Down sendromu riski ve amniyosentez

Merhabalar. 37 yaşındayım ve 12 haftalık hamileyim. Dün ikili test sonuçlarımı aldım ve doktorun söyledikleriyle yıkıldım. Down riskim 1/8, yaş riskim 1/211. Beni hemen amniyosentez yaptırmam için başka bir doktora yönlendirdi. İnternetten araştırdım ve bunun da riskleri olduğunu hemen yaptırmamak gerektiğini öğrendim. Dün akşamdan beri araştırmadığım, okumadığım şey kalmadı. Forumlarda değeri benim kadar kötü olan kimse yok. Ne yapmam gerekiyor lütfen bana akıl verin :KK61:
Bİ TEST VAR YURT DISINDA YAPILAN BİRAZ MALİYETLİ 2 3BİNLERİ BULUYOR 2 HAFTADA CIKIYOR BU SEKİLDE OLUP O TESTİ YAPTIRANLARI OKUMUSTUM BURDA HARMONY Mİ ÖLE BSYDİ ADI ONU Bİ ARASTIRIN O TESTTE HERSEY CIKIYOR GENETİK TESTMİŞ CİNSİYETE KDR SÖYLENİYOR

Bİ TEST VAR YURT DISINDA YAPILAN BİRAZ MALİYETLİ 2 3BİNLERİ BULUYOR 2 HAFTADA CIKIYOR BU SEKİLDE OLUP O TESTİ YAPTIRANLARI OKUMUSTUM BURDA HARMONY Mİ ÖLE BSYDİ ADI ONU Bİ ARASTIRIN O TESTTE HERSEY CIKIYOR GENETİK TESTMİŞ CİNSİYETE KDR SÖYLENİYOR
Evet duydum o testi ama maliyeti biraz yüksek. Öncelikle 4 boyutlu ultrason baktırıcam, yarın için randevu aldım bir profesörden. Dua edin lütfen bebeğim sağlıklı olsun..

Merhabalar. 37 yaşındayım ve 12 haftalık hamileyim. Dün ikili test sonuçlarımı aldım ve doktorun söyledikleriyle yıkıldım. Down riskim 1/8, yaş riskim 1/211. Beni hemen amniyosentez yaptırmam için başka bir doktora yönlendirdi. İnternetten araştırdım ve bunun da riskleri olduğunu hemen yaptırmamak gerektiğini öğrendim. Dün akşamdan beri araştırmadığım, okumadığım şey kalmadı. Forumlarda değeri benim kadar kötü olan kimse yok. Ne yapmam gerekiyor lütfen bana akıl verin :KK61:
Hamileliğinizin erken evresindesiniz bence maddi durumunuz elveriyorsa bu konuda çok başarılı olan doktorları araştırıp gerekirse özelde onlardan birine amniyosentez yaptırın ama iyi araştırın. Normalde 200 de 1 düşük riski diyor devlet hastanesi ama bu riski binli rakamlarda 1 olan doktorlar var.Hiç riske girmeyeyim derseniz de yurtdışına kan testi gönderin 2000 2500 lira civarında tutuyor. Amniyosentez %100 kan testi de %99 doğru sonuç veriyor.İkili testte bu kadar kesinlik yok.İnşallah hiçbir sıkıntısı yoktur meleğinizin 🙏🏻

Back
X