Down sendromu şüphesi

Anne kaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
995
900
53
29
Merhaba kızlar,
Allah rızası için durumu yaşayanlar beni aydınlatsın çok kötüyüm... iki yaşında bir oğlum var kardeş istedik rabbim nasip etti oğlumu çok beklemiştim kızım erken geldi diye sevinirken kursağımda Kaldırıp mutluluğum. Şu an 22 haftalık gebeyim geçen ay doktorum ayrıntılı ultrason istedi bir perinatoloğa gittim herşey çok güzel gidiyordu taki burun kemiğini ölçüme dek. Burun kemiği küçük dedi (3.49mm) ne anlama geliyor diye sormaya korkuyordum doktor kendisi anlattı miniğim downsendromlu olabilirmiş... O an dünya durdu sanki hiçbirşey soramadım kendi doktorumu aradım ce konuştuk kendisi çok samimi içten bir insan bana sakin ol ve emin olmak için bir an önce amniyosentez yaptır dedi birdahaki gün perinatoloğa ramdevu alıp gittim ve yaptırdım 🥺 şu an sonuç bekliyoruz. Sadece burun kemiği küçüklüğü olup down sendromu olan bebek varmı diye merak ettim niyetim kimseyi üzmek kırmak değil, lütfen bana yardım edin çok karışığım...

Merhaba , Rabbim size bir melek nasip etmiş bizlerin sürekli hayalini kurduğu duyguyu yaşıyorsunuz.. Down sendromlu olsa bile o sizin evladınız vazgeçebilir misiniz? İçinizi ferah tutun etrafımda bi çok insanın çocuğuna down sendromlu olabilir dediler şükürler olsun doğunca hepsi sapasağlamdı. Siz yalnızca tevekkül edin. 🌹

Bana da aynısı dendi hatta doktor burun kemiği bile göremedi, ben amniyosentez istemedim. Nifty test yaptırdık, çok sonuç temiz geldi. Bak doğumuma az bi zaman bile kaldı. Hiç korkma bu ölçümler yanılabiliyor. Bebeğin pozisyonu duruşu vs hepsi ölçümü etkileyip yanıltabiliyor. Diyeceksin ki doktor bunu bilmiyor mu; doktor her zaman en kötü ihtimali baz alarak konuşur hastayla. Bebeğini de kendini de üzme. Eğer olacaksa zaten doğduktan sonra bile Allah korusun bi havale geçirir engelli olarak devam eder hayatına. Ben hep kendimi böyle rahatlattım. Eğer benim kaderimde engelli bir meleğin annesi olmak varsa, er ya da geç olurum. O yüzden sarışın da olsa esmer de; uzun da olsa kısa da, kimine göre dünyanın en güzel bebeği, kimine göre de en çirkini olsa da senin yavrun, unutma. İnşallah beklediğin sonucu alır, bebeğine kavuşursun. ❤️ Allah darda bırakmasın.

Bana da aynısı dendi hatta doktor burun kemiği bile göremedi, ben amniyosentez istemedim. Nifty test yaptırdık, çok sonuç temiz geldi. Bak doğumuma az bi zaman bile kaldı. Hiç korkma bu ölçümler yanılabiliyor. Bebeğin pozisyonu duruşu vs hepsi ölçümü etkileyip yanıltabiliyor. Diyeceksin ki doktor bunu bilmiyor mu; doktor her zaman en kötü ihtimali baz alarak konuşur hastayla. Bebeğini de kendini de üzme. Eğer olacaksa zaten doğduktan sonra bile Allah korusun bi havale geçirir engelli olarak devam eder hayatına. Ben hep kendimi böyle rahatlattım. Eğer benim kaderimde engelli bir meleğin annesi olmak varsa, er ya da geç olurum. O yüzden sarışın da olsa esmer de; uzun da olsa kısa da, kimine göre dünyanın en güzel bebeği, kimine göre de en çirkini olsa da senin yavrun, unutma. İnşallah beklediğin sonucu alır, bebeğine kavuşursun. ❤ Allah darda bırakmasın.
Amin. Ben şuan hali hazırda iki engelli ye bakıyorum kaynanam felçli görümcemin bir beyin hasarı var ağır derecede engelli benim durumum bu kadar zor ken bir hasta daha bakmak benim için çok zor. Herkesin yaşam şartı bir değil... Ayrıca böyle özel bir çocuğa bakmak hiç kolay değil. Ben bu kadar güçlü değilim buna eminim umarım herşey yolunda gider...

Bana da aynısı dendi hatta doktor burun kemiği bile göremedi, ben amniyosentez istemedim. Nifty test yaptırdık, çok sonuç temiz geldi. Bak doğumuma az bi zaman bile kaldı. Hiç korkma bu ölçümler yanılabiliyor. Bebeğin pozisyonu duruşu vs hepsi ölçümü etkileyip yanıltabiliyor. Diyeceksin ki doktor bunu bilmiyor mu; doktor her zaman en kötü ihtimali baz alarak konuşur hastayla. Bebeğini de kendini de üzme. Eğer olacaksa zaten doğduktan sonra bile Allah korusun bi havale geçirir engelli olarak devam eder hayatına. Ben hep kendimi böyle rahatlattım. Eğer benim kaderimde engelli bir meleğin annesi olmak varsa, er ya da geç olurum. O yüzden sarışın da olsa esmer de; uzun da olsa kısa da, kimine göre dünyanın en güzel bebeği, kimine göre de en çirkini olsa da senin yavrun, unutma. İnşallah beklediğin sonucu alır, bebeğine kavuşursun. ❤ Allah darda bırakmasın.
Sağlıkla kavuş inşallah bebeğine

Merhaba , Rabbim size bir melek nasip etmiş bizlerin sürekli hayalini kurduğu duyguyu yaşıyorsunuz.. Down sendromlu olsa bile o sizin evladınız vazgeçebilir misiniz? İçinizi ferah tutun etrafımda bi çok insanın çocuğuna down sendromlu olabilir dediler şükürler olsun doğunca hepsi sapasağlamdı. Siz yalnızca tevekkül edin. 🌹
Sakın dua ederken yanlış dua etmeyin olsunda engelli olsun demeyin. Herzaman sağlıklısını hayırlısını isteyin rabbim nasip eder nasipte varsa. Gerçekten hasta yada özel bakım gerektiren bir insana bakmak kolay değil... dışarıdan öyle gelebilir ama asla değil

2019 da ocakta 11.haftanın sonunda 2.li teste girdim perintalog akciğerde su toplaması var dedi o dönemde görülmesi zor oldugu için anomaliden şüphelendi cvs istedi. Cvs amnihosentez gibi tanı testi sadece erken dönemde yapılıyor. Test sonucunda maalesef down cıktı ve sonra gittiğim doktor da bağırsaklarının da taş kesildiğini söyledi. Biz alırdık tercihi kendi yaşamınıza göre değerlendirin her kafadan bir ses çıkacak ama o cocuga siz bakacaksınız. Organları iyi durumda olsaydı ve 20 li haftalarda olsaydı ne yapardık bilmiyorum ama biz kendimiz adına Vermemiz gereken kararı verdik. Bizden başka bakacak kimsenin olmaması ve organlarındaki durumdan dolayı hayatını hastanede geçirecek olması kararımızda etkiliydi. İnşallah test sonucu temiz gelir ama herne olursa olsun bu sizin hayatınız. Bazı arkadaşlar sonradan da olabilir demiş sonradan olursa baş üstüne ama acı çekeceğini bildiğin, ve her gün ondan önce ölmemek için dua ettiğin bebeği doğurmak apayrı bir şey

Amin. Ben şuan hali hazırda iki engelli ye bakıyorum kaynanam felçli görümcemin bir beyin hasarı var ağır derecede engelli benim durumum bu kadar zor ken bir hasta daha bakmak benim için çok zor. Herkesin yaşam şartı bir değil... Ayrıca böyle özel bir çocuğa bakmak hiç kolay değil. Ben bu kadar güçlü değilim buna eminim umarım herşey yolunda gider...
Benımde bebegım down sendromluydu cvs ve fetal dna testı sonuncda kesınlestı once boyun kalındı burun kucuktu gebelgımı sonlandırmak zorundaydım hıc kolay bırsey oldugunu dusunmuyorum ona bakacak olan sızsınız ve o cocuguda dusunmek gerek ılerde sana bırsey olsa ona kım bakıcak😓

Merhaba kızlar,
Allah rızası için durumu yaşayanlar beni aydınlatsın çok kötüyüm... iki yaşında bir oğlum var kardeş istedik rabbim nasip etti oğlumu çok beklemiştim kızım erken geldi diye sevinirken kursağımda Kaldırıp mutluluğum. Şu an 22 haftalık gebeyim geçen ay doktorum ayrıntılı ultrason istedi bir perinatoloğa gittim herşey çok güzel gidiyordu taki burun kemiğini ölçüme dek. Burun kemiği küçük dedi (3.49mm) ne anlama geliyor diye sormaya korkuyordum doktor kendisi anlattı miniğim downsendromlu olabilirmiş... O an dünya durdu sanki hiçbirşey soramadım kendi doktorumu aradım ce konuştuk kendisi çok samimi içten bir insan bana sakin ol ve emin olmak için bir an önce amniyosentez yaptır dedi birdahaki gün perinatoloğa ramdevu alıp gittim ve yaptırdım 🥺 şu an sonuç bekliyoruz. Sadece burun kemiği küçüklüğü olup down sendromu olan bebek varmı diye merak ettim niyetim kimseyi üzmek kırmak değil, lütfen bana yardım edin çok karışığım...
Merhaba...sonucunuz ne oldu? Down sendromu tanısı konuldu mu? Benimde bebeğimin 5,4 geldi.23 haftalığım...6,4 müş sınır.Herşey Allahtan .sizi merak ettim?

Merhaba...sonucunuz ne oldu? Down sendromu tanısı konuldu mu? Benimde bebeğimin 5,4 geldi.23 haftalığım...6,4 müş sınır.Herşey Allahtan .sizi merak ettim?
Merhaba bebeğiniz doğdu mu sağlıklı mı acaba bizde de burun kemiği kısalığı çıktı. İnşallah sağlıkla almışsınızdır kucağınıza 🙏🏻

Back
X