Down sendromu riski ve amniyosentez

Siyah peri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2018
211
107
103
Merhabalar ben 22 haftalık gebeyim bugün detaylı ultrasonum vardı ve bebeğin bağırsakta parlaklık görüldü doktorlar yaş riskin de var down sendromu olabilir sıvı aldır dediler. Yaşım henüz 31 ve bebekte başka hiçbir sorun yok, birkaç farklı sebebi olabilir bu durumun. Okuduğum duyduğum kadarıyla çok insanın başına gelmiş genelde sıvı aldırmak istemiyor ve çoğunlukla bebekleri sağlıkla doğmuş.Sıvı aldıranda bi o kadar çok var. Ne yapacağımı şaşırdım yardımcı olup fikir verebilecek olan var mı bu konuda 😔

Merhabalar ben 22 haftalık gebeyim bugün detaylı ultrasonum vardı ve bebeğin bağırsakta parlaklık görüldü doktorlar yaş riskin de var down sendromu olabilir sıvı aldır dediler. Yaşım henüz 31 ve bebekte başka hiçbir sorun yok, birkaç farklı sebebi olabilir bu durumun. Okuduğum duyduğum kadarıyla çok insanın başına gelmiş genelde sıvı aldırmak istemiyor ve çoğunlukla bebekleri sağlıkla doğmuş.Sıvı aldıranda bi o kadar çok var. Ne yapacağımı şaşırdım yardımcı olup fikir verebilecek olan var mı bu konuda 😔
Eğer bebeğin down sendromlu olursa sakın üzülme. Istediğin gibi giydirirsin parka gidersin gezersin birlikte yürüyüş daha neler neler o yuzden down sendromlu olsa bile ALLAH a şükür et ayağı eli olmayanlar kimisi cenin olarak dogardogarnis kimisi yuruyemezmyuruyemezmis üzülme ALLAH büyüktür

2 li test yaptirmis olmaniz lazim o bir fikir vermeli bu konuda. Yas riskiniz falan yok ayrica 31 cok genc bi yas
2 li de 3 lü de yapıldı sıkıntı yok dendi fakat bu parlaklığı görünce 3 lü yaş riskli çıkmış dendi bende anlamadım hiçbişey inanın

Hangi sehirdesin adana da ebru hanim var o nokta atisi yapar bu konuda kayseride mustafa basbug var sen nerdesn

Genelde o parlaklik kayboluyor. Eğer down ise aldıracak misin? Aldiracaksan yaptır testi. Aldirmayacaksan kendine bu eziyeti yapma.

Canim benim kuzenimin 2 hamileliginde de cikti ilk hamileliginde sivi aldirdi. Bebek akcigeri delik dogdu ve yasayamadi hep kendilerini sucladilar ya sivi alinirken bir sey olduysa diye. 2.hamileliginde de kan aldilar amerikada bir teste yolladilar. Sen de o amerikaya yollanan testi yaptirabilirsin. Biraz maliyetli diye biliyorum ama

35 yaşında 3.çocupumu kucağıma aldım.bulantılara dayanamıyorum dediğimde yaşın var demişti bebişe bir şey demedi 2li test iyi çıkarsa ve boyun ölçümümyapıldımı bilmiyorum iyi çıktıysa bence başka doktora görün derim

Genelde o parlaklik kayboluyor. Eğer down ise aldıracak misin? Aldiracaksan yaptır testi. Aldirmayacaksan kendine bu eziyeti yapma.
Kolay değil bu sorumluluğu almak bir ömür özel bir cana bakmakla yükümlü olmak kendime güvensem hiç düşünmem evet ama bunun kararını vermek o kadar kolay değil şu an benim için

Kolay değil bu sorumluluğu almak bir ömür özel bir cana bakmakla yükümlü olmak kendime güvensem hiç düşünmem evet ama bunun kararını vermek o kadar kolay değil şu an benim için
Anlıyorum. İkili testi konuşurken doktorum bana bunu sormuştu. Ben de emin değilim dedim ve yaptırdım. Dediğim gibi o parlaklik kaybolabiliyor. İstersen bir süre bekle yeniden baktır. Kaybolmazsa amniyosentez yaptırırsın. Umarım kaybolur.

Canim benim kuzenimin 2 hamileliginde de cikti ilk hamileliginde sivi aldirdi. Bebek akcigeri delik dogdu ve yasayamadi hep kendilerini sucladilar ya sivi alinirken bir sey olduysa diye. 2.hamileliginde de kan aldilar amerikada bir teste yolladilar. Sen de o amerikaya yollanan testi yaptirabilirsin. Biraz maliyetli diye biliyorum ama
Evet çok maliyetli ama sıvı aldırmaktan korkuyorum bende mecbur kalırsam kandan da baktırabilirim devletin hiçbir destek sağlamaması ne kadar üzücü zaten tüp bebek tedavisinde dünyaları ödedik

Eğer bebeğin down sendromlu olursa sakın üzülme. Istediğin gibi giydirirsin parka gidersin gezersin birlikte yürüyüş daha neler neler o yuzden down sendromlu olsa bile ALLAH a şükür et ayağı eli olmayanlar kimisi cenin olarak dogardogarnis kimisi yuruyemezmyuruyemezmis üzülme ALLAH büyüktür
Down sendromlu kizim var down sendromlular yuruyolar ama konusma zorlugu var..
Sukur her dedigimi anliyo

Tevekkül ederseniz kendinizi bu kadar sıkıp üzmezsiniz diye düşünüyorum. Sonuçta doğduktan sonra bir problem yaşamayacak diye bir garanti yok yaşayacak diye de bir sey yok. Ama siz kaderinize ne yazıldıysa onunla er ya da geç yüzleşeceksiniz hepimiz gibi o yüzden biraz relax davranmayı tavsiye ederim.

Down sendromlu kizim var down sendromlular yuruyolar ama konusma zorlugu var..
Sukur her dedigimi anliyo
Maşallah :KK200: bizim bir tanidigimizin kızıda down sendromlu evet sadece biraz konuşması değişik gibi ama bir gide maşallah açılmış özeleözelegitimin yani sıra bence ailenin iletisimide önemli maşallah yanına otur ne lerde nelerrr konuşurduk ve kalkar kendisi düşünürdü meyve getirirdi öyle bir laflarverirdiki maşallah ihızli hızlı

Back
X