Dostluklar bitebiliyormu yada dostluk diye birşey yokmu :(

dostluk diye bişey yok biz kendimizi kandırıyoruz. menfaati olmadığında yada istedikelri olmadığında anında harcayabiliyorlar maalesef. tmm biz belki yapmıyoruz ama etrafımızdaki kişler öyle yapıyor. bende herkesin derdini dinelrdim herşeylerine koşardım bir derdimi anlatmaya kalktım demedikelrini bırakmadı arkadaşlarım yani aynı şekilde uff sıkıldım tm anlatma takma kafana gibi laflar. bende bir daha görüşmedim sizden bana dost olmaz dedim.

evet dost diye birşey yok
dost tada ihtiyacım yok
ailem eşim kızım yanımda olsun bana yeter
gerisi fasa fiso çıkar ilişkisi hepsi :68:

orası öyle tabiki yeter eşinizle mutluysanız ve kızınızda canınızdan bi parça başka ne olsun.lakin benim eşim yok kızım da yok annem babamdan da uzaktayım kendimle de iyi anlaşırım kendime de yeten bi insanım ama birileriyle birşeyler paylaşmak güzel şey hele ki bi problemin bi derdin olduğunda elin dost dediğin insanın numarasına gidiyor ama yabancıya anlatmadım ben problemimi..ben tek kardeşim diye üzülüyordum ama Rabbim seni kardeş diye yollamış meğer diyen insana anlattım.yoldan geçen bi insana değil.

dostluk değil ama arkadaşlık var onun da belirli bir ömrü var, ömrünü tamamlayınca biteceğini bilmek gerekiyor, kendinizi yıpratmayın ve kimseye körü körüne güvenmeyin ,kendinize bile

Canım benm yaa..
Benimde çok sevdiğim "dostum" dediğim hayallerimizin bile ortak olduğu bi arkadaşım vardı..
Ben salak gibi yolda görüp peşinden koşuyorum ona yetişeyim diye o selam vermeye bile aciz.. Ne mi oldu ? Kendi kaybetti..Benim hayatımda dostum diyeceğim insanlar her zaman olur..Ama onu kompleksleriyle kim çeker bilmem :60:

Canım benm yaa..
Benimde çok sevdiğim "dostum" dediğim hayallerimizin bile ortak olduğu bi arkadaşım vardı..
Ben salak gibi yolda görüp peşinden koşuyorum ona yetişeyim diye o selam vermeye bile aciz.. Ne mi oldu ? Kendi kaybetti..Benim hayatımda dostum diyeceğim insanlar her zaman olur..Ama onu kompleksleriyle kim çeker bilmem :60:

ne güzel kendinle barışık bi şekilde halletmişsin sorunu içinde..:nazar: öyle tabi kendileri bilir.

Dostluk diye bir şey tabii ki yok :1: :1: Yani bakın anca gülerim :1:

Benimde çocukluk arkadaşım vardı. Dile kolay 10 senedir beraberdik. Ben şu an 16 yaşındayım. Kendimi bildim bileli onlayımdır. Ama liseye başladım başlayalı hiç arama sorma yok hiç bir şekilde görüşmüyoruz. Anca ben mesaj atarsam ararsam konuşuruz onu boşverdim yani.
Yine lisede bir arkadaşım var. 3 senedir aynı okuldayız. Lise 1'de çok iyidik. Lise 2'de daha çok iyiydik. Ama lise 2'nin 2. döneminde sinema meselesi yüzünden uzaklaştı benden satmaya başladı. Bende takmadım tabi onun bana yaptıklarının aynısını bende ona yaptım. Ve sonuç gayet olumlu şu an peşimden koşuyor :1:

Yani o sana ne yapıyorsa sende ona aynısını yap. Gidip konuşmakla hiçbir şey çözemezsin. Çünkü söz konusu dostluk olunca herkes iyi dosttur,seni dinlemiştir, sen onu dinlememişsindir,çağırdığında gitmemişsindir vs. Bunu konuşarak değil hissettirerek çözmen gerek.

dostluk artık o kadar içi boş bir kavram haline geldi ki ne yazık ... hayatın her döneminde değişik insanlar tanıyorsun kimine yakın kimine uzak hissediyorsun kendini yakın hissettiklerine karşı hesapsız yaklaşıyorsun ama karşıdaki senin kadar iyi niyetli olmayabiliyor ve bunu anladığında üzülebiliyorsun.

aynı durum benim başımada geldi diyebilirim aslında ev arkadaşım kardeşten yakındık yani ben öyle sanıyormuşum gerçi oda ne zaman biri sorsa en yakın arkadaşım dostum derdi .yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi her derdimizi sıkıntımızı mutluluğumuzu paylaşırdık.öyleki hem çalışıp hem okuyan bir insandı benim durumumda çok iyi olmasa ondan halliceydi eksiğini tamamlardm yetmediğinde birbirimizden yetirirdik yardım ederdim her konuda.sorumsuz davranırdı diğer ev arkadaşımıza karşıda mahcup olmasın diye hep arkasını toplardım maddi manevi her konuda .. zaman içinde ona olan sevgimden tavırlarını hiç ölçmemişim meğer beni kıskandığı o kadar çok konu olmuşki şimdi anlıyorum .. 2 ay önce haftasonları çalışmaya başladı her hafta 150-200 kazanmaya başladı 2 de yeni arkadaş yaptı.herşey buraya kadar normaldi..sonra sevgilisine karşı sergilediği anlayışsız ve kaprisli kıskanç tavrını bana yapmaya başladı. önce iyi niyetli davrandım idare ederim dedim ki öncede yaptığı şeylerdi bunlar ama yok o niyetliymiş kıvılcımdan ateş yakmaya inceldiği yerden koptu.evle ilgili bir problem oldu ertesi günde çok önemli sınavım var oda eve arkadaşlarını getirmiş yemeli içmeli eğlence varmış tamam ona bişey demedim ama o eğlensin diye evin sorununu her zaman oldugu gibi ben halletmeliymişim yapamam deyince olan oldu tartıştık alttan almadığımı görünce de bozuldu.((bn 1 saatlik uykuyla sınava girdim ertesi gün o kadar zor bir sınavdı yani)) sonra ne mi oldu dostum dediğim insan hiç sevmediği diğer ev arkadaşımıza yanaşmaya başladı sadece evde bana psikolojik baskı yapabilmek için..ee artık maddi manevi rahatta arkasını toplayacak birine ihtiyacı yok okulumuzda bitiyor son 1 ay ne gerek var artık birine değil mi ??dostluk bu işte menfaat çıkarmış bizimkinde ilk başta çok üzüldüm kardeş gibiydik ama şimdi asla üzülmüyorum onun kaprislerini ve kıskançlıklarını kim çeker görücez bakalım..
ben hayatım buyunca hiç kimseyi maddiyatla ölçmedim yada bikaç başka arkadaş buldum diye kimseyi satmadım bu çok koymuştu ama insanoğlu bu belli olmuyor.kaldıki çok arkadaşım vardır şükür gerçek arkadaş dediğim canlarımda var her zmanda oldular.
ayyyyy çok uzattım ama doldum taştım napiimmm kızlarr döktüm içimi rahatladım ohhhh :52: :52:

Paran varsa dostun vardır... Ne demiş Okan
''Benim en iyi dostum içkim sigaram
Onlarda terk ederdi olmasa param''

evett aynen öyle yedirirsen seni severler ama vermeyi kesersen seni tanımazlar paraylaa seveceklerse hiç sevmesinler. basıma geldiğinden biliyorum hep verdim bişeyleri ama baktım bana bişey yok . tek taraflı dostluk olmuyormuş ben de kestim alakayı. kimseye güvenemiyorum artık bişey paylasıyosun baskasından duyuyorsun bunlar herseyi bitiriyor.:85:

benimde bir arkadaşım vardı taki evlenene kadar can ciger kuzu sarmasıydık..

ben evlendim dügünümede geldi taksınıda taktı ama evimin kapısını bir kere çalmadı..aramıyor sormuyorda şok oldum:53:

dahada üstelemiyorum..gelene yol gidene güle güle çok ilginç:32:

Dostluk diye bir şey var mı ki bitsin. :/

Arkadaşlıklar da her türlü ilişkide olduğu gibi son noktaya gelebilir tabi ki.

2 tanecik dostum var ikisini de çok seviyorum biri erkek ama inanın bayanlardan daha iyi bir dost yaklaşık 7 yıldır birbirimizi tanıyoruz kardeşim olsa bu kadar sevmezdim belki (kardeşimde yok bu arada) diğeri de ünivden 4 yıldır tanıyoruz birbirimizi ,dün ayrıldık okul bittiği için memleketine gitti valla onu yolcu ederken ağla ağla canım çıktı :5: ikisi ile ömür boyu kopacağımızı hiç sanmıyorum inş. ayrılmayız.. amaaa dost değil de arkadaşlıklar biter mi diye sorarsanız kesinlikle biter derim

Back
X