Cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım karşılaştırmalı edebiyat...Alanın bana uzak ama hangi dalda akademik çalışma daha azsa onu seçerdim ben.
Diğer soru için tartışmasız fransa.
Bu tamamen benim fikrim tabi yanlış yönledirmek istemem. Ben yüksek lisans öğrencisiyim. Çok fazla çalışma olduğunda diğerlerinden ayrılan bir özelliği olmuyor gibi geliyor bana üstelik intihal olmaması için de aşırı hassas davranman gerekiyor. Bu da yoruyor insanı. Ve akademik ortam felaket durumda asla türkiyede yapmayı düşünme.Bol şans ve iyi çalışmalar şimdidenCevabınız için teşekkür ederim. Sanırım karşılaştırmalı edebiyat...
Karşılaştırmalı edebiyat için karşılaştıracağım kitapları ve yazarları buldum aslında (Fransız ve Türk edebiyatı'nı karşılaştırmak için). Okumayı, araştırmayı, yeni şeyler ortaya koymayı seviyorum. O yüzden tarih ve çeviri alanları da gözümde büyümüyor. Karşılaştırmalı edebiyat ve tarih için de Osmanlıca ve Latince öğrenmem gerekecek. Bu bile heyecanlandırıyor beni.Yüksek lisans için fransa kesinlikle.
Onun dışında tarih ve çeviri alanları sizi çok çok yorar araştırmaktan okumaktan sonu gelmez.
Ama karşılıklı edebiyat bilemedim pek yormaz gibi. O yüzden seçim sizin kolayı zoru sevip sevmeme seçiminize kalmış.
Şahsi düşünceme bakarsanız tarih ve çeviri alanları daha iyi.
Birkaç yıla kadar en büyük hayalim sosyal bilimler alanında kendimi geliştirip dünyada ülkemin adını duyurmak ve ülkeme yararlı olmaktı. Kısacası İlber Ortaylı'nın kadın hali olmak istiyordum.Bu tamamen benim fikrim tabi yanlış yönledirmek istemem. Ben yüksek lisans öğrencisiyim. Çok fazla çalışma olduğunda diğerlerinden ayrılan bir özelliği olmuyor gibi geliyor bana üstelik intihal olmaması için de aşırı hassas davranman gerekiyor. Bu da yoruyor insanı. Ve akademik ortam felaket durumda asla türkiyede yapmayı düşünme.Bol şans ve iyi çalışmalar şimdiden
Aynen bende çok seviyorum araştırmayı aşk gibi birşey. Seneye son sınıfım alanımda yüksek lisans düşünüyorum şimdiden başladım çalışmalara. Allah yardımcımız olsun. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.Karşılaştırmalı edebiyat için karşılaştıracağım kitapları ve yazarları buldum aslında (Fransız ve Türk edebiyatı'nı karşılaştırmak için). Okumayı, araştırmayı, yeni şeyler ortaya koymayı seviyorum. O yüzden tarih ve çeviri alanları da gözümde büyümüyor. Karşılaştırmalı edebiyat ve tarih için de Osmanlıca ve Latince öğrenmem gerekecek. Bu bile heyecanlandırıyor beni.
Amiin, çok teşekkür ederim. Umarım üstesinden gelebiliriz.Aynen bende çok seviyorum araştırmayı aşk gibi birşey. Seneye son sınıfım alanımda yüksek lisans düşünüyorum şimdiden başladım çalışmalara. Allah yardımcımız olsun. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Geleceğini planlaman hoşuma gitti. Okuyalım daha çok okuyalım..
ben de yüksek lisans yapmak istiyorum ama matematik bölümünü okudum2.48 ortalamam.yapma şansım var mı?
Yüksek lisans için daha çok önceliği 3.00 üstülere veriliyor. Birde Ales puanı ve mülakatta aldığın puan çok önemli dil falan. Fakat okul ortalaması düşük olup yapanlarda var. Bence herşey akılda bitiyor inanın azimli olun yaparsınız.Geleceğini planlaman hoşuma gitti. Okuyalım daha çok okuyalım..
ben de yüksek lisans yapmak istiyorum ama matematik bölümünü okudum2.48 ortalamam.yapma şansım var mı?
Finans alanında bir sektörde diyeyim^^Birkaç yıla kadar en büyük hayalim sosyal bilimler alanında kendimi geliştirip dünyada ülkemin adını duyurmak ve ülkeme yararlı olmaktı. Kısacası İlber Ortaylı'nın kadın hali olmak istiyordum.Fakat sistemin, üniversitelerin hali ortada... Bu yüzden malesef eski isteğim kalmadı bu konuda.
Dediğinizde haklısınız... Bir hocam da demişti hangi alanda az çalışma varsa onu tercih et diye. Hangi alanda yüksek lisans yapıyorsunuz? Bu arada iyi dilekleriniz için çok sağ olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?