• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dosttan vazgeçilir mi?

davetsizkullanici

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2012
4.145
6.666
448
Selamun aleykum hanimlar, Allahin rahmeti ve bereketi uzerinizde olsun. Oncelikle bastan soyleyeyim biraz uzun, simdiden tesekkur ederim.

Derdim 10 yili geçkin dostumla aramizdaki sogukluk. Soguklugun temelinde fanatizm yatiyor. Saka gibi gelebilir ama bildigimiz Fenerbahce Galatasaray mevzusu. Cok tırttan cikan bir sorun di mi?

Arkadasimla ilkokul arkadasiz, ilkokul ve ortaokulu beraber okuduk. Daha sonra ayri liselerde okuduk ancak bagi hic kopartmadik. Haftanin en az iki ucgunu gorusur, her gun konusurduk. Beraber yedik, beraber ictik, beraber gulduk, beraber agladik, beraber buyuduk. Her anımızı seve seve gule gule gecirdik. Tabiki de birbirimizi kirdigimiz zamanlar oldu ama hep telafi ettik.

Suan ben Istanbulda ozel bir universitede ikinci sinifim. Arkadasimsa Ankarada birinci sinif.

Sorunun baslangicina gelirsek; bir aksam fanatizm yuzunden aramizda telefonda bir gerginlik oldu. Hatirladigim kadariyla Mayis ayı. Gerginligin basladigi gun kopuklukta basladi. Yazdiklarima ya az cevap veriyor ya da hic cevap vermiyordu. Bir sure sonra hayatimda duymak istedigim en son haberi aldim ve bana teselli olarak sadece 'bosver' diyebildi. O aksam hem uzuntuyle hem de aramizdaki soguklugun verdigi cesaretle neden boyle oldugunu sordum. O an cok duygusal oldugum icin bunu konusmanin zamani degil diyerek konusmayi bitirdi.

Yanlis hatirlaniyorsam Bir kac ay sonra yani temmuz universite tercihleri aciklanmis ve guzel bir universiteye yerlesmisti. Ama sehir disina gitmesini hic istemiyordum seneleerdirr. Seneler oncesinden vazgecirmeye calissam da arkadasim istedigini basardigi icin onun adina mutlu olmustum. Ve her sogukluguna ragmen arayip tebrik etmek istedim. Yaklasik 20 dakika konustuk. Konusuyorduk ama eskisi gibi 'kanka' muhabbeti yoktu, buzlar erimemisti. Konusurken tarihleri kacirmamasi icin tembihledim ve gitmeden once goruselim dedik. Telefonu kapatirken ben seni sonra arayacagim dedi ve bir daha aramadi.

Eylul ayi geldiginde arkadasimin okugacagi sehire gitme vakti gelmisti. Ama beni ne ariyor ne de soruyordu. Seneler sonra kimselere bir sey demeden ortadan kaybolan ortak bir arkadasimizi bulmustuk. Ve gorusecekleri gunu ayarlayip bana da haber etmelerini rica etmistim. Gelin gorun ki gorusup bana soylemediler facebooktan check-in lerden yorumlardan ogrenmistim. Hic bir sey dememistim. Bir kac kere barismaya konusmaya calistim ama olumlu bir cevap gelmemisti ben de akisina birakmistim.

Daha sonrasinda biz gorusmeden konusmadan arkadasim gitmisti. Uzuldum, kirildim, agladim ama tek bir kelime bile etmemistim. Senelerdir maddi manevi her zaman birbirimizin yaninda olduk. Bana sadece esraab benim şuyum eksik deseydi o soguk halimizle bile elimden geldiginde eksikgini kapatmaya calisirdim. Ve gidis o gidis. Gittiginden beri ne bir kere nasil oldugumu sordu ne de bir derdin var mi diye. Ustune gitmekten vazgectim cunku giderken bir Allahaismarladik demek bu kadar zor olamazdi. Bunun ölümü var hastaligi var. Hic birimizin yarina garantisi yokken bu aylarca ayri kalma mucadelesi ne icindi ki? Aileme veya arkadaslarima bu durumu anlattigimda takma bu kadar deyip cok ustunde durmuyorlar ne kadar uzuldugumu bildikleri icin.

Sonuc olarak aylardir konusmuyoruz. Benim bir kac ay sonra dogum gunum. Her sene saat 12yi gecince hemen yazar bana. Bu sene oyle bir sey olacak mi olmayacak mi diye dusunmeden edemiyorum ve nasil davranacagimi bilmiyorum. Eskisi gibi sicakve icten mi, hala soguk ve mesafeli mi hiccc bilmiiyorummm.

He bu arada bu kadar dugusalligim tabi ki de Balik burcu oldugumdan:) Okudugunuz icin cok tesekkur ederi , hakkinizi helal edin..

Canim sen o kadar temiz kalplilikle anlatmissin ki yasadiklarini. Yapabilecrgin pek bir sey kalmamis. Ama arayip aranizda bir sogukluk olup olmadigini sorabilirsin belki. Belki o da senin aramani bekliyordur bilemiyorum ama. Kotu kapli birine benzemiyorsun o yuzden bir kere yazip neler oldugunu neden bu durumda oldugunuzu sorabilirsin gönlünü rahatlatmak adina. Baktin ayni tas ayni hamam, ben yapacagimi yaptim artik onume bakarim dersin kendi kendine. En azindan icin icini yememis olur..

Canim sen o kadar temiz kalplilikle anlatmissin ki yasadiklarini. Yapabilecrgin pek bir sey kalmamis. Ama arayip aranizda bir sogukluk olup olmadigini sorabilirsin belki. Belki o da senin aramani bekliyordur bilemiyorum ama. Kotu kapli birine benzemiyorsun o yuzden bir kere yazip neler oldugunu neden bu durumda oldugunuzu sorabilirsin gönlünü rahatlatmak adina. Baktin ayni tas ayni hamam, ben yapacagimi yaptim artik onume bakarim dersin kendi kendine. En azindan icin icini yememis olur..

Cok tesekkur ederim Allah razi olsunn, oyle mi dersin canim ya aramakta yine de fayda var gibi gozukuyor. Sonucta ortaokul cocugu degiliz artik.

Arada ki sorunu halletmek için bu kadar beklemeye gerek yokmuş ama aranıza soğukluk girmesine sebep olan konu çok boş bir konu gibi görünsede ne şekilde olduğu da önemli.

Sen elinden geleni yapmışsın gibi görünüyor, ondan bir adım gelmediği sürece aranızda ki soğukluk bitmez.

Cok tesekkur ederim Allah razi olsunn, oyle mi dersin canim ya aramakta yine de fayda var gibi gozukuyor. Sonucta ortaokul cocugu degiliz artik.
Canim ben de ayni durumu yasadim, üniversite ilk sinifta cok yakin arkadaslarim vardi. Iki kiz arkadaş ve bir soğukluk oldu, biz son seneye kadar hic konusmadik. Ben konusmayi dusundum ama ya ters cevap verirlerse diye korktum. Cunku asabiydiler biraz baska insanlars karsi. Sonra mezun olduğumuz gun geldi benle konustu benim hcbir problemim yoktu senle falan diye ben de ayni seyleri soyledim ama 4 yil gecmisti artik bu yüzden konuşmalısın bence. Zaman geciyor..

Arada ki sorunu halletmek için bu kadar beklemeye gerek yokmuş ama aranıza soğukluk girmesine sebep olan konu çok boş bir konu gibi görünsede ne şekilde olduğu da önemli.

Sen elinden geleni yapmışsın gibi görünüyor, ondan bir adım gelmediği sürece aranızda ki soğukluk bitmez.

Araya sogukluk sokmak icin kullanilabilecek en en son ve en bos konulardan birisi.
Canim ben de ayni durumu yasadim, üniversite ilk sinifta cok yakin arkadaslarim vardi. Iki kiz arkadaş ve bir soğukluk oldu, biz son seneye kadar hic konusmadik. Ben konusmayi dusundum ama ya ters cevap verirlerse diye korktum. Cunku asabiydiler biraz baska insanlars karsi. Sonra mezun olduğumuz gun geldi benle konustu benim hcbir problemim yoktu senle falan diye ben de ayni seyleri soyledim ama 4 yil gecmisti artik bu yüzden konuşmalısın bence. Zaman geciyor..

Bir de üstüne 10 senelik kocaaa bir mazi eklenince insan üzülmeden edemiyor. :KK43: Hem de çok çabuk geçiyor zaman..

Kendinizden baska kimseye bu kadar anlam yuklemeyin ve size nasil davraniliyorsa es deger davranin, ne az ne fazla...
Bu kadar kendinizi uzmeniz de sizi umursamayan birini bu kadar onemsemeniz de gereksiz...

Öyle tabii ama belli bir geçmiş ve mazi olunca insan ister istemez haddinden fazla değer veriyor..

Öyle tabii ama belli bir geçmiş ve mazi olunca insan ister istemez haddinden fazla değer veriyor..
Gorunen o ki o bu sekilde dusunmuyor, siz zaten cabalamissiniz o soguklugu eritmek icin, ama olmamis cunku ondan adim gelmemis...
Haddi neyse degeri de o kadar olsun, benden tavsiye...

İlk öncelikle başlığa cevabımı vereyim; dosttan vazgeçilir .
Ve ben sana soru sorayım ; ana - babadan başka kimden vazgeçilmez ki bu hayatta ?

Benim hep dediğim bir laftır; dostluklar kolay bitmemelidir. Ya eşimi ayartırsa ya da anama babama söverse biterdi benim için. Zaten kardeşim dediğim, sevdiğim adama meyil edince de çok acı bir şekilde bitti. 4-5 aydır bunun acısıyla yaşamayı öğreniyorum. Onunla ortak arkadaşlarımızı bile sildim. Bir kişi hariç.

Ama senin arkadaşın çok basit bir sebep için dostluğunu bitirmiş, arayı açmış. Böyle bir insandan zaten dost olmaz.
Demek ki kendisinden başka bir şeyi düşünmüyor.
Dolayısıyla sen ne diye bu kadar kafana takıyorsun ?
Bırak ... Defolsun gitsin . Sana bir açıklama bile yapmadan araya mesafe koyarak böyle terbiyesizce uzaklaşıyorsa ondan dost değil arkadaş bile olmaz zaten.
Zaten sana bir şey diyeyim mi ?
24 yıldır hep iyi bir insan olmak adına uğraştım. Herkesin yardımına maddi-manevi koştum. Sorunlarına el ayak oldum.
Ama bak sonunda yanlışı yapan ben olmadığım halde yalnız kalan ben oldum .
İnsanlar çiğ süt emmiş varlıklardır.
Ve kendime artık dost edinmeyeceğim. Takılacak arkadaşlarım var onlar yeter.
Çok samimi olmanın lüzumu yok kimseyle.
Sen, sen ol kimseyle dost olma, arkadaşım. Zaten olamazsın da; çünkü dostluklar yalan ve her biten şey gibi o da bir gün bitiyor ...

Doğum gününü de kutlamayacak ayrıca, boşa bekliyorsun. Ümidini şimdiden kes ki, çilen azalsın.

Bu sekilde sebebi belirsiz, hic konusulmadan edilmeden birden biten arkadasliklari anlamiyorum. Bu sekilde olmamali. Son aylarda ben de buna benzer bir durum yasadim bir yakinimla. Orda da sorun neydi anlamadim zaten. Sonu da kotu bitti nitekim. Bence bir kisiye aciklama yapmaya bile tenezzul etmemek de o kisiye yapilan bir hakaret.

Ayrica evet, dosttan vazgecilir gerektiginde. Bu tur olaylar insana iliskilerini, dostluklarini da sorgulatir zaten. "Ne bicim insanmis, dostmus, bu mudur bunun usulu" diye sorgular durursun. Bununla birlikte hayal kirikligi, uzuntu, kendini berbat hissetmek... Insani acayip basiyor, kasvet veriyor. Ben de yasadim ve su an bile yasiyorum, ordan biliyorum.

Ah be güzellim arkadaşın baya katun yürekliymiş.Boş bir mevzu için yaptıgına bak.Artık dostun değil tanıdığın biri olarak kalısın bence.

arkadaşınız sizinle aynı hisleri taşımıyor, eften püften bir tartışmayı bahane etmiş, uzatmış.
siz elinizden geleni yapmış ama karşılığını görememişsiniz. sizden değerli kimse yok, başkasını kendinizden fazla düşünmeyin.
bunca ilgisizliğinden sonra doğum gününüzü kutlarsa, cevap verin ama onun size yaklaşımı ölçüsünde, yoksa yine üzülürsünüz.

seneler sonra arkadaşım gelecek, herkesle görüşüp benimle "istediğim" halde görüşmeyecek, teselliye ihtiyacım olduğunda eller gibi "boşver" diyecek, yemişim dostluğunu.
böyle dosttan vazgeçilir arkadaşım, çünkü dost bu değildir.

Mevlana'nın bir sözüdür 'Öyle bir dünya, dostun gelir düşman olur, düşmanın dost olur..' Aranıza bir kere soğukluk girmiş, siz barissaniz bile çoğu şey eskisi gibi olmuyor, üzgünüm.
Uzulmesi gereken biri varsa o bence, çünkü bu zamanda kolay bulunmayan samimi bir dostunu kaybetmiş. Sen de daha fazla uzulme, çünkü Allah bir insani senden uzak lastiriyorsa, unutma ki seni ondan koruyordur ve kimseye kendinden çok taviz verme derim.
Su yalan uç beş günlük dunyada 'samimiyetsiz samimiliklerden' uzak tut kendini derim.
Sevgiler.. ;)

Dostuklar kolay bitmemeli. Benim de var bi tane canimin ici cok sikintilar atlattk ama yanyanayiz hala.. Arayin sorun en azindan bir kere neden boyleyiz diye. Eger devam ettirirse o sizden geçmis demekki..

Üzülüyorsanız siz arayın sorun, niye böyleyiz seni özledim vs diye.
Baktınız aynı durum aynı tas aynı hamam o zaman dostunuzdan vazgeçin.

Gün geliyor dostluk ta bitiyor.bende bunun acısını yasayanlardanim. .benim açımdan ben haklıydım, onun açısından o haklıydı belkide..artık geçti bitti..benim bunu kabullenmem zor oldu.şunu öğrenmiş oldum dostluklarda bitebiliyomus. Şimdi meraba meraba yız. Eskisi gibi olurmu mümkün değil,benim açımdan da,onun açısından da..araya soğukluk girdi mi gerisi tırrt! Doğum gününde seni arar ama gece 12 de değilde normal bi saatte arar bence.yazdiklarina göre böyle düşünüyorum.

Herkese cok tesekkur ederim cok guzel seyler yazmissiniz. Herkesi tek tek alintilayacak konumda degilim suan.

ikimizde 20 yasi da akli basinda insanlariz konusmak isteseydi konusurdu herhalde boyle uygun gormus. Tabii yazarsa ararsa konusurum ama aramizi eskisi gibi yapmaktan vazgectim. Nedek tek cabalayam ben olayim ki?

Herkese cok tesekkur ederim cok guzel seyler yazmissiniz. Herkesi tek tek alintilayacak konumda degilim suan.

ikimizde 20 yasi da akli basinda insanlariz konusmak isteseydi konusurdu herhalde boyle uygun gormus. Tabii yazarsa ararsa konusurum ama aramizi eskisi gibi yapmaktan vazgectim. Nedek tek cabalayam ben olayim ki?

Kıyamam sana ... Hala arar , yazarsa konuşurum diyorsun. Aslında bunca zamandan sonra aradığında açmayacak konuşmaycaksın. "Haaa öyle miii ? Alll sana yapacaksın!" . İnsanlar bunları hak ediyor. Böyle yaparsan üzülen olmaktan kurtulursun.

Back
X