dört kilonun üstünde normal doğum yapan varmı. benim bebeğim 4200 bir haftası var daha . normal olsun istiyorum çok korkuyorum
[/QUOTE
selam canim,ben dogum yaptim 2 yil once oglumum kilosu dogdugunda 4.400 kiloydu:) benim dogumum cok zordu,fakat benimkinde bebegin kafasi tam dogum kanalina girmedi biraz daha sol taraftaydi. 3 gun dogum sancisi cektim,ama bebek gelmedi cunku kafasi tam ortada olmadigi icin acilma olmuyordu...yani benim dogumum kesinlikle sezeryanlik olmasina ragmen beni sezeryana almadilar..3 gun sancidan sonra 4 cm acilma ile dogumhaneye aldilar ordada 11 saat beklettiler. sonra bebegin kafasini farkedince yanlislik var hemen ameliyathane alip forcept ile normal dogurttular.cok cok zor oldu,benim oglum hem 4.400 kilo-58 cm dogdu..doktorlar sok oldu tabi bu kadar iri bebek,ama iriligi yuzunden degildi kafasinin dogru yere baski yapmamasindan kaynaklanmisti o kadar zor olmasi ...ama bnce bir sorun olmazza pozisyon ve baska bnce normal cok daha iyi :):)insallh seninki kolay gecer canimm