Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

arkadaslar gec okudum mesajlarinizi ikinci gebeligimde sikinti olmadi sapasaglam bi oglusum daha var oda suan 2bucuk yasinda.. sedata yana downsendromlu oglumu 24 yasimda dunyaya getirdim yasim normaldi yani riskli bi donem degildi.. benim oglumunda kalbi delikti dogdugunda downlu cocuklarin genelde kalpĺe sorunlari oluyor bize hemen ameliyat gerekmedi suan buyudugu icin tekrar kontrolumuz var delik bi kac mm acikti en son ve ameliyat gerekli dediler ama korkulcak bisey degil dediler iki gun kalip taburcu ederiz dediler hayirlisiyla onuda atlatiriz ins.

40 yaşındayim.Üstelik haşimato trioidim var.Haşimato trioid başlı basina Down Sendromu yüksek riski demek.Yasimda malum.12.haftada malum testleri istersem yaptirabilecegimi söyledi Dr.Lakin sonuç fikrimi degistirmeyecegi,kalbi atan bir canlıya kiyip cinayet isleyemeyecegim için bu testleri yaptırmayı düşünmüyorum.Esim kürtaj olmanı istemem,her haliyle o bizim çocuğumuz ama ne ile karsilasacagimi bilmek,kendimi hazırlamak istiyorum.Bu yüzden test yaptirmalisin mutlaka diyor.Özel bir hazırlık ne yapacaksa artık.Babam Down sendromluysa kurtajdan yana.Anneye,babaya bir şey olduğunda bu çocuklar ortada kalıyor.Diger sağlam çocuklar gibi hayat koşullarında ayakta kalamaz,rezil rusva olurlar,kardeslerin bile hayat standartlarını alt üst edecek normal zekada olmayan bu cocuğu evlerine almak istemezler.Bir kurumda kalsın isterler.O çocuk oralarda yalnız başına perişan olur.Biz zaten yasliyiz o büyüdüğünde biz de bakıma ihtiyaç duyar halde olacağız belki.Hayatta kotu ihtimaller iyi ihtimallerden önce gerçekleşir.Kotuyu dusunup dünyaya getirmemek mantıklı olan diyor eğer öyle bir şey çıkarsa.Hakli olabilirsin ama o bir canlı,kiyamam.Her kul kaderini yaşar.Rabbim hepimiz hakkında hayirlisini versin diyorum.

ablacim bide soyle dusunun misal saglikli bi evladiniz olucak ve bi havale sonucu engelli olucak ilerde ne olucak kimse bilemez.. evlat evlattir evlat candir riskini verende Allahtir.. kimseye laf etmek dusmez

turkiyeden bi tanidigim iki sene once bebegini downlu diye aldirdi gecen senede benim oglumu gorunce kahroldu keske dedi ama keskeyle olmuyor down sendromlu cocuklar iyi egitim sonucunda her ihtiyaclarini kendileri goruyolar korkulcak isey yok bi tek ilk yillar zor geciyor yemek yedirmek falan pek zor oluyor ama oda duzeliyor bizaman sonra sabir gerekiyor ve bu cocuklari dogurcak anneler bence secilmis insanlar bunun ustesinden gelebilirler

turkiyeden bi tanidigim iki sene once bebegini downlu diye aldirdi gecen senede benim oglumu gorunce kahroldu keske dedi ama keskeyle olmuyor down sendromlu cocuklar iyi egitim sonucunda her ihtiyaclarini kendileri goruyolar korkulcak isey yok bi tek ilk yillar zor geciyor yemek yedirmek falan pek zor oluyor ama oda duzeliyor bizaman sonra sabir gerekiyor ve bu cocuklari dogurcak anneler bence secilmis insanlar bunun ustesinden gelebilirler
Merhaba bende 3.5 ay hamileyim bebegim kiz ve down sendromlu ve kalbinde hem delik ve hemde birtane kalp perdesi yok cok cok dusunuyorum ortada kaldim ne yapacagimi bilmiyorum doktorlar diyor alalim bende daha karar vermedim

Merhaba bende 3.5 ay hamileyim bebegim kiz ve down sendromlu ve kalbinde hem delik ve hemde birtane kalp perdesi yok cok cok dusunuyorum ortada kaldim ne yapacagimi bilmiyorum doktorlar diyor alalim bende daha karar vermedim

Öncelikle şunu söyleyeyim, ne karar verirseniz verim ama onun bi melek olduğunu unutmayın.
Bu konuyu ilk okuduğumda bebeğime hamileydim ve down şüphesi var dediler inanmadım kabul etmedim hiç bi testi ve nolursa olsun doğurucam dedim.bebeğim gerçekten downlu doğdu 18 gün yoğun bakımda yattı kakasını yutmuştu ve hiç bi tedaviye cvp veremiyordu. 18. Gün kaybettik meleğimi. Şimdi diyorum ki iyi ki aldırmamışım o zaten yaşamaycakmış ama ben yapmadım bunu. Rabbim verdi Rabbim aldı. Bir tırnağının ucunu bile yapmaya gücümüz var mı ki hayatına son verme hakkımız olsun. Yavrum yaşasaydıda işimigücümü bırakır hayatımı ona adardım. Bunu göze alarak doğurdum. Lütfen o meleği iyi karşılayın. Hangimize bu dünyada sağlık zenginlik para vadediliyormuş da verileni beğenmiyoruz. Sözüm şahsınıza değil. Bu hayat bir sonav evlatsa sınavların en zoru.. Rabbim hakkınızda hayırlısını versin

Back
X