• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dostu muyum ?

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
123
Edirne
bu konuyu bir daha açmıştım 'dost dediğin'başlığı altında.şimdi bir daha fikir almak istiyorum sizden .

arkadaşımın beni deli eden özellikleri
1.ben merkezli olması. en çok o sevilsin . onla güzel vakit geçirilsin . onsuz hiç bişey yapılmasın .o yokken eğlenilmesin.
2.istediğini rahat rahat söylesin her türlü dalgasını geçsin ama asla bundan dolayı ona kızılmasın alınganlık yapılmasın .(aynısı kendisine yapılınca delriiyo )
3.hep güzel sözler söylensin sürprizler yapılsın .biri onun hakkında iyi bişey demişse ona hemen söylemeliyiz . çok mutlu oluyo (herkes mutlu olur tabi ama ondaki çok farklı )
4.kendi hata yaparsa görmezden gelinmeli ama bi başkası yaparsa başına 1 milyon kez kakılmalı
5.rahatlıkla yapabileceği bişey olsa bile uşağı gibi gördüğü canından çok sevdiği arkadaşlarına zorla hatır gönül koyarak kendi işini yaptırması (kitabım taşı hırkamı taşı onu getir vb.)
6.en nefret ettiğim kendini hanımağa gibi görmesi.sürekli yapacaksın edeceksin vb. tarzda konuşması .

şimdi ben bu insana niye katlanıyorum inanın bilmiyorum . bana dost der kendileri .ama ben onun gözünde ne olduğumu hala anlamış değilim .
bu saydığım kötü özelliklerinin yanında iyi şeyleride var. birşeye çok üzülmüş olsam ağlasam gel desem hemen gelir.veya bişeye ihtiyacım olsa istesem yapar.sürekli beni çok sevdiğini söyler.ve sürprizler yapar.sık sık arar .hergün 3 4 kere nerdeyse . ama bu yaptıklarını sadce bana değil bütün arkadşlarına yapıyo. onun için x te çok değerli y de z de t de f de hepsi çok yakını. ben artık bana yaptığı ve diğerlerine yaptığı bu güzel şeyleri sadece onu sevelim diye yaptığını düşünüyorum .benide orta halde seviyo .onunda dediği gibi ona katlandığım için seviyo. bigün benim sabrım tükenirse onunda bana sevgisi tükenecek yani. ben bu düşüncelerimi ona kırmadan nası anatabilirim ? sinir olduğum şeylrini söylediğim zaman olay oluyo .tartışıyoruz konu kapanıyo orda. bunarı ona nasıl özetleyebilirim ?

bir de kızlar o beni yakın görüyo tamam da ben okdar zaman geçmesine rağmen hala yakınım gibi göremiyorum . hiçbişeyimi anlatamıyorum.bir kere bişey anlattım bin pişman oldum sürekli her fırsatta lafını soktu. ve de ben bu arkdaşla zaman geçiremiyorum yanında canım çok sıkılıyo . konuşaccak bişey bulamıyorum çünkü anlattığım hiçbişey ilgisini çekmiyo ve haliyle muhabbet olmuyo.ancak o bişeyler söylerse muhabbet uzayabiiyo. ve ilginçtir ben onun yanında kendimi hep konuşmak zorundaymış gibi hissediyorum .asla onunla başbaşa kalmak istemiyorum . o da tam tersi hep benle birlikte zaman geçirmek istiyo. off acaba ben mi herşeyi çok yanlış anlıyorum bu kızla ilgili . bi emin olanbilrsem arama mesafemide koycam rahatlıkla ama eminde olamıyorum . nasıl emin olabirirm ? ne yapmam lazım )

Benim de vardı buna benzer bi'arkadaşım dediğin gibi iyi yönleri de vardı -ama- sinirime dokunan tarafları ağır basardı. Sorsan ben de onun dostuydum. Sen de onun dostusun. Niye dersen onlara göre davranışlarında hiç bi'tuhaflık yok, gayet normal.
Ben arayı açmıştım en sonunda farkedip sorduğunda tek tek saydım ve suçlu ben olmuştum, o 4/4lükte ben kıymet bilmemişim gibi bi'durum oluşmuştu:1:

bir de kızlar o beni yakın görüyo tamam da ben okdar zaman geçmesine rağmen hala yakınım gibi göremiyorum . hiçbişeyimi anlatamıyorum.bir kere bişey anlattım bin pişman oldum sürekli her fırsatta lafını soktu. ve de ben bu arkdaşla zaman geçiremiyorum yanında canım çok sıkılıyo . konuşaccak bişey bulamıyorum çünkü anlattığım hiçbişey ilgisini çekmiyo ve haliyle muhabbet olmuyo.ancak o bişeyler söylerse muhabbet uzayabiiyo. ve ilginçtir ben onun yanında kendimi hep konuşmak zorundaymış gibi hissediyorum .asla onunla başbaşa kalmak istemiyorum . o da tam tersi hep benle birlikte zaman geçirmek istiyo. off acaba ben mi herşeyi çok yanlış anlıyorum bu kızla ilgili . bi emin olanbilrsem arama mesafemide koycam rahatlıkla ama eminde olamıyorum . nasıl emin olabirirm ? ne yapmam lazım )

Bak anahtar cümle burası. Evet senin derdini dinliyor ama ne için gerektiğinde laf vurmak için. Böyle kimselerden dost olmaz derdini duvara anlat daha iyi. Dost dediğin anlattığını unutur, kimseden hele de kırıcı bir şekilde kendinden duymazsın.

Sanırım yaşın küçük ve üniversite okuyorsun.
Onca değer verdiğin insanların mezun olur olmaz seninle görüşmeyi kestiklerini görünce emeklerine acıyacaksın. Değerli olan birey sensin. Kendine değer ver. Ne demek hırkamı taşı, kitabımı uzat. Az ye de hizmetçi tut derim yerinde olsam.

Bir arkadaşımın aynı seninki gibi bir arkadaşlığı vardı. Herşeyine bizim kız koşardı o hanımefendi makyaj yapmamışsın seninle dolaşamam derdi. Biz de çok kızardık. Sonra sokakta kaldı arkadaşım kız çok işim var sonra konuşalım demiş suratına kapamış teli. Bizde misafir ettim bir süre sonra da arayıp aa bana gelin diyecektim neden beklemedin demiş ki kız elinde valizle nerede kaç saat beklesin. Uzun lafın kısası böyle insanlardan bir yol olmaz.

Son düzenleme:
Anlasilan oldukca bencil bir arkadasin var.
Ben aslinda arkadasliklarda hemen kestirip atmayi sevmem, herkesin seviliyorsa iyi ve kotu ozellikleriyle kabul edilmesinden yanayim. Ama bu kisinin kotu ozellikleri seni incitiyorsa orda durmak lazim. Anlattigin sirrini gun gelip laf sokmak icin kullanmasi demek, seni bel altindan vurmayi seviyor demek. Bu da kusura bakma ama cok adice bir davranis. Ben sadece bu ozelligi icin bile tahammul edip de arkadaslik edemezdim. Sen de istersen arkadasligini bir gozden gecir.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Dostu değilsin.
O kendine güveni olmayan, yalnızlıktan ölesiye korkan biri.
Senin varlığın onu bu korkudan alıkoyuyor o kadar.

bence de kesinlikle dostu değilsin. Dost dediğin bi tane hadi iki tane olsun. birlikte saçmalarsın, her özelini bilir,yanlışını gördüğünde uyarmasını bilir,olumsuz eleştiriyi normalde kaldıramasa bile dostu diye "ne yapıyorum ben" der vs. vs.. Sen ağladığında gel dediğinde gelmesi ya da bu tür güzel davranışları seni yanıltmasın. Ona kızdığın,kırıldığın zamanlar onunla güldüğün zamanlardan ağır basıyosa mesafe koymalısın diye düşünüyorum. Hoşlanmadığın davranışları söyle demeyeceğim çünkü anlattığın kadarıyla bunları kaldırabilecek bi kız değil. O yüzden en azından biraz mesafeli davranabilirsin,birlikte geçirdiğin zamanı azaltabilirsin. emin ol en iyisi bu olacak senin için.

Bak anahtar cümle burası. Evet senin derdini dinliyor ama ne için gerektiğinde laf vurmak için. Böyle kimselerden dost olmaz derdini duvara anlat daha iyi. Dost dediğin anlattığını unutur, kimseden hele de kırıcı bir şekilde kendinden duymazsın.

Sanırım yaşın küçük ve üniversite okuyorsun.
Onca değer verdiğin insanların mezun olur olmaz seninle görüşmeyi kestiklerini görünce emeklerine acıyacaksın. Değerli olan birey sensin. Kendine değer ver. Ne demek hırkamı taşı, kitabımı uzat. Az ye de hizmetçi tut derim yerinde olsam.

Bir arkadaşımın aynı seninki gibi bir arkadaşlığı vardı. Herşeyine bizim kız koşardı o hanımefendi makyaj yapmamışsın seninle dolaşamam derdi. Biz de çok kızardık. Sonra sokakta kaldı arkadaşım kız çok işim var sonra konuşalım demiş suratına kapamış teli. Bizde misafir ettim bir süre sonra da arayıp aa bana gelin diyecektim neden beklemedin demiş ki kız elinde valizle nerede kaç saat beklesin. Uzun lafın kısası böyle insanlardan bir yol olmaz.

evet üniversitedeyim . okul bittikten sonra beni unutacağını sanmıyorum .çok vefalıdır . ayrı şehirlerde olmasına rağmen hala çocukluk arkadaşıyla görüşür mesela. okdar uç noktalarda ki iyi ve kötü huyları . anlayamıyorum aklım karışıyo buyüzden .fesat mıyım ben acaba ?

Anlasilan oldukca bencil bir arkadasin var.
Ben aslinda arkadasliklarda hemen kestirip atmayi sevmem, herkesin seviliyorsa iyi ve kotu ozellikleriyle kabul edilmesinden yanayim. Ama bu kisinin kotu ozellikleri seni incitiyorsa orda durmak lazim. Anlattigin sirrini gun gelip laf sokmak icin kullanmasi demek, seni bel altindan vurmayi seviyor demek. Bu da kusura bakma ama cok adice bir davranis. Ben sadece bu ozelligi icin bile tahammul edip de arkadaslik edemezdim. Sen de istersen arkadasligini bir gozden gecir.

sadece beni değil herkesi bel altından vurmayı seviyo. yeterki birinin eksik bi yeri olsun dalga geçeyim havasında. mesela bişey anlatsın yanlış anlıyayım ya da anlamıyayım anlattığı şeyi direk safsın sen gerizekalısın gibi dalga geçer . ben aynısını yaptığımda trip atar. kızar. bilincinde değil mi yaptıklarının anlamıyorum ki

Dostu değilsin.
O kendine güveni olmayan, yalnızlıktan ölesiye korkan biri.
Senin varlığın onu bu korkudan alıkoyuyor o kadar.

evet hem yalnızlktan korkuyo hemde bana nispet yapar gibi sürekli çok arkadaşı olduğundan ve ne kdar çok sevildiğinden bahsediyo .(benim arkadaş çevrem oldukça dardır ) çok fazla arkadaşı olan biri yalnızlıktan korkar mı ki ? esas benim korkmam lazım 1 2 tane yakın diyebilceğim kişi var

bu konuyu bir daha açmıştım 'dost dediğin'başlığı altında.şimdi bir daha fikir almak istiyorum sizden .

arkadaşımın beni deli eden özellikleri
1.ben merkezli olması. en çok o sevilsin . onla güzel vakit geçirilsin . onsuz hiç bişey yapılmasın .o yokken eğlenilmesin.
2.istediğini rahat rahat söylesin her türlü dalgasını geçsin ama asla bundan dolayı ona kızılmasın alınganlık yapılmasın .(aynısı kendisine yapılınca delriiyo )
3.hep güzel sözler söylensin sürprizler yapılsın .biri onun hakkında iyi bişey demişse ona hemen söylemeliyiz . çok mutlu oluyo (herkes mutlu olur tabi ama ondaki çok farklı )
4.kendi hata yaparsa görmezden gelinmeli ama bi başkası yaparsa başına 1 milyon kez kakılmalı
5.rahatlıkla yapabileceği bişey olsa bile uşağı gibi gördüğü canından çok sevdiği arkadaşlarına zorla hatır gönül koyarak kendi işini yaptırması (kitabım taşı hırkamı taşı onu getir vb.)
6.en nefret ettiğim kendini hanımağa gibi görmesi.sürekli yapacaksın edeceksin vb. tarzda konuşması .

şimdi ben bu insana niye katlanıyorum inanın bilmiyorum . bana dost der kendileri .ama ben onun gözünde ne olduğumu hala anlamış değilim .
bu saydığım kötü özelliklerinin yanında iyi şeyleride var. birşeye çok üzülmüş olsam ağlasam gel desem hemen gelir.veya bişeye ihtiyacım olsa istesem yapar.sürekli beni çok sevdiğini söyler.ve sürprizler yapar.sık sık arar .hergün 3 4 kere nerdeyse . ama bu yaptıklarını sadce bana değil bütün arkadşlarına yapıyo. onun için x te çok değerli y de z de t de f de hepsi çok yakını. ben artık bana yaptığı ve diğerlerine yaptığı bu güzel şeyleri sadece onu sevelim diye yaptığını düşünüyorum .benide orta halde seviyo .onunda dediği gibi ona katlandığım için seviyo. bigün benim sabrım tükenirse onunda bana sevgisi tükenecek yani. ben bu düşüncelerimi ona kırmadan nası anatabilirim ? sinir olduğum şeylrini söylediğim zaman olay oluyo .tartışıyoruz konu kapanıyo orda. bunarı ona nasıl özetleyebilirim ?

Benim bazı arkadaşlarım var aynen senin anlattığın gibi bi de onun en yakın arkadaşı var oda ona senin anlattığın gibi şeyler söylüyor ben diyorum ki boşver konuşma ne yapacaksın diyorum am beni dinleyen kim

Yorumların için çok teşekkür ederim bu tavsiyeye ihtiyacım vardı :)bu arada çok da güzelim gerçekten dediğin gibi galiba beni kıskanıyorlar :)

Son düzenleme:
kızlar okadar sinir oldum ki. bugün bu bahsettiğim arkadaş ,ben ve diğer samimi bi arkdaşımız otruyoruz biyerde. sonra nolduysa ben bu samimi deidğim arkadaşla tartıştım . baya bi gerildi ortam .hatta ben tutamadım kendimi ağladım . neyse öyle yinede oturmaya devam ettim yanlarında ortamın düzelemsini bekledim . ama bu dostluğundan şüphe ettiğim arkadaş tartışmadan sonra hiç beni muhattap almadı . birbiryeleriyle konuşup güldüler. benim orda moralim okdar bozuk zor tutuyorum kendimi ağlamamak için bir tek kelime etmedi bana tamam boşver üzülme diye. hatta tartıştığım kişi masan 5 10 dklaığına ayrıldı sinir oldum ona falan dedi okdar. ya madem onu haksız görüyosun onla konuşup güleceğine gel bana bişey söyle bi moral ver .o masadan kalıp gidene kadar yüzüme bile bakmadı. tamam ben ağlak biriyim hep ağalarım okdar önemsememiş olabilirsin ama okdar laf ediyosun şöyle arkadaşımsın böyle arkadaşımsın diye insan bi gelip sırtımı sıvazlamaz mı takma boşver diye . yazıklar olsun ona .o kadar alındım okdar üzüldüm ki

evet üniversitedeyim . okul bittikten sonra beni unutacağını sanmıyorum .çok vefalıdır . ayrı şehirlerde olmasına rağmen hala çocukluk arkadaşıyla görüşür mesela. okdar uç noktalarda ki iyi ve kötü huyları
...
ayy bu kız akdeniz üniversitesinden mi acaba çok tanıdık geldi... Bence de araya mesafe koyarsan neyin var diye soracaktır... Sormazsa da uzatma öyle dostluğu :/

Back
X