aşı konusunda. annemle babam yaptırdı bir sorun olmadı. eşimle ikimizde yaptırmak istiyoruz. 6 aydan küçük bebeği olanlara aşı tavsiye ediyor doktorlar.
slm cnm.ben ve eşim 15-20 gün önce domuz gribi aşısı yaptırdık..bizler öğretmeniz ve okul ortamında doğal olarak çocuklarla içiçeyiz.6 aylık bir oğlum var.onada yaptırmayı düşünüyordum ama artık düşünmüyorum(şuanki fikirime göre).mecbur kalmadıkça dışarı çıkartmayacağım onu.dikkat edeceğim artık..
ben yaptırmadım kızım 11 aylık.
geçen ay eşim h1n1 oldu 5 güne kalmaz ayakta atlattı ve banada geçti 2-3 güne kalmaz bişeyimiz kalmadı çok şükür..
bence şurda 2 ay daha dişimizi sıkmamız lazım ondan sonra bu kadar risk kalmaz Allah ın izniyle..
slm cnm.ben ve eşim 15-20 gün önce domuz gribi aşısı yaptırdık..bizler öğretmeniz ve okul ortamında doğal olarak çocuklarla içiçeyiz.6 aylık bir oğlum var.onada yaptırmayı düşünüyordum ama artık düşünmüyorum(şuanki fikirime göre).mecbur kalmadıkça dışarı çıkartmayacağım onu.dikkat edeceğim artık..
canım ben de kararsızım aşı konusunda. annemle babam yaptırdı bir sorun olmadı. eşimle ikimizde yaptırmak istiyoruz. 6 aydan küçük bebeği olanlara aşı tavsiye ediyor doktorlar.
ya yaptıralım gitsin:1hug:ben zaten evden dışarı haftada bir çıkıyorum bağışıklık kazanabilmem için hiç bir yol yok..meyve de doğru dürüst yiyemiyorum bizim kıza gaz yapıyor diye..ot araştırıp ot içiyorum bol bol:sinifsinif: aşı hakkında eşimin arkdaşları birçok şey duymuş o da aşı olmaz diyor..ama ben yarın gideyim yaptırayım diyorum..hepsi söylenti bence..aşının içeriğini araştırdılar o kadar bunların hiç biri laborant doktor mu değil..sinirim boziliiii
ben esim kız kardesım annem kayınpederım kayınvalıdem 3 adet gorumcem eslerı onların 3 cocugu , 4 er yasındakı mınıkler heeeepsı ası oldu.yan etkı falan yok hepsı hıkayye.mıllet konusup duruyo.otekılerde sunu duyduk bunu duyduk dıyoler. benım esım ve gorumcelerım doktor kendı cocuklarına yaptırdı hepsı...kımsede bısey yok.olmayacakata.yurt dısında parayla alıp yaptırıyolar bu asıyı.ne mılletız ya bı aşıdan felakat senaryoları olusturduk.doktorlar ası olun dıye yırtınıyo.herkes ayak dıretıyo.pesssssssss
benim yiğenime de allerji yaptı ,yüzü dahil bütün vücudu kabardı ve deri döküntüleri oldu....... allerjik bünyesi olanlar ( mesela ben ) kesinlikle yaptırmamalı , eğer bu güne kadar test yaptırmadıysanız mutlaka test yaptırıp öyle aşı olun derim ............çünkü allerji tuhaf bişey , mesela ben yıllarca kullandığım bir ilaca sonradan allerji olmaya başladım
Ben ,eşim ve 10 aylık bebeğim geçen hafta yaptırdık h1n1 aşısını.Başta çok tereddütlerim vardı,çok araştırdım her yerde başka bir yazı okudum sinir oldum ama sonunda grip yüzünden hastalanmaktansa aşılanalım dedik.Eltim ve eşi profesör, onlarda ailecek vurdurdular ve tavsiye ettiler.
Bebeklere 2 doz vuruluyor.Bizde yumurta ailerjisi olduğundan katkısız aşı vuruldu.Biz yan etki görmedik çok şükür iyiyiz.
Biliyorum belki bazılarınız bana kızacak yazdıklarımdan dolayı ama olsun. Eşim aşı oldu Ben kararsız kalmıştım yaptırayımmı yaptırmayayımmı diye. Sonra kızımın almanyadaki doktorunu aradım. Bana dedikleri şu :
Aşı 3 yaşın altı çocuklara yapılmaması gerekiyomuş. Çok riskliymiş. İleride birsürü hastalıklara yol açabilirmiş. Eğer pnömokok yani zatüre aşısı olduysa ( ki oldu ) korkacağınız bişi yok dedi. Kendim için sordum eğer ailenizde yada çevenizde 20 kişiden fazla h1n1 olan varsa o zaman yaptırın ama yoksa yaptırmayın biz karşıyız dedi. İnternette gazete de okumuştum aşıdan sonra 1 yaşında bir bebek ölmüş.
Ben yaptırmıcam. Belkide atlattık??!!! Önemli olan hijyene dikkat etmek. Ellerimizi bol bol yıkamak. O kadar da negatif düşünmeyin bence.
arkadaşlar eşim ile ben olduk aşı. oğlumuz küçük olduğu için o olmadı tabi. her ne kadar temizliğe dikkat etsekte riske girmek istemedik. 1-2 gün içinde hafif grip olmuş gibi belirtiler çıkabilirmiş yan etki olarak halsizlik falan yani ama hiç bişey olmadı bize. ne biliyim çok tereddüt edip beklemiştik ama sonunda gidip olduk. 1 ay oldu hiç hasta bile olmadık yani soğuk algınlığı bile olmadık çok şükür . belki aşı koruyordur.
ben de eşim de aşılandık .. kızım 1.5 yaşında onu korumak için kendimiz aşılandık.. çok fazla kapalı ortamlara sokmuyoruz kızımızı öyle korumaya çalışıyoruz.. fakat seneye belki ona da vurdururum gibi geliyor.. aşının zararlı olduğu bir söylenti.. henüz hiç bir kanıt yok.. olsa da vuruldum olmasa da artık.. bin tane ilaç içerken düşünmüyoruz hiç.. bebeklerimize her ay başka başka aşılar vuruluyor.. Allah a emanetiz yanii.. buna gelene kadar yediklerimizde neler var onu bile bilmiyoruz :1no2:
ben de eşim de aşılandık .. kızım 1.5 yaşında onu korumak için kendimiz aşılandık.. çok fazla kapalı ortamlara sokmuyoruz kızımızı öyle korumaya çalışıyoruz.. fakat seneye belki ona da vurdururum gibi geliyor.. aşının zararlı olduğu bir söylenti.. henüz hiç bir kanıt yok.. olsa da vuruldum olmasa da artık.. bin tane ilaç içerken düşünmüyoruz hiç.. bebeklerimize her ay başka başka aşılar vuruluyor.. Allah a emanetiz yanii.. buna gelene kadar yediklerimizde neler var onu bile bilmiyoruz :1no2: