Dua okumaktan korkuyorum neden?

toprakdates

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2013
48
0
16
Ankara
Ya arkadaşlar kendimi çok acayip hissediyorum dua okumaktan korkuyorum ya bunun başka bir açıklaması yok. O an aklıma kötü şeylerin gelip beni korkutucaklarını düşünüyorum onların adını dahi söyleyemiyorum bile hatta şuan bile bunu buraya yazarken çok tedirgin garip bir ruh halindeyim içimde anlamsız bir korku var. Noluyor bana anlamıyorum
bir insan kuran okumaktan korkarmı heleki yalnızken. Bir olaymı oldu deseniz o da yok. Bazen tek başıma kaldığım zaman yalnız değilmişim gibi hissediyorum sonrada kendi kendimi korkuttuğumu düşünüp kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Bu her zaman olmuyor ama bazı zamanlar ortada hiçbişi yokken korkmaya başlıyorum banyoya tek başıma giremediğim zamanlar oluyor.bırakın banyoyu evde sabahları dahi kortuğumu bilirim. Işte bugün gene başladı anlamıyorum ya. Sizce nedir bu kafayı yiycem artık bunu kimseye anlatamıyorum anlatsam gene uzun günler sürecek korkularım olmaya başlayacak gibi geliyor.

Psikolojik birsey canim. Bana da bir kac defa oldu mesela namaz kilmak istiyorum sonra vazgeciyorum usengeclik geliyor. Seytan vesvese veriyor sevap kazanacagin birseyi yapmaktan vazgeciyorsun. Ama dua okumak seni korkutmasin aksine bu seni korur. Korkup vazgecme duani oku zamanla yenersin korkunu ins. Olmadi bi psikologa danis derim.

Bu nerdeyse 1 yıldır var sanki çift kişilik olmuşum kendi kendimle kavga ediyorum napıyorum ben diye şizofrene bağladım resmen. Hani ortada benim gördüğüm korkutan birşey yok rüyaları saymazsak tabi.

Ya arkadaşlar kendimi çok acayip hissediyorum dua okumaktan korkuyorum ya bunun başka bir açıklaması yok. O an aklıma kötü şeylerin gelip beni korkutucaklarını düşünüyorum onların adını dahi söyleyemiyorum bile hatta şuan bile bunu buraya yazarken çok tedirgin garip bir ruh halindeyim içimde anlamsız bir korku var. Noluyor bana anlamıyorum
bir insan kuran okumaktan korkarmı heleki yalnızken. Bir olaymı oldu deseniz o da yok. Bazen tek başıma kaldığım zaman yalnız değilmişim gibi hissediyorum sonrada kendi kendimi korkuttuğumu düşünüp kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Bu her zaman olmuyor ama bazı zamanlar ortada hiçbişi yokken korkmaya başlıyorum banyoya tek başıma giremediğim zamanlar oluyor.bırakın banyoyu evde sabahları dahi kortuğumu bilirim. Işte bugün gene başladı anlamıyorum ya. Sizce nedir bu kafayı yiycem artık bunu kimseye anlatamıyorum anlatsam gene uzun günler sürecek korkularım olmaya başlayacak gibi geliyor.

EN YAKIN MÜFTÜLÜGE GİDİP BASINIZDAN GECENLERI DETAYLI OLARAK ANLATIN...
Müftülükte konusunda uzman kişiler mevcuttur ve yardımcı olacaklardır... (önceden randevuda alabilirsiniz)
Kesinlikle aklınıza ne gelirse gelsin müftülüge gidin. (Gitmek için kendinizi zorlamanız gerekebilir)

Cevşen-i Kebir Duası(http://www.youtube.com/watch?v=KaVXx8KC04U),Ayet -el Kürsi, Felak ve Nas süreleri telefonunuza yükleyin bunları ürperdiginiz zaman açın çalsın,bilgisayardan da çalabilirsiniz...
Maksat ortamda bu dua /sürelerin okunmasının sağlanmasıdır..

De ki: İnsanların Rabbine sığınırım. İnsanların Malikine, İnsanların (gerçek) İlahına; “Sinsice, kalplere vesvese ve şüphe düşürüp duran” vesvesecinin şerrinden. Ki o, insanların gögüslerine vesvese verir (içlerine kuşku, kuruntu fısıldar); Gerçek cinlerden, gerekse insanlardan. (olan her hannas’tan Allah’a sığınırım).” (Nas Suresi, 1-6) Bu ayetlerden de anlaşıldığı üzere cinler insanların kalplerine vesvese vermektedir. Yüce Allah Bakara Suresi’nin 275. Ayetinde şöyle buyurmuştur. ”Faiz yiyenler mahşer günü, kabirlerinden cinlerin çarptığı kişiler gibi çıkarlar” Bu ayettende anlaşılacağı gibi cinler insanlara musallat olurlar.

Üç hafli vb. deyimlerde bulunmanın bir faydası yok zira kuranı kerimde CİN SÜRESİ Mevcuttur...

Son düzenleme:
Merhaba,

Bence korkularının üzerine gitmelisin. İçinden bir ses sana okuma mı diyor, inadına normalde okuyacağından daha fazla dua ve Kuran oku. Korktuğun gibi bir şey olmadığını gördükçe bu vesveselerin sesi daha az çıkacaktır, ve zamanla yok olacaktır. Vesveseler onlara önem verip, dinledikçe güçleniyor. Dua ve Kuran okumaktan kimseye bir zarar gelmemiş şimdiye kadar, hiç merak etme, senin bu hususta bir ilk olman için bir sebep yok.

Rüyalara da fazla anlamam yüklememek lazım. Özellikle sabah karşı çok kötü kabuslar görürüm ben. Bugünkünü anlatsam, böylesini Stephen King yazamaz. Güneşin doğuş saatinde yatmam gerekiyordu, ondan biliyorum.

Bak bu sonbahar mevsiminde havada 1 haftadır müthiş. :119: Güzel düşün mutlu ol inşallah.

Korkmana gerek yok canım aslında çünkü bu şeytanın senin sevap kazanmaman hayırlı işler yapmaman için verdiği vesvese.Nefsimiz kendi kendine vesvese verebiliyor.Hiç düşünmeden abdestini al biraz rahatladığını hissedeceksindir.Allahu nurus semavati vel ard bismillahirrahmanirrahim küfüvven ehad. Bu dua vesvesenin geçmesi için etkilidir okumanı tavsiye edebilirim.

Bakın öncelikle korktuğunuz zaman başka şeyler düşünmeye çalışın. Eğer korkunuzun sebebini düşünmeye çalışırsanız buna kendinizi yorarsanız daha kötü olur.
Bu konuda internette de çok fazla bilgi var araştırmanızı öneririm.
Korku için bir dua var netten bulursunuz, bulamazsanız ben size link atayım özelden onu her sabah akşam okuyun bir süre sonra korku kalmıyor insanda.
Ayrıca 3 kez Ayetel kürsi, 3 kez ihlas, 3er kez de Felak ve Nas okuyup bunu üzerinize üfleyin.
Ha bir de namaz kılınca korku falan kalmıyor emin olun. Böyle kötülüklerden korunmanın temel yoludur.

belki arapça sana izlediğin kıyametli filmleri falan hatırlatıyodur.
azıcık çocukluğuna inmekte fayda var,bence muhakkak bir uzmana görün.
MHRS.gov a gir,randevu al tatlım,sigortanla hiiç para ödemeden git görün doktoruna.İnan kendi başına aşılmaz psikolojik sorunlar...
geçmiş olsun

Bakın öncelikle korktuğunuz zaman başka şeyler düşünmeye çalışın. Eğer korkunuzun sebebini düşünmeye çalışırsanız buna kendinizi yorarsanız daha kötü olur.
Bu konuda internette de çok fazla bilgi var araştırmanızı öneririm.
Korku için bir dua var netten bulursunuz, bulamazsanız ben size link atayım özelden onu her sabah akşam okuyun bir süre sonra korku kalmıyor insanda.
Ayrıca 3 kez Ayetel kürsi, 3 kez ihlas, 3er kez de Felak ve Nas okuyup bunu üzerinize üfleyin.
Ha bir de namaz kılınca korku falan kalmıyor emin olun. Böyle kötülüklerden korunmanın temel yoludur.

Konuyla alakasız belki ama; sizin genel olarak yorumlarınızı çok beğeniyorum. Hele bu tarz ve dini konulardaki ılımlı ve donanımlı yorumlarınızı... Allah sizin gibi insanların sayılarını arttırsın. :71:

Konuyla alakasız belki ama; sizin genel olarak yorumlarınızı çok beğeniyorum. Hele bu tarz ve dini konulardaki ılımlı ve donanımlı yorumlarınızı... Allah sizin gibi insanların sayılarını arttırsın. :71:

Estağfirullah:16:
Beni ihya ettiniz gerçekten, çok teşekkür ederim.

korkunun asıl sebebi kuran ayet dua değil, içinde bir korku oluşmuş ve nefsin bu korku ile seni dinden uzaklaştıracak vesveseler veriyor, herşeyin imtihan olduğunu unutmayalım öncelikle, kesinlikle bir psikolog ile görüşmeli işin tıbbı yönüyle ilgilenmelisiniz ayrıca, arkadaşlarımın da önerdiği gibi müftülük ile görüşüp kendiniz için en uygun duaları bulmalı bir taraftan da bu şekilde tedavi olmalısınız, namaz kılmanızı tavsiye ederim. Hiç dua edemiyorsanız sadece ALLAH ın isimlerini tekrarlayın hatta bunu yüksek sesle yapın, ALLAH ın 99 ismini de söylemeye korkarsanız sadece ALLAH ALLAH ALLAH şeklinde zikredin..
ayrıca şunu söylemeden geçemeyeceğim, size zarar vereceğini sandığınız şey her neyse asla insanlardan güçlü olmadığını ve size zarar veremeyeceğini unutmayın, bunlar vardır ancak insana fiziksel anlamda bir zarar veremez sadece korkuturlar... çok ama çok geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Back
X