down sendromu çıkıp normal bebeği doğanlar

hayell.

Ömür hayalleri beklemez..
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2010
2.338
4
158
Diğer
slm arkadaşlar bu sabah bi haber aldım kankam dediğim çok sevdiğim görümcem aradı 12 haftalık gebeymiş bebeğin ense ölçüsü sınır 3.5 iken onun bebeğinin 3.77 çıkmış ikli test yaptırmış sonucu yarın alıcakmış acaba böyle bi sonuş alıp sonra normal değerler çıkan varmı?
lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
çok kötü oldum ya elim ayağım tutmuyo moralim çok bozuk
down sendromlu bi çocuğun bakımı çok zor görümcem babasını daha yeni kaybetti nasıl bunu atlatacak

moralinizi bozmak istemem ama sınırı ben 2,50 olarak bılıyorum.kan testınde sonuc ne cıktı.gecmıs olsun.bu arada ılla ole olucak dıye bıse yok bunlar garantı testler degıl.sadece riski olcuyor.

moralinizi bozmak istemem ama sınırı ben 2,50 olarak bılıyorum.kan testınde sonuc ne cıktı.gecmıs olsun.bu arada ılla ole olucak dıye bıse yok bunlar garantı testler degıl.sadece riski olcuyor.

görümcem söyledi sınır 3.5 diye bende bilmiyorum canım
inşallah bişey yokturdur

inşallah saglıklıdır bebek
amin......

Benim de bildiğim sınır 2.5.Bunlar çok milimetrik ölçümler.Doktorun eli azıcık kaysa sonuç yüksek çıkar.Ense kalınlığının yanında kan testleri de önemli.Sonuçta bunlar risk hesaplayan testler.Downlu denilip sağlam doğan veya tam tersi olan çok bebek var.Hemen üzülmeyin.En kesin sonuç cvs veya daha ileri haftalarda amniyosentez.İnşallah sorun yoktur sağlıkla gelir bebeği.

inşallah...
evet bende netten araştırma yaptım dr seçimi çok önemli yanlış ölçüm yanlış kararlar vermeye neden olabiliyo malesef
rabbim cümlesine yardım etsin

Gecmis olsn canim hiç bosuna uzulmesin.. benimde bebegimin ense arkasinda sivi kalin cikti 5 mm dr bi ihtimal ds dedi boyle olupda saglikli doguranlar var dedi bana bu buyuk moral oldu.. Rabbime teslim oldum ben.. ve çevremde boyle yuksek deyipde sapa saglam doganlarda var ben sahidim bunu bosuna kendileri uzdukleri ile kaldilar anneler bunda moral çok onemli teslimiyet çok onemlli Rabbim bizleri imtihan ediyor.. bana test vs dediler hiç birini de yaptirmicam.. Rabbime dua ve munaacatlarda bekliyecem... her seyi veren Rabbimdir ancak hadi sonuc kotu cikti ne yapalim doguracam ben...biraz arastdim ds cocuklu annler hiç de mutsuz degiler asiklar bebeklerine.. onlarinda tek uzuldgu sey disardan tepki gormeleri Rabbim onlara yardimci olsun.. bizde bekliyecez sonunu bakalim Mevlam neylerse guzel eyler Rabbime saglikli bebek vereceginden umutluyum. moralim bozuk bebegimden soguk durmaktan beni en uzen sey..o da can tasiyor moralim gayet iyi bebegimi umutla bekliyorum dogmasini.. hiç uzulmesin moralini gayet duzgun tustun inansin bebegini saglikli oocagini dua yi hiç dilinden birakmasin.. Rabbim bize saglikli dogumlar nasip etsin insAllah.....

Rabbim sana görümceme ve bütün bebek bebekleyenlere sağlıklı hayırlı ve hayırlı uzun ömürlü evlat versin inşallah hiç bi sorunla karşılaşmadan bebeğinize kavuşursunuz dediğin gibi Rabbime sığınıp kendini ona teslim edicen
mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler
Allah yardımcınız olsun bütün dualarım sizinle....

Son düzenleme:
Aminn insallah canim cumle dua edenleinn dualarin kabul buyursun MEVLAM.. Gorumcen kaç yasinda? en risk yas 35 yasmis. ben 32 yasindayim.. bu bolumde bir uye annesinin 40 yasinda olup ayni risk gorunmus annesi masallah Rabbimizi teslim olmus doguracam diye. 3 boyutluya girmis orda hiç bi sorun cikmamis saglili dogmus masallah. kendi yasadimin yerde iki kiside buna sahid oldum yani sonradan haberim noldu neler varmis insan basina bir sey gelince arastiyor bilmediklerini ogreniyor..ben yurt disnda yasiyorm benim 3 boyutluya girme bir imkanin yok. Gorumcen girebilir içinin daha rahat etmesi için.. ben kendi adima sivi aldirmak istemiyorum riskli diye hadi sivi aldirdim sonuc temiz cikti,sivi alindigi için bir sey olursa kuzuma bu sefer hiç affetmem kendimi..

Canim tevbe suresi 129 ayet çok okusun inanarak sebebler arasin ama sebebleri yaradana daha çok guvensin inanarak..HASBiYALLAH LA ILAHE ILLA HùV ALEYHi TEVEKKELTù VE HùVE RABBùL AR$iL AZIM. sabah, aksam 7 defa ...
ayetin manasi “Bana, Allah yeter (kâfidir), O'ndan başka ilâh yoktur. Ben, Allah'a tevekkül ettim (güvendim). Ve O, azîm arşın Rabbidir."
Her ne derdi olan sabah aksam 7 defa okuusn..her okuduna ne derdi varsa kalbinden gecirerek niyet edilerek dua edilir...

down sendromluların bakımı zor demişsin merak ettim down sendromlu çocukmu büyüttün baktın...down sendromlu çocukların bakımı zor değildir bizlerden diğer çocuklardan tek farkı kromozom eksiklikleri var iyi bir eğitimle kendi kendine yetecek duruma gelebiliyorlar...

bakmadım ama etrafımda var kendi adıma zor diyorum benim sağlıklı iki çocuğum var onlara bakmak bile bana bazen zor geliyo...
iyi bir eğitim demişsin misal benim bulunduğum yerde down sendromlu çocuklara eğitim vericek yer yok aile ne kadar eğitim verebilir ki verilebilseydi ben kızımı okula yollamaz ben ona okulda öğrenecek herşeyi öğretirdim
ayrıca down sendromlu çocuklar da kromozon eksikliği değil aksine 46 olması gerekirken 47 olmasından kaynaklanıyo
çok merak ettim siz baktınız mı?
yoksa sırf eleştirmek için mi yazdınız

Down sendromu genetik bir hastalıktır. Normalde spermlerde ve kadının yumurta hücrelerinde 23 adet tek kromozom bulunur. Döllenme ile bunlar birleşip bebeğin 23 çift (toplam 46 adet) kromozomunu oluştururlar. Bazen sperm ya da yumurta hücresinde, kromozom yapımında bir hata olur ve spermde ya da yumurta hücresinde 21.nolu kromozomdan bir yerine iki adet üretilir. Böylece anormal sperm veya yumurta hücresi 23 adet yerine 24 adet kromomozom taşır (21 nolu kromozom iki adet olmak üzere). Anormal sperm ya da yumurta hücresinin normal bir sperm ya da yumurta hücresiyle döllenmesi sonunda, oluşan bebeğin toplam kromozom sayısı 47 adet (21 nolu kromozomu ise 3 adet) olur. Down sendromuna bu yüzden trizomi 21 denir.

2. Down Sendromu Belirtileri nelerdir?

Down sendromu olan çocuklarda en belirgin belirtiler doğuştan zeka geriliği, yüzde yapısal bozukluklar, işitme, görme bozuklukları ve diğer sağlık problemleri. Bu saydığımız bozukluklar şahıslar arasında değişkenlikler (ağır ya da hafif) gösterir. Bu bebeklerde Down sendromuna %40 – 50 oranında yapısal kalp bozuklukları eşlik eder. Olguların %50′sinde işitme ve görme bozuklukları vardır (katarakt, yakın veya uzağı görememe, şaşılık v.s). Yine bu bebeklerin %10′unda da bağırsak anomalileri görülür. Down sendromlu çocuklar nadiren diğer çocuklar gibi yürür, konuşur, kendi başına giyinir ve tuvalet terbiyesi alabilir. Genellikle bunları yaşıtlarından geç olarak yaparlar. Bu çocukların küçük bir kısmı okul öncesi özel eğitim programları ile okuma yazma öğrenebilirler ve normal sınıflara uyum sağlayabilirler. Genellikle fazla uzun yaşamazlar

çok sağol görümceme ileticem

bende bakmadım ama olsa seve seve bakardım gocunmadan eleştirmek için yazmadım ama çok zor olduğunu yaşamadan bilemezssin down sendromlu çocuk çok gördüm ben oğlum otizimli ve merkezde bir sürü down sendromlu çocuk var hepside çok akıllılar ailelerinden bakımı çok zor diye de bir şey duymadım amacım sizinle tartışmak değil tabiki dilerim görümcenin sağlıklı bir bebeği olur ama down sendormlu bir bebeğide olsa dünyaynın sonu değil allahın bir imtihanı

evet çok zor olduğunu yaşamadan bilemeyiz ben sadece sağlıklı çocukla problemli bi çocuğun aynı olmadığını söylüyorum ikisine aynı ilgiyi gösteremezsiniz daha fazla çaba sarfetmeniz lazım bakmak imkansız demedim zor dedim RAbbim yardımcıları olsun
dünyanın sonu elbet değil ama işte kim istemez sağlıkı bi evlada sahip olmayı
Rabbim dileyen herkese sağlıklı hayırlı ve hayırlı uzun ömürlü evlatlar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…