Dört duvar arası bir hikaye mapushane!

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
kızlar az önce suskunları izliyordum netten.
dizi felan pek izlemem normalde ama bu dizide iyi anlatılmış bazı şeyler.
neyse bu haftaki bölümünde şarkı eşliğinde oyle bir sahne vardıki tüylerim diken diken oldu
resmen ağlayacaktım ya.
ablam diyorki renkten renge girdin nie bole kötü oldun ekranı gormuyordu o
bir yıl kadar once bayrampaşa cezaevine gitmek istemiştim bir arkadaşım gitmişti ole fena oldumki içerde o duvarlardaki yazılar mahvediyor insanı demişti. ozaman gidememiştim merak ediyorum şuanda gitmek istesek bir resmi izin gerekiyormu.
gidebilirmiyim yani.
suçlu olanlara bir diyeceğim yok ancak suçsuz yere yanlış hüküm verilen o insanlara oyle cok üzülüyorumki Allah yardımcıları olsun,
americada bir adama ceza veriyorlar 60 yaşında suçsuz olduğu anlaşılıyor o yaşta adam dışarı cıkınca sadece neden diyor!

hiç dışarı cıkamıyorsunuz hiç biry ere gidemiyorsunuz özgürlüğümüze şükretmemiz lazım.
valla cok kotu oldum bu konuyu bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
yedikule zindanlarına gitmiştim ozamanda cok kötü olmuştum yüzlerce insanın anısı insanı boğuyor resmen.

görüşüne gidebileceğin kimse yoksa, sadece belli bir kısma kadar gidebilirsin.. ilerisine almazlar.. savcılıktan özel izin ile görüşeceğin kişinin ad soyad ve koğuşunu belirterek girebilirsin.. cezaevleri tahmin ettiğinden hatta kafanda şuan tasarlamış olduğun suretten bile daha kötü diyebilirim sana.. görüşmelerin çift cam ardında olması, o durumda dahi sadece telefonda görüşülüyor olması çok zor.. evet duvarlar da oldukça acıklı.. kimi anasının kimi babasının kimi sevdiğinin kimi evladının ismini yazıyor.. her görüşe çıktıklarında gün yazıyorlar.. 4 duvar arasında kalmak kadar zordur görüşe gitmek.. o psikoloji oradaki maruz kaldığın muameleler falan çok zor... Allah kimseyi düşürmesin diyemicem.. Hak eden, ve adi suç işleyenler çıkamasın inşallah... dediğin gibi haksız yere girenlere Rabbim sabır versin..

İyide bunun neyini derd ediniyorsun onu anlamış değilim..Empati yaptım ama hâlâ anlamadım.Anladığım şey gerçekten derdsiz kaldığın :)

valla olayı siyasete getirmek istemem ama, hergün onlarca kişinin (bunlar tanınanlar) hapse girdiği bi ülkede yaşıyoruz...gazeteciler, muhalifler hapislerde çürüyo....oy veren sorumlulukları olan vatandaşın bunlarla ilgilenmesi lazım bencede...hepimiz bu ülkede yaşıyoruz yarın bizim yada bi yakınımızın o ortama düşmeyeceğinin inanın garantisi yok....ve nedense o ortamdaki insanların büyük çoğunluğunun masum olduğunu düşünüp bende üzülüyorum....katiller,tecavüzcüler,soyguncular hep dışarda...girip girip çıkıp aynı suçları işliyolar....normalde izlemem bu tarz dizileri fln hoşlanmam...ama arkadaşın ortamın kötü oluşuna üzülmesi, suçsuz insanların orda olabilme ihtimalini fln düşünüp üzülmesi gayet insancıl ve normal bi durum....hatta bi vatandaş olarak aman derdin mi yok başka yaklaşımı daha üzücü gibi....

ve Nedim Şener'in tahliye edildikten sonraki açıklamalarını izleyin derim...Dizi değil ülkemizin gerçekleri o sözler..

Son düzenleme:
Siz ağlamamak için kendinizi tutabilmişsiniz.
Ben o sahnede ağladım.Bir çocuk sahibi ve duygusal bir dönemde olmamda etkili oldu
sanırım.Çocuklar söz konusu olduğunda kendime hakim olamıyorum.
Şu an yazarken bile o sahne ve ''siz benim neden sustuğumu nerden bileceksiniz?''
diyen Ahmet Kaya nın sesi kulaklarımda...

iskence, tecavuz olaylari yok denirdi eskiden oysaki vardi
suclu sucsuz yetiskin mahkumlar ve daha beteri
cocuk mahkumlarin yasadigi insanlik disi olaylari tahmin bile edemeyiz

sadece mapushanelerde degil yuvalarda, huzur evlerindede siddet yapildi
cogu zaman dile geldi dile geldikce ispatlandikca azalir diye umuyorum

cocuklarin yasadiklari siddet ve cinsel istismarlar cok daha yurek yakici
ve bir gercek varki insanin oldugu her yerde siddet var

Allah vicdansizlarin eline dusurmesin diyorum ((((((

o suskunlar dizisindeki sahnelere gelecek olursak
kayitsiz duygusuz kalmak mumkun degil diye dusunuyorum!

hata yapmis cocuklar kimi anasinin gozu degildi sut kuzusuydu
hungur hungur agladim diziye degil tabiiki
bu budurumu yasamis cocuklarin caresizliklerineydi

(dizinin ozeti: cocuklar baklava dagitimi yapan arabayi kacirip
baklava yiyorlar, el frenini cekmediklerinden minubus bir yasli adama carpiyor
kendileirni islah evinde buluyorlar
duygusuz vicdansiz iki gardiyanin iskencesi ve daha buyuk cocuklarin
iskencesine ve tecavuzune ugruyorlar ve hic bir sey eskisi gibi olmuyor
psikolojiileri bozuk bireyler olarak buyuyorlar her ne kadar farkettirmeselerde)

i

ben o diziyi izledikçe rabbime dua ediyorum allah imdat diyenlerin sesnini duysun suçsuz yere hapse girenleri feraha erdirsin inş etkilenmemek elde değil bende infaz koruma memurluğu sınavlarına girdim sırf suçluların ıslahını sağlamak onlara yardımcı olmak için hem kendime hem onlara yardımcı olmak için ama diziyi izledikçe yapamayacağımı anladım rabbimden hep hayırlısını istedim ki hayırlı değilmiş olmadı üzülme canım bu hayatın kanunu bunları görcez ki bizlere ibret olsun insanları yargılamadan önce bir durup düşüneleim diyee ama çok acı şeyler cn yakıyor gerçekten

bugun bile aklımda diyebilrim.
evet şarkıyı defalarca dinledim.

bugun bu anlatılan dizide yıllar once iki dilim baklava ıcın 18 yıl hapis yiyen çocuklar anlatılıyor.
ama hala adam vuranlar öldürenler yaralayanlar 5.10 yıl hapis yiyip cıkıyor!]

bugün oturdum netin başına açtım o şarkıyı belki yirmi kere dinlemişimdir tam beni anlatan bir şarkı
siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz.nerdeymiş bu şarkı şimdiye kadar diziyle hortladı
ama diziye de yakışmış vesselam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…