Dr. Melike Erdem..

Aymasali

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2011
235
151
333
Bursa
Burada doktor bana bakmadı, doktor istediğim ilacı vermedi, doktor suratsız davrandı, doktor benim değerlerimi normal buldu oysa hiç de normal değildi (?!), doktor ertesi gün gittim yoktu, ne diye izin kullanıyor diye bir sürü konu açıp doktorları dünyanın en işe yaramaz en kötü insanlarıymış gibi gösteren yorumlar yorumlar yapıyorsunuz ya hani; olmaz ya belki vicdanınızda bir yerlere dokunur diye açtım bu konuyu..Biz doktorların çalışma şartları yüzünden bütün bunlar dedikçe siz öyleyse öyle ne yapalım yani hasta her zaman haklıdır moduna girdiniz ya..
Gencecik bir hekim sabime edilen şikayeti belki de gururuna meslek onuruna yediremediği için intihar etti.
Bu ülkede tuvalete gittiği için bile şikayet edilen yüzlerce doktor var.. Ve işte Dr. Melike Erdem ile ilgili bir yazı;



Sevgili Melike'yi şahsen tanıma şansına erenlerdenim. Adalet ve vicdan duygusuna sahip, alçak gönüllü, önyargısız,maskesiz, yardımsever, ailesine düşkün, geleneksel değerlere bağlı, çalışka
n, yaşam coşkusu ile dolu pırıl pırıl genç bir insan. Kim, ne , nerede ve nasıl olmaksızın bir şekilde onu tanıyan herkesin hayatında bir iz bırakmıştır.

Dün öğrendim, üniversite sınavında 3 tıp tercihi yapmış ve 2. tercihi Ege tıp fakültesinde eğitimine başladıktan sonra Cerrahpaşa Tıp fakültesine geçiş yapmış. Ümraniye EAH Acil tıp Kliniğinde ihtisasını yaparken asla çalışmaktan ve yorulmaktan bıkmayan, ancak iyi hekimlik yapma ve iyi hekim olmak için hakkı olan eğitimi alma hakkını (çünkü ona dayatılan sistemi yürütme görevi içinde değersiz olduğu ve iyi olmasına gerek olmadığı duygusunu asla kabul edemeyecek kadar genç, umutlu ve yürekliydi) yüksek sesle söylediği ve hakkını aradığı için ciddi mobbing ile karşı karşıya kaldı, idari ve adli süreçlerle uğraştı.

Son yılında daha iyi hekim olabilmek için İstanbul EAH Acil tıp kliniğinde tamamlama isteğini, tüm engellemelere karşın başardı ve 2 aydır bu klinikte rotasyonda çalışıyordu. Artık gerçek acil tıp hekimliği yapıyorum diyormuş. 29 kasım akşamı ablasına, koltukta kolları iki yanda artık yorulduğunu ve yetemediğini söylemiş, 1 aydır biraz sıkıntılı olduğunu söylediler. Ertesi gün vereceği savunma ile ilgili düzenlemeleri o akşam yapmış.

Geçen günlerde klinikte hocası, kızım ne işin var karşıdan her gün buraya geliyorsun dediğinde, çok araştırdığını ve burada iyi eğitim alabileceğini düşündüğü için geldiğini ifade etmiş. Yakın günlerde klinikte bir hastaya koyduğu tanıyla hocalarının takdirini kazanmış, kliniğe yeni geldiği günlerde mesleki pırıltısı ile hemen dikkati çekmiş, daha 2 aydır çeliştiği hastanede yardımseverliği konuşuluyormuş .

Her konuda okuyan, sürekli okuyan, meraklı, insan sevgisi ile dolu, spor yapan, müzikle ilgilenen, yeni yerler ve insanlar tanımayı seven bir genç meslektaşım, bir dost insandı. Onu tanıdığım için şanslıyım, onu özleyeceğim.

Başımız sağolsun

Rahmetlinin cenazesi ikindi namazını takiben, bugün (01.12.2012) Karacaahmet mezarlığı bitiminde Şakirin Camii'den kalkacak ve Karacaahmet mezarlığına defnedilecek.

Dr.Elif Yılmaz ERSH

Yorum sizin vicdanınıza kalmış.. :42:
 
Son düzenleme:
bu haberi gördüğümde aklıma burda açılan saçma sapan başlıklar, insanların yüzsüzlükleri, doktoru şikayet ettim hemşirenin boğazını sıktım diyenler, siz doktorlar dayağı hak ediyorsunuz diyenler geldi. hoş hastanede çıkan kavgalarda sistemin abukluklarını doktorlara yükleyen o vicdansız insanların mesela kadın doğumda ultrason sırası bekleyip yeterince su içmediğinden mesanesi dolup da usg yapılamayan bir hastanın doktora "siz öldürülmeyi hak ediyorsunuz" diye bağırdıklarını da duymuştum.
o insanlar için hayatına kıymaya değer miydi? hayır asla..

istemiyorlarsa istifa etsinler o zaman, o kadar para (hangi para? hala milyarlar kazanıyor sanıyorlar doktorlar) kazanmayı biliyorsunuz bakacaksınız işiniz ne, ben işimi yapıyorsam sen de yapmak zorundasın, herkesin işi zor bahane etmeyin, vs vs tonlarca iğrenç yazı sahibi bu konuyu açıp bakmayacak bile ne vicdanı?
asistanların çalışma şartlarını belirten bi yazı yazmıştım aman ne kadar abartmışım da vs bi ton laf yedim. belki o şartlarda çalışanlar doktorlar olmasa ve akıl ve ruh sağlıklarını korumayı bilemeyen bi topluluk olsaydı bu intihar haberlerinin en az 100 katını görürdük. çöpçüden madenciden ağır çalışıyoruz diyorum insanlar görmek istemediklerini görmüyor. gidin suratsız doktoru şikayet etmek yerine niye suratsız bu kadar yorgunluk artı hasta sayısının fazlalılığından sağlık bakanlığına doktorlarımızı niye bu kadar insan üstü çalıştırıyorsunuz diye şikayet edin diyorum, o kadar para almayı biliyorsunuz istifa edin diyorlar.
herkes hak ettiği muameleyi görür inşallah bu hayatta, elbet bir gün sabim kalkacak ama o zaman böyle insanlardan nefret etmiş doktorlar bir daha aynı tipte insanlarla denk geldiklerinde ne yaparlar bilemem.

onu bunu bilmiyorum da artık avrupa insan hakları mahkemesine fln başvurmalıyız diye düşünüyorum topluca bu ilkel çalışma koşulları dünyanın hiç bi ülkesinde kalmadı, üstelik bu kadar hayati önem taşıyan bir meslekte bu kadar insani olmayan şartlarda çalışmak çok büyük risktir.

düşünsene cerrahsın gündüzden başlıyorsun mesaine gece nöbetin var bırak uyumayı oturamıyorsun bile ertesi gün ameliyata giriyorsun kahve içiyorsun gözümü açabileyim diye neşteri tutan elin uykusuzluk yorgunluk ve kahvenin yan etkisinden titriyor! siz o doktorun hastası olmak ister misiniz?

ayrıca ben artık doktorlar konusunda böyle başlık açılmasının yasaklanmasını istiyorum bir kadınlarkulubu üyesi olarak nasıl din-politika-bekaret vs hakkında açılması yasaksa ben de böyle cahil insanların doktorlara bir sövmedikleri kaldığı başlıklar görmek istemiyorum doktor gülümsemedi vs diye.
ayrıca sağlık hakkındaki konular da sağlık ile ilgili bölümde açılmalı bir derdim var'da değil. ben burada yasmin kullanayım mı, vajinismusum anestol kullanıcam, kulağım ağrıdı acile gideyim mi diye başlık görmek istemiyorum. elimde olmadan bilgisiz yapılmış yorumları görüp doğruyu yazınca tepemize çıkılıyor en güzeli sağlık bölümünde yazsınlar körler sağırlar birbirini ağırlar modeli tvden internetten öğrendiklerini uygulasın herkes mutlu olur böylece.
 
Allah rahmet eylesin. Dün akşam haberlerde dinledim. Çok üzüldüm..
Gencecik daha..
Bu intiharın ardında neler olduğunu bilemeyiz..
Ama sadece soruşturmadan dolayı intihar etmesi bana pek olası gelmiyor.

Ayrıca haberin başındaki yazı size mi ait tam anlayamadım.
Eğer siz yazdıysanız; işini layıkıyla yapmayan doktorlarla, bu intiharı nasıl bağdaştırdınız çözemedim.


 
ben de yazacaktım aymasalı arkadaşım benden önce davrandı.
direkt burdakiler geldi aklıma benim de aynen. saçma sapan şikayet ettiğiniz insanların belki de son noktası olacaktınız siz de.
kızcağız dayananamış atıvermiş kendini 6. kattan.
şimdi burda çıkarlar neden şikayet edildi kimbilir filan diye.
engelli bir hastanın sonda değişimi için üroloji konsültasyonu istemiş, hasta yakınları da gitmişler ürolojiye sonra acile daha uğramadan çekip gitmişler ve kızcağızı şikayet etmişler.
soruyorum size neyin kafasıdır bu hasta yakınının yaptığı??
zavallı kızcağızı bu tipler depresyona sokmuş işte. gitti bir can.
ama hala bazı kendini bilmezler lafını etmiş yaa.
wcye gitti diye bir insanı şikayet edenler var bu ülkede.
sanki doktorlar android, yemezler içmezler,wcye gitmezler di mi?
devlet dairesi sizi oraya buraya göndersin, çıkartsın gıkınız çıkmasın.
doktorun wc ihtiyacı var diye kavga çıkarın.
siz insan değilsiniz sanki hiç gitmiyorsunuz.
ama zavallı doktorlar uyumadan gece 6 saat ameliyatta kalıp ertesi gün hasta bakmaya polk. gidiyorlar.
abartmayın filan demeyin sakın kendim gördüm biliyorum, az bile anlatıyorum.
aslında hata bizde bırakacaksın aciller de dahil 1 gün işi, bakalım o sövülen doktorlara nasıl muhtaç olunuyor.
ama işte bazı tipler gibi vicdansız değil meslektaşlarımız yine ya biri ölürse diye düşünüp duruyorlar.
bizi kim düşünüyor sanki?
varsa yoksa doktorlar çok para alıyor ( nerde alınıyorsa söyleyin tayin isticem)
yok güler yüz göstermedi ( sen bi gece uyuma, ama iş miş yapma otur, sadece uyuma, bak nasıl oluyorsun)
daha ne şikayetiniz var diye hastaya sorup bilmiyorum diye cevaplar alıp, bir şeyi 5 kere anlatıp hala anlamayan bir insanın karşısında sabırlı olmaya çalış.
git saçma sapan üç kuruşluk insanlar kendi hastalarının çişini, kakasını temizlemeye üşenirken onun işediği, kustuğu yerleri temizlerken bir de üstüne şikayet edil.
sizin üstünüze birisi işese, kussa hoşgörülü olabilir misiniz? tabi ki olamazsınız ama biz niye dikkat etmiyosunuz demeyiz.

daha da gelip doktorlar şöyle böyle diye nefretini kusanlar çocuğunuz büyüyüce ne olsun deseler hemen doktor dersiniz. ben demiyorum ama Allah korusun.
kocanız ne meslekten olsun isterdiniz diye konu vardı burda çoğunluk dr demişti, doktor eşlerine bir sorun.
bu kadar taşlıyorsunuz işinize gelince doktor olsun istiyorsunuz.
ve sürekli laf edip homurdananlara son sözüm, inşallah çocuğunuz doktor olur da görürsünüz!
 
Allah rahmet eylesin. Dün akşam haberlerde dinledim. Çok üzüldüm..
Gencecik daha..
Bu intiharın ardında neler olduğunu bilemeyiz..
Ama sadece soruşturmadan dolayı intihar etmesi bana pek olası gelmiyor.

Ayrıca haberin başındaki yazı size mi ait tam anlayamadım.
Eğer siz yazdıysanız; işini layıkıyla yapmayan doktorlarla, bu intiharı nasıl bağdaştırdınız çözemedim.



haksız yere edilen şikayeti ve bunun sonucu olan alınan savunmayı ve baskıları artık kaldıramamış zavallı doktor arkadaşımız.
inşallah şikayet eden insan bozuntusu da sonsuza kadar vicdan azabı çeksin!
 
dün arkadaşım anlattı çocuk desk.e kusuyormuş az kaldı müdahele etmişler doktorlar hastanın ettiği laf "benim çocuğum burda istediği her yere kusabilir tamam mı doktor hanım"

başka bir arkadaşımın şikayet edilme sebebi ise şu olmuş, hastaya "şikayetin nedir" diye sormuş hastadan cevap "bilmiyorum". doktor da "sen bilmezsen ben mi bilicem" dedi diye şikayet edilmiş.

bir de dün "inşallah benim şikayet ettiğim doktor da intihar eder" diye bir yorum gördüm bi yerde artık herkesi allaha havale ediyorum.

güler misin ağlar mısın :52:
 
Vallahi ne soylerseniz soyleyin. Doktorlardan yana bu kadar sikayeti kimse uydurmuyor heralde. Canim babamin 6 ay ömrü kaldigini soylerken birak doktoru insan misin sen diye sordum karsimdaki egitimli cahile. Zavalli adami öksürük sikayetiyle götürdük ve raporlara soyle bir bakip en fazla 6 ay yasarsin yapilacak bisey yok git evde yat bekle diyenleri savunmayin. Insan müsveddesi öyle mi söylenir, yolu yordami yok mu? Babamin o anki surat ifadesini unutmam imkansiz. Ya benim görümcem de uzmanligini yapiyor. Bazen sanki uzayli görmüs gibi anlatiyor gelen hastalari. Babam icin de buraya getirin biz ilgileniriz demisti de almisti agzinin payini. Dayim da babamdan 20 gün sonra vefat etti ayni gunumuzun illet hastaligindan. Ya bir güleryüz gösterin, bir deri bir kemik kalmis insanlari azarlama hakkini kim veriyor size! Tekerlekli sandalyesiz oradan oraya yolluyorlar beti benzi solmus zavalli hastalari. 20-25 sene once de boyleydi. Erkek kardesimin eklem romatizmasi vardi yürüyemiyordu, annecim sirtinda goturup getiriyordu o bölüme git bu bölüme gel. En sonunda birinin üstüne yürümüstü kadin basina, kimi azarliyorsun sen kimsin diye.

Koskoca yasli basli yatalak hale gelmis adamin altini bagliyordu annem. Bir gun tesadufen denk geldim babami azarliyor bu ne koku diye. Hastabakiciyi cagirmis odayi temizle cabuk les gibi kokutmus diyor. O dr bozuntusuna dedim ki sanslisin iki erkek kardesim burada degil. Yine sanslisin ki karnim burnumda hamileyim. Yoksa seni kimse alamazdi elimden.

Benim simdiye kadar karsima hep boyle doktorlar cikti. o yüzden bu meslek grubuna mesafeliyimBir keresinde de tahlil sonucu göstericem hemsireye siz dedim diye bir ton azarladi beni. Hemsire hanim diyecekmisim. Allah boyle kompleksli insanlara yardim etsin.
 
iyi insanların ve kötü insanların olduğu gibi,işini iyi yapan doktorlar olduğu gibi yapmayanların da olabileceği neden kabullenilmiyor bir türlü anlamıyorum.:50:

tabii her meslek içinde geçerli bu durum:51:
 
Her meslekte iyi de var kötü de. Sağlık sektörü çok zor bir sektör. Ciddi anlamda sabır, dirayet, hoşgörü ve meslek aşkı gerektiriyor. Bu meziyetlere sahip olmayanlarda kötü doktor, kötü hemşire diye adlandırılıyor doğal olarak.

Bazı doktorlar çok acımasız. Öleceksin deyip kestirip atabiliyor. Bazıları da çok anlayışlı, empati gücü yüksek. Bir doktorun olması gerektiği gibi.

Kısacası iyi-kötü genellemelerinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Fakat bir gerçek var ki çalışma şartları çok ağır doktorların. Umarım düzelir, nasıl olacaksa.. Ölen doktora da çok üzüldüm. Ailesinin başı sağolsun. :(
 
Vallahi ne soylerseniz soyleyin. Doktorlardan yana bu kadar sikayeti kimse uydurmuyor heralde. Canim babamin 6 ay ömrü kaldigini soylerken birak doktoru insan misin sen diye sordum karsimdaki egitimli cahile. Zavalli adami öksürük sikayetiyle götürdük ve raporlara soyle bir bakip en fazla 6 ay yasarsin yapilacak bisey yok git evde yat bekle diyenleri savunmayin. Insan müsveddesi öyle mi söylenir, yolu yordami yok mu? Babamin o anki surat ifadesini unutmam imkansiz. Ya benim görümcem de uzmanligini yapiyor. Bazen sanki uzayli görmüs gibi anlatiyor gelen hastalari. Babam icin de buraya getirin biz ilgileniriz demisti de almisti agzinin payini. Dayim da babamdan 20 gün sonra vefat etti ayni gunumuzun illet hastaligindan. Ya bir güleryüz gösterin, bir deri bir kemik kalmis insanlari azarlama hakkini kim veriyor size! Tekerlekli sandalyesiz oradan oraya yolluyorlar beti benzi solmus zavalli hastalari. 20-25 sene once de boyleydi. Erkek kardesimin eklem romatizmasi vardi yürüyemiyordu, annecim sirtinda goturup getiriyordu o bölüme git bu bölüme gel. En sonunda birinin üstüne yürümüstü kadin basina, kimi azarliyorsun sen kimsin diye.

Koskoca yasli basli yatalak hale gelmis adamin altini bagliyordu annem. Bir gun tesadufen denk geldim babami azarliyor bu ne koku diye. Hastabakiciyi cagirmis odayi temizle cabuk les gibi kokutmus diyor. O dr bozuntusuna dedim ki sanslisin iki erkek kardesim burada degil. Yine sanslisin ki karnim burnumda hamileyim. Yoksa seni kimse alamazdi elimden.

Benim simdiye kadar karsima hep boyle doktorlar cikti. o yüzden bu meslek grubuna mesafeliyimBir keresinde de tahlil sonucu göstericem hemsireye siz dedim diye bir ton azarladi beni. Hemsire hanim diyecekmisim. Allah boyle kompleksli insanlara yardim etsin.
Yasadiklarina uzuldum. Yazini da cok dogru buluyorum. :42:
 
Vallahi ne soylerseniz soyleyin. Doktorlardan yana bu kadar sikayeti kimse uydurmuyor heralde. Canim babamin 6 ay ömrü kaldigini soylerken birak doktoru insan misin sen diye sordum karsimdaki egitimli cahile. Zavalli adami öksürük sikayetiyle götürdük ve raporlara soyle bir bakip en fazla 6 ay yasarsin yapilacak bisey yok git evde yat bekle diyenleri savunmayin. Insan müsveddesi öyle mi söylenir, yolu yordami yok mu? Babamin o anki surat ifadesini unutmam imkansiz. Ya benim görümcem de uzmanligini yapiyor. Bazen sanki uzayli görmüs gibi anlatiyor gelen hastalari. Babam icin de buraya getirin biz ilgileniriz demisti de almisti agzinin payini. Dayim da babamdan 20 gün sonra vefat etti ayni gunumuzun illet hastaligindan. Ya bir güleryüz gösterin, bir deri bir kemik kalmis insanlari azarlama hakkini kim veriyor size! Tekerlekli sandalyesiz oradan oraya yolluyorlar beti benzi solmus zavalli hastalari. 20-25 sene once de boyleydi. Erkek kardesimin eklem romatizmasi vardi yürüyemiyordu, annecim sirtinda goturup getiriyordu o bölüme git bu bölüme gel. En sonunda birinin üstüne yürümüstü kadin basina, kimi azarliyorsun sen kimsin diye.

Koskoca yasli basli yatalak hale gelmis adamin altini bagliyordu annem. Bir gun tesadufen denk geldim babami azarliyor bu ne koku diye. Hastabakiciyi cagirmis odayi temizle cabuk les gibi kokutmus diyor. O dr bozuntusuna dedim ki sanslisin iki erkek kardesim burada degil. Yine sanslisin ki karnim burnumda hamileyim. Yoksa seni kimse alamazdi elimden.

Benim simdiye kadar karsima hep boyle doktorlar cikti. o yüzden bu meslek grubuna mesafeliyimBir keresinde de tahlil sonucu göstericem hemsireye siz dedim diye bir ton azarladi beni. Hemsire hanim diyecekmisim. Allah boyle kompleksli insanlara yardim etsin.
terminal evre kanser hastalarında yapılacak bişey olmuyor, hastanede yatırmak hasta için eziyetten başka bişey değil.
ağır ilaçlar, sürekli kan almalar daha çok yıpranıyor insan, evde olsa en azından rahat rahat geçirir.

her kanser hastasının ardından üzülüp yas tutacak değiliz di mi?
günde en az 100 kanserliye bakıldığı düşünülürse insanın psikolojisi bozulur.
hala güleryüz diyo yaa bi milyon kere anlattık.
36 saat git durmadan çalış sen güleryüz göster.
ayrıca herhangi bir devlet dairesinde güleryüz beklemiyorsan burda da bekleme.
güleryüz işini iyi yapmak değildir.


görümcen hata etmiş ilgileniriz demekle, senin gibilere iyilik yaramaz demek ki.
arkasından konuşuyor baksana bi de aldı ağzının payını diye tövbe tövbe yaa

kusura bakma da kimse kimsenin dışkı kokusunu içine çekmek zorunda deil.
ve bazı servislerde hep böyledir durum.
aç aç yemek yemeye fırsat bulamadan sen dursan oralarda kusarsın di mi?
annen orda refakatçi olarak duruyorsa bi zahmet ilgilenecek.
herkese böyle laf diyorsan asıl sen bir gün dayağı yer oturursun aşağı.

ayrıca hemşire o adı üstünde ne diye tahlil gösteriyorsun??
hemşire hanım de o senin kankan mı??
ben herkese x hanım y bey derken senin de dilin kopmaz heralde.


ayrıca burası nefret kusma başlığı değil gencecik bir insanın kıytırık ölüm sebebine isyan başlığı!!!
 
Vallahi ne soylerseniz soyleyin. Doktorlardan yana bu kadar sikayeti kimse uydurmuyor heralde. Canim babamin 6 ay ömrü kaldigini soylerken birak doktoru insan misin sen diye sordum karsimdaki egitimli cahile. Zavalli adami öksürük sikayetiyle götürdük ve raporlara soyle bir bakip en fazla 6 ay yasarsin yapilacak bisey yok git evde yat bekle diyenleri savunmayin. Insan müsveddesi öyle mi söylenir, yolu yordami yok mu? Babamin o anki surat ifadesini unutmam imkansiz. Ya benim görümcem de uzmanligini yapiyor. Bazen sanki uzayli görmüs gibi anlatiyor gelen hastalari. Babam icin de buraya getirin biz ilgileniriz demisti de almisti agzinin payini. Dayim da babamdan 20 gün sonra vefat etti ayni gunumuzun illet hastaligindan. Ya bir güleryüz gösterin, bir deri bir kemik kalmis insanlari azarlama hakkini kim veriyor size! Tekerlekli sandalyesiz oradan oraya yolluyorlar beti benzi solmus zavalli hastalari. 20-25 sene once de boyleydi. Erkek kardesimin eklem romatizmasi vardi yürüyemiyordu, annecim sirtinda goturup getiriyordu o bölüme git bu bölüme gel. En sonunda birinin üstüne yürümüstü kadin basina, kimi azarliyorsun sen kimsin diye.

Koskoca yasli basli yatalak hale gelmis adamin altini bagliyordu annem. Bir gun tesadufen denk geldim babami azarliyor bu ne koku diye. Hastabakiciyi cagirmis odayi temizle cabuk les gibi kokutmus diyor. O dr bozuntusuna dedim ki sanslisin iki erkek kardesim burada degil. Yine sanslisin ki karnim burnumda hamileyim. Yoksa seni kimse alamazdi elimden.

Benim simdiye kadar karsima hep boyle doktorlar cikti. o yüzden bu meslek grubuna mesafeliyimBir keresinde de tahlil sonucu göstericem hemsireye siz dedim diye bir ton azarladi beni. Hemsire hanim diyecekmisim. Allah boyle kompleksli insanlara yardim etsin.

çok merak ediyorum eğitim durumunuz ve yaşınız nedir acaba?
bence Allah size yardım etsin şu kırmızı yerler o kadar bağırıyor ki görmek isteyen görür, ben burdan cevap versem de bu kırmızı yerlerdeki tavırdaki insanlar benim dediklerimden birşey anlayamayacak nasıl olsa, o yüzden size cevap dahi vermek istemiyorum.
görümcenize de Allah sabır versin.
 
iyi insanların ve kötü insanların olduğu gibi,işini iyi yapan doktorlar olduğu gibi yapmayanların da olabileceği neden kabullenilmiyor bir türlü anlamıyorum.:50:

tabii her meslek içinde geçerli bu durum:51:

yanlış teşhis ve yanlış tedavi sonucu tazminat davası yaptırımı varken .....hastaya sadece 10 dakika ayrılıyorken...bütün bunlara ek olarak hasta yakınlarının kaprislerini sineksavar gibi savman gerekiyor...........söyler misin egem hanım ne kadar işini yapmayabilir bu doktor.......ne kadar çalışmayabilir......akıl var diyorum
 
Doktorlar bu ülkede gerçekten iyi yetiştirliyor.Bir kere Türkiye'nin en en başarılı insanları gidiyor bu fakülteye, sınavlarda kenarda köşede kalmış en ufak bir ayrıntıyı bile soruyorlar.Herşeyi ince eleyip sık dokutuyorlar, olması gerektiği gibi yani.Peki bu insanlar neden gerçekten hata yapıyorlar ? eğitimlerinde eksiklik, zekalarında bir problem yok, peki neden sizce? hastalara kinleri olabilir mi? ettikleri hipokrat yeminine karşın hastaları kötüleştirmeye mi çalışıyorlar sizce ? İnsan hayatıyla uğraşıyorlar tabi ki hata yapmayacaklar, güleryüzlü olacaklar, ne dersek onu yapacaklar !!!!11! diye ortalığı yıktığınız doktorların, insan hayatıyla uğraşıyorlar tabi ki uykusuz kalmamaları gerek, tabi ki her daim dinç olmaları gerek, kafalarında maddi sorunların, kötü bir şey söylersem öldürülecek miyim, dayak yiyecek miyim gibi sorunlardan uzak olması gerektiğini düşünmüyorsunuz ?
Doktoru tuvalate gider şikayet edilir, o röntgeni çektirmek için mesanenizin dolması gerek der şikayet edilir, hasta değilsiniz değerleriniz normal der şikayet edilir, doktor bana gülmedi der şikayet edilir, acilde kalp krizi geçiren hasta varken griple gelen hastaya bakmadı diye şikayet edilir, hastanın istediği ona iyi gelmeyecek ilacı yazmaz şikayet edilir.Tabi internetten komşusunun görümcesinden öğrenmmiştir.Necmiyenin kaynanasının o hastalığı o ilaçla geçmiştir doktor ne bilecek ?
Doktoru şikayet etmek,sistemi şikayet etmekten daha kolay nasılsa..İnternette de her şey yazıyor..Böyle devam edin, gencecik bir insanın ölümünü bile doktorlara insan müsvettesi diye aşağılayarak çirkinleştirin..
 
İntihar eden doktor hanıma Allahtan rahmet diliyorum.
Her meslekte iyi de var kötü de. Kötü muamele görüyorsanız veya hakkınız yeniyorsa aramak en tabi hakkınız. Ayrıca her mesleğin zorlukları vardır. Kimi daha zor kimi ise daha az zordur.
Burada doktor şikayetinde bulunanların kınanması çok yanlış. Yıllardır ailemin sağlık sorunu nedeniyle yüzlerce doktorla muhatap oldum. İçlerinde vicdansızları da, işini kötüye kullananları da, işini en iyi şekilde yapmaya çalışanı da vardı.
 
Doktorumuza Allah tan rahmet dilemekle birlikte bu baslikda anlatilmaya calisilani anlamadim.

Elbetteki bir haksizlik, bir saygisizlik varsa insanlar sikayet etme hakkini kullanacak.
Eger sikayet yersiz yere yapilmissa zaten sonucta sikayetin yersizligi anlasilacaktir.
Kendinden emin bir insan, sadece hakkimda asilsiz sikayet var diye kalkip intahar etmez.
Her meslekte cürükler olabilecegi gibi, doktorlar ve hemsireler icindede vicdansiz, insafsiz, hastalari böcek gibi gören insanlarda var.

Ayrica bu doktor hakkinda Saglik bakanligi bir aciklama yaparak. sözkonusu doktor hakkinda herhangi bir sikayet olmadigi, görev yaptigi Istanbul EAH da yatan bir hastanin, sözkonusu hastahane hakkinda bir sikayeti oldugunu söylemis.
 
yanlış teşhis ve yanlış tedavi sonucu tazminat davası yaptırımı varken .....hastaya sadece 10 dakika ayrılıyorken...bütün bunlara ek olarak hasta yakınlarının kaprislerini sineksavar gibi savman gerekiyor...........söyler misin egem hanım ne kadar işini yapmayabilir bu doktor.......ne kadar çalışmayabilir......akıl var diyorum

Asıl mesele de bu zaten... Hasta yoğunluğu çok fazla. Çalışma saatleri çok ağır. Gerekli araç- gereçler yeterli sayıda değil. Hastahaneler pis, odalar pis. Şartlarınızın ağır olduğu o kadar belli ki. Bunu görmemek mümkün değil zaten..

Ben şahsen hastahanenin önünden geçsem kendimi psikolojik olarak kötü hissediyorum. Hastalandığımda hiç gitmek istemiyorum hastahaneye. Hastahane havasını solumamak için.

Ama nasıl işini iyi yapan, sağduyulu, hoşgörülü, empati gücü yüksek ve mesleğine gerçekten aşık doktorlar varsa, bu mesleği sırf ego tatmini için seçenlerde var. Doktorluk mesleğini yapabilecek meziyetlere sahip olmayıp, sırf yüksek puan aldığı için, doktorum diyebilmek için doktor olanlarda var.

Sağlık ülkemizde en az yatırımın yapıldığı 2. sektör. En az ödenek ise eğitim için ayrılıyor. Bunların hepsinin farkındayız biz. Ama bazı doktorlar gerçekten bu iş için uygun meziyetlere sahip değil ve biz hastaları çileden çıkaran, haksız yere genellemeler yapmamıza neden olanlar da işte bu doktorlar.

Ve emin olun şartlar düzelse de yine bazı doktorlar aynı tavırlarını sürdürecekler. Çünkü bu iş için yaratılmamışlar. Ve yine bazı hastalar ve hasta yakınları genelleme yapmaya devam edecek ve şiddete başvuracaklar. Onlarda empati gücünden ve anlayıştan yoksunlar çünkü.

Önemli olan herkesin hatalarını görmesi. Hasta veya hasta yakınları olan bizler sevdiklerimizin doktorların ihmalleri ya da ilgisizlikleri, bilgisizlikleri yüzünden ölmesini istemiyoruz. Ama aynı şekilde doktorların haksızlığa uğramasını, sanki ölümü durdurmak ellerindeymiş gibi kötü muameleye maruz kalmalarını da istemiyoruz.
 
Asıl mesele de bu zaten... Hasta yoğunluğu çok fazla. Çalışma saatleri çok ağır. Gerekli araç- gereçler yeterli sayıda değil. Hastahaneler pis, odalar pis. Şartlarınızın ağır olduğu o kadar belli ki. Bunu görmemek mümkün değil zaten..

Ben şahsen hastahanenin önünden geçsem kendimi psikolojik olarak kötü hissediyorum. Hastalandığımda hiç gitmek istemiyorum hastahaneye. Hastahane havasını solumamak için.

Ama nasıl işini iyi yapan, sağduyulu, hoşgörülü, empati gücü yüksek ve mesleğine gerçekten aşık doktorlar varsa, bu mesleği sırf ego tatmini için seçenlerde var. Doktorluk mesleğini yapabilecek meziyetlere sahip olmayıp, sırf yüksek puan aldığı için, doktorum diyebilmek için doktor olanlarda var.

Sağlık ülkemizde en az yatırımın yapıldığı 2. sektör. En az ödenek ise eğitim için ayrılıyor. Bunların hepsinin farkındayız biz. Ama bazı doktorlar gerçekten bu iş için uygun meziyetlere sahip değil ve biz hastaları çileden çıkaran, haksız yere genellemeler yapmamıza neden olanlar da işte bu doktorlar.

Ve emin olun şartlar düzelse de yine bazı doktorlar aynı tavırlarını sürdürecekler. Çünkü bu iş için yaratılmamışlar. Ve yine bazı hastalar ve hasta yakınları genelleme yapmaya devam edecek ve şiddete başvuracaklar. Onlarda empati gücünden ve anlayıştan yoksunlar çünkü.

Önemli olan herkesin hatalarını görmesi. Hasta veya hasta yakınları olan bizler sevdiklerimizin doktorların ihmalleri ya da ilgisizlikleri, bilgisizlikleri yüzünden ölmesini istemiyoruz. Ama aynı şekilde doktorların haksızlığa uğramasını, sanki ölümü durdurmak ellerindeymiş gibi kötü muameleye maruz kalmalarını da istemiyoruz.
şöyle söyleyim ...mükemmel doktor ve mükemmel hastane yoktur......sanırım insanların anlamadığı ve anlayamadığı şey bu nokta........avrupada ve amerikada kasko sistemi işler.....yani bir doktor ne kadar çok hata yaparsa o kadar kredilerini tüketir ve sigorta primleri yükselir.......yani tıpkı ailesini seven bir adamın çocuklarıyla tatile arabayla çıkması gibi....ama ne oldu kaza yaptı.......minicik çocuklarını mı sevmiyordu.....yoksa tatile çıkmayı ve arabasını mı sevmiyordu.........bir anlık dikkatsizlikti ve ailesine mal oldu diyelim..........sonra sen burda gelip işini iyi yapmayan doktorlar var deyip olayı basitleştiriyorsun........hayır efendim bir doktorun işini iyi yapamama lüksü yok bunu anlamıyorsun.......bir doktor kendi hayatına kastetmiyorsa bütün eforuyla çalışır
sen bir hasta olarak akıllı olacaksın ve sağlığının peşinden koşacaksın...tatmin olmadıysan başka doktora gideceksin çünkü atlamış olabilir diğer doktor........bu doktorun işini iyi yapmadığı anlamına gelmiyor...............işte düşünmeye mecali olmayan insanlar bunları algılayamıyor
 
şöyle söyleyim ...mükemmel doktor ve mükemmel hastane yoktur......sanırım insanların anlamadığı ve anlayamadığı şey bu nokta........avrupada ve amerikada kasko sistemi işler.....yani bir doktor ne kadar çok hata yaparsa o kadar kredilerini tüketir ve sigorta primleri yükselir.......yani tıpkı ailesini seven bir adamın çocuklarıyla tatile arabayla çıkması gibi....ama ne oldu kaza yaptı.......minicik çocuklarını mı sevmiyordu.....yoksa tatile çıkmayı ve arabasını mı sevmiyordu.........bir anlık dikkatsizlikti ve ailesine mal oldu diyelim..........sonra sen burda gelip işini iyi yapmayan doktorlar var deyip olayı basitleştiriyorsun........hayır efendim bir doktorun işini iyi yapamama lüksü yok bunu anlamıyorsun.......bir doktor kendi hayatına kastetmiyorsa bütün eforuyla çalışır
sen bir hasta olarak akıllı olacaksın ve sağlığının peşinden koşacaksın...tatmin olmadıysan başka doktora gideceksin çünkü atlamış olabilir diğer doktor........bu doktorun işini iyi yapmadığı anlamına gelmiyor...............işte düşünmeye mecali olmayan insanlar bunları algılayamıyor

Son cümlene kadar büyük bir dikkatle okudum yazdıklarını. Ama son cümlen gerçekten haddini aştığını gösteriyor. Ben bütün iyi niyetimle düşüncelerimi yazmışım. Sen beni ve benim gibi düşünen insanları düşünmeye mecali olmayan, algı gücü zayıf kişiler olarak değerlendiriyorsun. Kusura bakma ama bu tespitin doğru değil ve çok saygısızca.

Herkes biliyor mükemmel doktor ya da mükemmel hastahane olmadığını. Ama sağlık herkes için birincil derecede önemlidir. Ve mükemmele ulaşmak mümkün değilse de mükemmel olması için çaba sarfetmek gerekir. Evet bir hastahane fiziki şartları bakımından mükemmele yakın olmalıdır pepe hanım. Bulunduğu ilçenin kapasitesine uygun büyüklükte olmalı, yeterli donanıma sahip olmalıdır.

Demişsin ya işini iyi yapmayan doktorlarda var diyerek olayı basitleştiriyorsun diye. Ben gerçekleri söylüyorum. Evet işini iyi yapmayan, yapamayan doktorlar var. Bunun sebebi de bu işe uygun vasıflara sahip olmaması. Yüksek puan alıp, iyi bir fakülte de okumak beni sadece kağıt üzerinde doktor yapar. Ama pratikte ben tecrübesizliğimden, isteksizliğimden ya da kendimi işime veremediğimden hatalar yapabilirim.

En basit örnek benim yazın yaşadığım olay. Acilde bir kıza iğne vuruyor hemşire, doktorun onayıyla. Bir müddet beklemesi gerektiğini söylüyorlar. Sonra doktor yine muayene edecek kızı. Ve iğnenin yan etkisi olarak doktor kıza bayılabileceğini söylüyor. Kız da yalnız gelmiş hastahaneye. Doktor kızın yalnız olduğunu duyduğu halde kızı gözetim odasına alıp bir müddet bekleteceğine, dışarıda bekle diyor. Ve kız 5 dakika sonra yere yığılıp kalıyor. Acilin kapısını açmaları için epey vurdum ben kapıya. Zar zor bir sedye geldi, doktor çıktı dışarı. Neden bu kızı bu şekilde dışarıya gönderdiniz diyenlere ne cevap verdi biliyor musun? Ben 6 sene tıp okudum, size hesap mı vereceğim, ben doktorum!

Evet bu kadın kağıt üzerinde doktor. Eminim kızın ölmesini, ya da zarar görmesini de istemez. Ama ihmalkar! Düşüncesiz! İlgisiz! Ve ben doktorum, beni eleştiremezsiniz diyecek kadar da mükemmel olduğunu zannediyor. Ben sık hastahaneye giden biri değilim, sevmem hastahaneleri. Ama her gittiğimde muhakkak yaşarım böyle kötü olaylar. Ama bunun yanında gerçekten mükemmele yakın doktorlarla da karşılaştım. Haklarını yiyemem. Can kulağıyla hasta şikayetlerini dinleyen, muayene eden, ilgili ve işini seven doktorlarda var.

Tekrar tekrar yineliyorum. İşini iyi yapanlara, çaba sarfedenlere, mükemmel olmaya çalışanlara diyecek sözüm yok. Ölen doktora da çok ama çok üzüldüm. Verdiği emeklere, ailesine içim acıdı. Keşke ölmeseymiş, keşke başka bir hayatı olsaymış, insanlara faydalı olabilseymiş. Ama bu her doktoru savunacağımız anlamına gelmiyor. Hangi meslekten olursak olalım biraz iğneyi kendimize batırmamız lazım. Bu doktorlar içinde geçerli, hastalar veya hasta yakınları içinde.
 
Son düzenleme:
36 saat git durmadan çalış sen güleryüz göster.
ayrıca herhangi bir devlet dairesinde güleryüz beklemiyorsan burda da bekleme.
güleryüz işini iyi yapmak değildir.

Bu acı haberin paylaşıldığı konunun altında tartışmak bana çok doğru gelmiyor. Bu sebeple susuyordum.
Ama şu yukarıdaki cümle beni dehşete düşürdü...
Sözün bittiği yer.
Bir doktor, ya da doktor adayı, kendisini devlet dairesinde çalışan memurlarla bir tutuyorsa...
İnanın söylenecek tek kelime bile yok...
Yazık...


 
Back
X