Bisküvi - Kurabiye Tarifi DONDURMA KAŞIĞI KURABİYESİ

adra

Yalnız gülüşümü yakala,öfkem çok ağır gelir sana.
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
13.765
13.418
823
DONDURMA KAŞIĞI KURABİYESİ

150 gr.tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı damla çikolata
2,5 su bardağı un(Yaklaşık ekleme yapılabilir.)
Kakao (4/3paket)

YAPILIŞI

Derin bir kaba unun yarısı ve tereyağ koyulup karıştırılır.Daha sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurun yarısı ayrılıp kakao eklenir.Buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra yaylı dondurma kaşığı ile şekil verilip 175 derece fırında üzeri pembeleşmeden pişirilir.

Not:Kurabiyeler bir gün sonra daha güzel oluyor.

Dondurma kaşığı resmi.

images.webp

12227318_1211554065527252_375117918_o.webp

12210778_1211549908861001_1592402298_o.webp

Son düzenleme:
Çok orijinal
İşte tatlılar bayılıyorum :))))
Bunu en kısa Zamanda denerim ben

Ellerine saglik adracim ,her zamanki gibi harika bi tarif ve harika bi gorsel :KK200:

adra dondurma kaşığım yokta acaba normal kaşıkla nasıl olur ki sence :KK70: yapacam da işe götürmek için güzel olmaz sanki dersen hiç bulaşmayım :KK70: adra adra

adra dondurma kaşığım yokta acaba normal kaşıkla nasıl olur ki sence :KK70: yapacam da işe götürmek için güzel olmaz sanki dersen hiç bulaşmayım :KK70: adra adra
Olur olur mutfakta çareler tükenmez.:KK53:Yuvarla kaşıkla şekil ver biraz.Olmuyorsa da normal yuvarlak yap.Midede bozulacak nasılsa.:-)

Olur olur mutfakta çareler tükenmez.:KK53:Yuvarla kaşıkla şekil ver biraz.Olmuyorsa da normal yuvarlak yap.Midede bozulacak nasılsa.:-)
yaptım kız yemedim ama yarın yerim sabah şu an diyetteyim ya ama çok güzel koktu ya dur bak hayalgücü kurabiyesi oldu ama hamuru çok güzelmiş teşekkür ederim bisküvigibi ince oldu bazıları bazıları da yuvarlak cevizli yaptım bak resim atayım:D

yaptım kız yemedim ama yarın yerim sabah şu an diyetteyim ya ama çok güzel koktu ya dur bak hayalgücü kurabiyesi oldu ama hamuru çok güzelmiş teşekkür ederim bisküvigibi ince oldu bazıları bazıları da yuvarlak cevizli yaptım bak resim atayım:KK70:
Bildirim gelmedi tesadüf gördüm canım kusura bakma.:KK60:Yaptın demek.:KK73:Rica ederim.İnşallah beğenirsin.At bakalım merak ettim resmi.:KK66:

20151126_235417.webp
20151126_235508.webp

Usttekini kendime ayirdim alttakini ise goturcem kaba koydum:-) ucundan bir parça aldım bisküvi gibi olmuş ince olanlar ama tadı çok güzel zor bıraktım sabah yerim artik:-)

İyi iyi fena değil.:KK53:Tadı önemli zaten.Güzeldi valla kendim yaptım diye demiyorum.:-)Bir gün sonra daha güzel oluyor.Afiyet olsun canım.:KK60:
:D benim fırın eski derece yok bazen fazla pişiriyorum bunlarda azıcık öyle oldu ama neyse tadı güzel sonuçta kurtarır :D

:KK70: benim fırın eski derece yok bazen fazla pişiriyorum bunlarda azıcık öyle oldu ama neyse tadı güzel sonuçta kurtarır :KK70:
Davul fırın dimi.Bizde de var ondan.Ya altı çok pişirir ya üstü davul olasıca.:KK70:

Back
X