Dostlarımız bizimle çalışmak zorunda mı?

Izabelya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
252
212
103
Merhaba
Tanınmamak adına gerçek mesleğimi söylemeyeceğim örnek vererek anlatıyorum.
Ben gelinlik dikiyorum. Bütçe olarak zor durumda olduğum için çevre dostlarımın işi görülsün diye başladım ve sonra iş tuttu yürüyüp gittim. Fakat hala durumumu düzeltemedim. En yakın arkadaşımın Şubat ayında düğünü var. Ne zamandır soruyorum provaya gel, hangi modellerden hoşlanıyorsun vs. Sürekli oyaladı. Ben benimle çalışmayacağını hiç düşünmemiştim. En sonunda Demetciğim ben gelinliğimi aldım bile! dedi.
Pekala.. Bir yanım diyor ki olabilir neden olmasın. Bir yanım diyor ki ben onun yerinde olsam hem dostuma hem bir kadın girişimciye hem de dostumun bütçesine katkı olsun diye başka bir yer ile çalışmazdım.
Sizler ne düşünüyorsunuz. Ben biraz kırgınım.

Edit: bir konuyu atlamışım. Israrcı olduğumu söyleyenler olmuş. Ben aylarva teklif bile etmedim. Kendisi ilk işe başladığım zaman benimkini de dik diye ısrar etmişti. Zaman daraldığı için üst üste sordum bende.

Son düzenleme:
Belki işinizi beğenmiyor ama söylemek istemiyordur. Belki bir yerde çok beğendiği bir şeyi görmüş hemen almıştır. Dediğiniz gibi yapsa çok iyi olurdu tabii ama bence zorunda değil. Hatta muhtemelen o da mahcup hissetmiş ki bir süre söylememiş size. Sizin işi kendinize vereceğinizden emin olmanız da arkadaşınızı strese sokmuş olabilir.

İstediği bütçeyi söyleyemez rahatça. Belki işinizde tam istediği gibi değildir. İşle arkadaşlığınızı karıştırmayın bence. Hatta böyle emrivakilerde bulunmayın. Ben sana geleceğim dememiş ama siz gel diye sıkıştırmışsınız, sonra hayal kırıklığı yaşamışsınız.

İstediği bütçeyi söyleyemez rahatça. Belki işinizde tam istediği gibi değildir. İşle arkadaşlığınızı karıştırmayın bence. Hatta böyle emrivakilerde bulunmayın. Ben sana geleceğim dememiş ama siz gel diye sıkıştırmışsınız, sonra hayal kırıklığı yaşamışsınız.
Aslında gel diye sıkıştırmadım hatta aylarca konusunu açmadım. Kendisi söyledi benimkini de dik vs. Aldığı gelinliğin yarı fiyatına yapardım o da biliyor. İşçilik koymayacaktım sadece malzeme parası. Son ay vazgeçti.

Ben yerinizde olsam en yakın arkadaşlarıma bile böyle tekliflerde bulunmazdım.
Neden derseniz; zevkler birbirinden çok farklı olabiliyor,işin içine bütçe giriyor,bazıları hazır dikilmiş olanı almayı tercih edilebiliyor,
eş adayının ailesi işin içerisine giriyor,onların tanıdığı bir başka yer olabilir.
Sizinle çalışmak isteyen zaten sizi arar bulur,
öyle değil mi?
Bence ortada kırılıp,alınmayı gerektiren bir durum yok.

Gelinlik değil ama konu dimi, başka bısey belkıde ceket dıkıyorsunuz? Yanılmıyorum dımı?
Gelınlık cok uc bır ornek olmus

Tabi ki size diktirmek zorunda değil. İşive arkadaşlığı karıştırmayın.

Bende birçok konuda tanıdıkla iş yapmamayı tercih ediyorum. Yabancıya istediğin her şeyi söyleyebiliyorsun.
Ayrıca sanırım gelinlik sadece örnek siz alakasız bir sektördesiniz değil mi?
Biraz yakın ama gelinlik kadar önemli bir detay değil.

iş başka arkdaşlık başka
daha iyi olmuş
muhakkak biri gelinliğe laf edecekti
başkası olunca sinir oldum deyip geçecek sizinle tüm irtibatı koparacak yada başkasını beğenmese yapmayacağı şeyi yapıp parasını isteyecekti
boşver

İş başka, dostluk başka.
Zaten önceki yorumlarda muhtemel sebepler yazılmış. Katılıyorum.
İnsanların üzerine gitmeyin biraz. Sanki o kişi bilmiyormuş gibi prova diye tutturmanız falan hoş değil. Şimdi de kırılmaya hakkınız yok. O kişi için sizin bütçenizden önce onun kendi tercihi geliyor, doğal olarak.

Aslında gel diye sıkıştırmadım hatta aylarca konusunu açmadım. Kendisi söyledi benimkini de dik vs. Aldığı gelinliğin yarı fiyatına yapardım o da biliyor. İşçilik koymayacaktım sadece malzeme parası. Son ay vazgeçti.
Belki sırf malzeme parasına o kadar uğraşmanızı istemedi. Ya da belki farkında değilsiniz ama işinizle ilgili konularda, nasıl desem, yoruma çok açık değilsinizdir? İstediği gibi olmayacağını düşünmüştür. Yani birçok sebebi olabilir, takılmayın bence.

Benim de eski ev arkadaşım, evlensem kesin nikah şahidi yapacağım biricik dostum fotoğrafçı. Nişan fotosunu falan çeker, sözde kinada birşeyler yapar da düğün fotoğrafımı daha profesyonel birine çektirmek isterim.
Bunun dostlukla ne alakası var? Belki riske girmek istemedi, hazır gelinlik aldı.
Hem ona yapsaniz dostunuz olduğu için epey indirim yapacaktiniz. Belki de emeginizi hiçe sayıp kumaş parasına onca ugrasacaktiniz... Boşverin, böylesi daha iyi sizin için de

Hayır değil tabiki.
İstediğiyle çalışır,ayrıca gelinlik konusunda profesyonel biriyle çalışmak isteme daha mantıklı.

Back
X