dövme yaptırmak ve abdest

tgc156

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2011
129
0
0
Ankara
günaydın bayanlar...
benim ki dert değil sadece size bi akıl danışma.
Dövme yaptırmak istiyorum ama gusül abdesti konusunda tereddütlerim var.
Aslında anlamıyorum anlam veremiyorum saç boyamakla dövme yaptırmak arasında bi fark yok gibi geliyo bana
Saç boyatmadan önce gusül abdesti alıyoruz gidip saçımızı boyatıyoruz bunu yaptrdıktan sonra gusül abdesti bozulduğunda
abdesti alıp yeniden abdestli dolaşabiliyoruz
neden bu şart dövmede geçerli değil.
saçımızı boyattıktan sonra boyalı olan kısma abdest kabul edilirken dövmede neden kabul ettrilmez
acayip kafamı kurcaladı
sizlerin içinde dövme yaptıran varmı?
yaptırmak doğrumu?

Bilirkisilerden biri, dovme yaptirmadan once gusul abdesti alindigi takdirde sorun olmayacagini soylemisti

canım bana görede mantıklı gelen o ama birsürü kitap okudum araştırdım kabul edilmez diyo kafam karıştı:50::14:

ben de arastırdım bu ısı dovme yaptırmakla abdestın alakasının olmadıgı kanaatıne vardım ...ama dınımızde tavsıye edılmıyor hz. muhammet s.a.v o dönemde yasaklamıs cunku;tuplara tapan kavımlerın kendılerıne ozel dövmelerı oluyormus..o nedenle ınanclı kısılerın ayırt edılmesı toplumda karmasa olmaması acısından toptan yasaklanmıs...ama donemımızı dusunursen bole bır sıkıntı yok...bence tabıkı...sadece mehruh dıye okudum bır yerde de ben de cok ıstıyorum ama cesaret edemıyorum yıne de senın gıbı

Dini içerikli konular tartışmaya sebep olduğu için yasaktır.
Bu nedenle konu yorumlara kapatılmıştır.

Back
X