Amin çok teşekkür ederim anne olmak ne kadar zormuş bebeğin için endişelenmek inşallah sağlıkla kucağıma alırımBirşey yoktur inşAllah kalbinizi kötüye yormayın Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşAllah benim kızıma hamileyken doktoru başında kistler var dedi ve açıklama yapmadan beni yolladı hastane başıma yıkıldı sanki daha önce böyle bişey duymadığım için çok üzüldüm engelli doğabilir Allahtan herşey ama kaybetme riski var sandım Sonra başka bi doktora daha gittim o aylarda çoğu Bebek’te olup sonraki ay düzeliyormuş ve başka organlarında sıkıntı yok hatta korkulacak bişey yok dedi MaşAllah sağlıklı doğdu çok şükür bazen gelişim sürecinde bizim bilmediğimiz olaylar olabiliyor risk olsaydı eminim ısrarla test yapmanızı isterlerdi kendinizi üzmeyin hayırlısı olur inşAllah Rabbim sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah
İnşallah çok iyi olur herşey ne olursa olsun bebeğim tabi ki şimdiden o kadar seviyorum kiTabiki o yüzden annelik kutsaldır.. daha ilk hissettiğin anda endişe merak telaş sevinç hepsi birbirine karışıyor bişey olmaz Allahın izniyle kalbinizi ferah tutun dua edin iyi düşünün iyi olur Allah’ın izniyle
Konu bebeğim olunca sakin kalamıyorum sanırım cok panik bir anne olucamEkrandan panik fışkırıyor. Lütfen sakin olun.
Haklısınız elimde değil amaNe kadar çok takıntı yapmissiniz. Bu kadar didiklemeyin.
İkili test vs hep tarama testleri, % 100 güvenilirliği yok. Ayrıntılı ultrasonda da % 50 ihtimalle saptanabilir dedi bana doktorum. Hatta kendi karı koca kadın doğum doktoru arkadaşlarının çocuğu down sendromlu doğmuş, ne testlerde ne ultrasonda hiçbir sorun görünmüyormuş. Testlerde hasta görünüp sağlıklı doğan da onca bebek var. En doğru sonuç amniyosentezle konuyor onda da düşük riski var, bir de sizden kan alıp özel laboratuvara gönderilen fetal DNA testleri çok yüksek oranda doğru çıkıyor, onlar da 2000-3000tl arası. Allah a güvenip dua etmekten başka çaremiz yok, inşallah sağlıkla kucağımıza alırızHerkese gunaydın..11+1 haftalıkken kanamadan dolayı doktora gittim ensesinde kalınlık farketti 2.5 ile 3mm arası tam olarak hatırlamıyorum.3-4 gün sonra gittiğimde 1.6 olarak olçtu ensesini incelmiş dedi ikili testim yapıldı sonuçları temiz geldi.Basta neden kalın cıktı diye taktım tabi dr ara donemde kalın cıkabiliyor sonra incelebiliyor böyle dedi.İçin rahat değilse amniyosentez yapalım ama bence bir sey yok dedi dusuk riski oldugu için istemedim kesinlikle.Zaten ne olursa olsun bebeğim vazgeçme gibi bir düşüncem de hiç olmadı.Ayrıntılı ultrasonumu perinatolog yaptı herseyi güzel cıktı şukur bir sorun yok.Geçen gün baska dr a gittim ensesi basta kalın cıkmıştı sonra inceldi ikili ve ayrıntılı temiz cıktı down olsa belli olmaz mıydı ultrasonda diye sordum.Olmayabilir sonra ense inceliyor zaten amniyosentez kesin sonuc dedi.Arastırdıgım kadarıyla ayrıntılıda down olan bebeklerde organlarda sorun ya da burunda bacak boyunda kısalık çıkıyormuş.Acaba öyle bir sey var mı varsa bilmek psikolojik olarak kendini hazırlamak daha mı iyi olurdu acaba diye düşünüyorum elimde olmadan cok üzülüyorum.Aynısını yaşayan var mı yorumlarınızı bekliyorum ❤
Daha doğuma çok var ama yani sürekli didiklerseniz nasıl rahat edeceksiniz? Ha engelli olursa kesin aldırirdim diyorsanız araştırın ama aksi halde gereksizHaklısınız elimde değil ama
Evet hepsini araştırdım biliyorum duadan baska yapcak bir sey yok gerçektenİkili test vs hep tarama testleri, % 100 güvenilirliği yok. Ayrıntılı ultrasonda da % 50 ihtimalle saptanabilir dedi bana doktorum. Hatta kendi karı koca kadın doğum doktoru arkadaşlarının çocuğu down sendromlu doğmuş, ne testlerde ne ultrasonda hiçbir sorun görünmüyormuş. Testlerde hasta görünüp sağlıklı doğan da onca bebek var. En doğru sonuç amniyosentezle konuyor onda da düşük riski var, bir de sizden kan alıp özel laboratuvara gönderilen fetal DNA testleri çok yüksek oranda doğru çıkıyor, onlar da 2000-3000tl arası. Allah a güvenip dua etmekten başka çaremiz yok, inşallah sağlıkla kucağımıza alırız
Hayır asla aldırmazdım 27+3 haftalıgım şimdiDaha doğuma çok var ama yani sürekli didiklerseniz nasıl rahat edeceksiniz? Ha engelli olursa kesin aldırirdim diyorsanız araştırın ama aksi halde gereksiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?