down sendromu tasti yaptıran varmı lütfen cvp yazınn..

hxixztutkunu!!!

(((())))
Kayıtlı Üye
8 Mart 2007
361
1
96
40
Konya
ya arkadaslar ikiz kızlarım olcak.dr.la ilk bugün tanıştım cok ii biri ilgilandi yeni doç.olmmuş test yaptırmak istermisin dedi.keselerden su alcaklarmış.down sendromu varmı yokmu baklarmış ama bizim isteğimiz dahilinde.ya yaptıran varmı.ben istemiyorum ne olursa olsun kaderim bu bişey yazın arkadaslar..
yaptıranınız varmı risk varmı:84:

ya arkadaslar ikiz kızlarım olcak.dr.la ilk bugün tanıştım cok ii biri ilgilandi yeni doç.olmmuş test yaptırmak istermisin dedi.keselerden su alcaklarmış.down sendromu varmı yokmu baklarmış ama bizim isteğimiz dahilinde.ya yaptıran varmı.ben istemiyorum ne olursa olsun kaderim bu bişey yazın arkadaslar..

benimde ikizlerim olacak ,ben 20.haftada detaylı renkli ultrasan çekildi.orada ölçümler yapıldı.ölçümler risk taşıyıp taşımıyormu diye yapıldı. çok şükür bir problem yok dedi..sizin doktorunuzun istediği gibi bişey istemedi.sağlıklı mutlu günler diliyorum.

birincisi bu test 2li tarama testidir ve su alınarak değil anneden kan alınarak ölçüm yapılır.

ikincisi bu testin riskli çıkması durumunda amniyosentez yapılır ki doktorunuzun bahsettiği şey bu ve risklidir.asla tavsiye etmem çünkü bebeklerinizde zaten down riski yok.

üçüncüsü çoğul gebeliklerde bu tip testler yanlış sonuç verebileceğinden önerilmez,ense kalınlığı ve ayrıntılı ultrasonla bakılır genellikle.

birincisi bu test 2li tarama testidir ve su alınarak değil anneden kan alınarak ölçüm yapılır.

ikincisi bu testin riskli çıkması durumunda amniyosentez yapılır ki doktorunuzun bahsettiği şey bu ve risklidir.asla tavsiye etmem çünkü bebeklerinizde zaten down riski yok.

üçüncüsü çoğul gebeliklerde bu tip testler yanlış sonuç verebileceğinden önerilmez,ense kalınlığı ve ayrıntılı ultrasonla bakılır genellikle.

2 test yapılmazmış.yanlış cıkarmış kafamı cok karıştırdı dr.%99.9 kesin cıkıyomuş sonuç

her doktor görev ve sorumlulukları gereği bu tür testleri hastasına önerir. yararlarından sakıncalarından bahseder. yaptırıp yaptırmamak size kalmıştır.
Dow sendromu tespiti için yapılan ikili testtir. 11-14.haftalar arası fetusun ense kalınlığı ölçülür. anneden kan alınır çıkan sonuç değerlendirilir. çoğul gebelikte elde sonuçla ilgili bir standart belirlenemediği için genelde yapılmaz.
bu nedenle dr amniyosentez denilen anne karnından bebeğin su kesesine iğne ile girilerek sıvı alınması ve bakılması yoluyla yapılan başka bir test önerirler.çıkan sonuç %90dan fazla ihtimalle doğrudur.
bizede öneridi fakat biz yaptırmadık. şu sitedeki çoğul gebelik geçiren annelerden anmiyosentez yaptıran varmı acaba bende merak ediyorum .

her doktor görev ve sorumlulukları gereği bu tür testleri hastasına önerir. yararlarından sakıncalarından bahseder. yaptırıp yaptırmamak size kalmıştır.
Dow sendromu tespiti için yapılan ikili testtir. 11-14.haftalar arası fetusun ense kalınlığı ölçülür. anneden kan alınır çıkan sonuç değerlendirilir. çoğul gebelikte elde sonuçla ilgili bir standart belirlenemediği için genelde yapılmaz.
bu nedenle dr amniyosentez denilen anne karnından bebeğin su kesesine iğne ile girilerek sıvı alınması ve bakılması yoluyla yapılan başka bir test önerirler.çıkan sonuç %90dan fazla ihtimalle doğrudur.
bizede öneridi fakat biz yaptırmadık. şu sitedeki çoğul gebelik geçiren annelerden anmiyosentez yaptıran varmı acaba bende merak ediyorum .

ben yaptırmak istemiyorum zaten allah büyük sağlıklı olurlar inş. kızlarım.:)

ben hamile kaldığımda bu tür testleri yaptırmayacağım. şimdilik böyle düşünüyorum tabi zaman ne gösterir bilinmez.

ben down sendromunu biraz araştırılsın öğrenilsin diye yazmak istedim konunuza.

down sendromlu insanlar toplumların hastalıklı bakış açısı yüzünden mutsuz ediliyorlar. down sendromlu bir kişi hayatına normal devam edebilir. yalnız herkesten biraz daha özel bir eğitim ve ilgiyle. onlar geri zekalı değildir sadece farklıdırlar. ve öğrenince inanamadığım birşey; down sendromlu insanlar çoook özeldirler çünkü yalan söyleme yetileri yok. yani yalan söylemeyi bilmiyorlar. ve kin tutamıyorlar. genetik özellikleri. sevgi doludurlar şartsız koşulsuz herkesi severler. ve bu yüzden bu dünyada yaşamaları çok zor ama onların hatası değil. sorun kendini normal zanneden özürlü insanlar yüzünden hayatları zorlaşıyor.

bu arada lütfen yanlış anlaşılmasın sözlerim sadece genel bilgi amaçlıdır bildiklerimi paylaşmak istedim

Back
X