• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dondurulmuş Embriyo Transferi ve OHSS

gelincik238

Şükürler Olsun Mevlaya...
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2009
1.769
17
158
Diğer
Mrb Arkadaşlar, 2 ay sonraya dondurulmuş emriyo transferim var, temmuz ayında yapılan tedavimde bende hiç bir sorun olmamasına rağmen e2 değerimin birden artması sonucu ohss oldum. karnımda sıvı toplanması oluşmaya başlayınca transferim ertelendi.

Dondurulmuş embriyo transferi yaptıran arkadaşlardan ricam nasıl bi süreç olduğu, nasıl yapıldığını merak ediyorum.
ilaç, iğne ne kullandınız ne kadar sürdü. tecrübelerinizi benimle paylaşırmısınız..

ben de bunu merak ediyorum temmuzda transfer edilmişti bana olmadı şimdi ne kadar sonra dondurulmuş embriyo transferi olur

ben geçtiğimiz aralık ayında ilk tüp bebek işlemini oldum.kimyasal gebelikle sonuçlandı.ancak 1.derece kalitede yumurtalar kaldığı için doktorum dondurulmuş embriyo işlemini önerdi.biz de kabul ettik.
3 ay sonra bu işlemin uygun olacağını; bu dönemde vücudun eski düzenine kavuşacağını söyledi.
mart sonunda bu işlem için adım attık.ilki gibi değil kuşkusuz.iğneler yok.sadece doktorunun verdiği iki hap var ben onları kullandım; tabi uygun dönemlerde muayene işlemlerin devam ediyor.
sonrasında transfer...
allah yardımcınız olsun...

slm benim mayıs ayında tedaviye başladık pkos hastası olduğum için ohss oldum ve doktorum transferin erteleneceğini söyledi karnım su topladı nefes almakta zorluk çekiyordum ben ertelenmesini istememiştim ama iyikide doktorum ertelemiş çok zor bişiy çünkü gözüm hiç bir şey görmedi neyse temmuz ayında transferim gerçekleşti çok kolay oldu sadece 1 hap kullandım başka iğne yok ilaç yok ara ara kontrollere gittin neticesinde 20 temmuzda transferim oldu ve şuan üçüzlere hamileyim hiç zor olmadı transfer aslında dinlenmiş rahimle daha sağlıklı tutunuyor bebişlerr rabbim hayırlısını versin allahım herkese tatdırsın bu duyguyu öpüyorum hepinizi dualarım sizlerle....

slm benim mayıs ayında tedaviye başladık pkos hastası olduğum için ohss oldum ve doktorum transferin erteleneceğini söyledi karnım su topladı nefes almakta zorluk çekiyordum ben ertelenmesini istememiştim ama iyikide doktorum ertelemiş çok zor bişiy çünkü gözüm hiç bir şey görmedi neyse temmuz ayında transferim gerçekleşti çok kolay oldu sadece 1 hap kullandım başka iğne yok ilaç yok ara ara kontrollere gittin neticesinde 20 temmuzda transferim oldu ve şuan üçüzlere hamileyim hiç zor olmadı transfer aslında dinlenmiş rahimle daha sağlıklı tutunuyor bebişlerr rabbim hayırlısını versin allahım herkese tatdırsın bu duyguyu öpüyorum hepinizi dualarım sizlerle....

benim de öyle oldu karnımda fazla su olmadığı için tranfer yapıldı ama nefes alamıyordum karnım şişti ama sağlıksız gebelikmişhcg düşük çıktı kanama oldu şimdi de dondurulmuşlarla devam edeceğiz adet olunca haberim olsun dedi doktor 1 ay sonra tedaviye başlayan var mı acaba:uhm:

ben geçtiğimiz aralık ayında ilk tüp bebek işlemini oldum.kimyasal gebelikle sonuçlandı.ancak 1.derece kalitede yumurtalar kaldığı için doktorum dondurulmuş embriyo işlemini önerdi.biz de kabul ettik.
3 ay sonra bu işlemin uygun olacağını; bu dönemde vücudun eski düzenine kavuşacağını söyledi.
mart sonunda bu işlem için adım attık.ilki gibi değil kuşkusuz.iğneler yok.sadece doktorunun verdiği iki hap var ben onları kullandım; tabi uygun dönemlerde muayene işlemlerin devam ediyor.
sonrasında transfer...
allah yardımcınız olsun...

sağol arkadaşım cevabın için, iğnelerin olmaması güzel, yeteri kadar vurunuyoruz.Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin üçüzlerini... inşallah benimkilerde tutunurlar. dondurulduğu için kalitelerinde düşüş olacak diye üzülüyorum ama sizin gibi hamile olan arkadaşları görünce rahatlıyorum açıkcası.

benim de öyle oldu karnımda fazla su olmadığı için tranfer yapıldı ama nefes alamıyordum karnım şişti ama sağlıksız gebelikmişhcg düşük çıktı kanama oldu şimdi de dondurulmuşlarla devam edeceğiz adet olunca haberim olsun dedi doktor 1 ay sonra tedaviye başlayan var mı acaba:uhm:

adet tarihin ne zaman canım. ben önümüzdeki ayı 5-6sı gibi adet olunca başlayacağız tedaviye.

arkadaşlar ara ara kontroller oluyor dediğiniz normal tedavideki gibi sık sık mı? Kaç defa gidiliyor kontrol için ben de düşünüyorum ama izin problemi açısından merak ediyorum.

arkadaşlar ara ara kontroller oluyor dediğiniz normal tedavideki gibi sık sık mı? Kaç defa gidiliyor kontrol için ben de düşünüyorum ama izin problemi açısından merak ediyorum.

canım normal tedaviden çok farklı süreç.sadece 2 kez kontrole gidiyorsun.1.adetine birkaç gün kala ön muayene,adetin 2.günü ilaçlara başlıyorsun.2.ise adetin 14.günü rahim kalınlığına bakılıyor eğer kalınlık normalse transfer iöçin gün veriliyor 1,2 gün içinde transfer oluyor zaten.tedavi sürecinde çok fazla izin almana gerek yok süreç kolay.hakkında ahyırlısı olsun canım.

merhaba canım bende ohss olmustum dondurdular
2 adet gectıkten sonra basladık yıne tedavıye ıgne kullanmadım sadece burun spreyı estrofem sonra rahım kalınlasınca transferım yapıldı ve suan hamıleyım çok sukur ıkız olabılır darısı senın basına canım

canım gelincik benim dondurulmuş transferim dün yapıldı ve kalitelerinde hiç düşüş olmadı sakın öyle düşünme rahat ol nş.

inş. canım 3 tane transfer edildi zaten 3 tane dondurulmuş vardı doktor 2 tane verelim dedi gayet kalite dedi ama o zaman 3 çöpe gidecekti bizde onuda istedik hakkımızda hayırlısı inş.

yaa arkadaslar benımde 2 hafta once emrıyo transferım oldu ama transfer olana kadar bı problemım yoktu sımdı ıkı haftalık hamıleyım kan testı yaptırdım ama karnımda fazlasıyla bı sıslık var ve nefes alamıyorum dr. sıvı doplanmıs dedı eger nefes alamayacak duruma gelırsen haber ver sıvıyı alırız dedı offf ne yapıcam bılmıyorum acaba sıvı alınınca bı problem cıkarmı bı bılgınız varmı

merhaba canım bende ohss olmustum dondurdular
2 adet gectıkten sonra basladık yıne tedavıye ıgne kullanmadım sadece burun spreyı estrofem sonra rahım kalınlasınca transferım yapıldı ve suan hamıleyım çok sukur ıkız olabılır darısı senın basına canım

amin canım inşallah bende senin gibi dondurulmuş emriyolarımla hamiş olabilirim.senin adına çok sevindim arkadaşım. inan sizin gibi dondurulmuş emriyo ile hamile kalanları duydukça umudum biraz daha artıyor. inşallah ikizdir ama rabbim gönlünden geçen neyse onu nasip etsin sağlıklı sıhatli.

Back
X