Dubai, Evlilik, Ayrılmak

Kendisi yillardir Dubai'de.
Hani yasam şartlarının falan farkındadir sanırım , ben değilim hic gelmedim.

Ama zaten orada beni rahat bir hayat bekledigi icin çalışmak isteyerek simariklik yaptığımı düşünüyor.
Ona göre bütün gün evde oturmak rahatlık ama kadın için depresyonun dibi..ben de yıllarca bir arap ülkesinde yaşadım,kadınların çoğunluğu güneşten yeterince d vitamini alamadığı için sağlık sıkıntıları(başta depresyon) yaşıyorlardı. Özellikle ilk zamanlar kimsesizlik,sosyalleşememek çok ciddi sıkıntı.
Ben nişanlınızın üslubunu beğenmedim,orda sizi bi başınıza bırakır,bunalımlardan bunalım beğenirsiniz gibi geldi:/

Çok yerinde bir şeye takılmışsın seni gerçekten tebrik ederim. Bir erkeğe bağımlı yaşayıp işini askıya alman ilerisi dediği zamanda iş bulmanı zorlaştırabilir. Boşanalı 2 hafta olmuş bir ablan olarak şunu söyliyebilirim 2 çocuk yaptım ama asla işimi bırakmadım. Ve şimdide bu kadar kolay boşanabildiysem ekonomik özgürlüğüme ve çalışmamın verdiği güven dıygusuyla başardım. Kaldıki işin maneviyatını söylemiyorum bile. Asla işinden vazgeçme.

insan sevdiği için bazı fedakarlıklar yapabilir ama bu şekilde değil bence. başkasına göre yaşayacağınız bir hayat sizi mutlu etmez. mutlu etse bile bu mutluluk kısa sürer. kendi isteklerinizi, kariyerinizi, huzurunuzu düşünün ona göre karar verin. kimse boşanırım diye evlenmiyor ancak bütün ömrümü bu adamla geçireceğim diye düşünerek başlanılan evlilikler çok kötü hallere gelebiliyor. önceliği kendinize verin. bir sürü fedakarlıktan sonra gelmeseydin, yapmasaydın, etmeseydin gibi şeyler duyabilirsiniz.

Aynen öyle oldu. Hep Avrupa ulkesinde yaşayacağız akademik olarak birseyler yaparsin diyordu.
Simdi Dubai yetmezmis gini benim is imkanım kalmadı diye dalga geçmesi sinirimi bozdu.
Kolay kolay aglamam oturup ağladım.

Erkeğin kariyer yapmasını, kadının kariyer yapmasından daha önemli gören, size seçme hakkı bile tanımadığı gibi maytap geçen biriyle evliliği tabi ki tekrar tekrar tekrar düşünün..

İster gel ister gelme der gibi bir tavırla sizi rahatlatacağınız falan sanıyor olmalı..

Ev hanimliligi ve çocuk. Bakmak , calismakdan daha zor . Ben kariyerimi bıraktım , evlenmeyi tercih ettim . Ev hanimligi bana basit geliyordu. Hiç unutmam evime ilk.misafir aldığımda çorba dan sonra kapıya bakiyodum biri servis yapicak diye . Birde tarif isterken, kendime inanamamistim. Nerdeyım ben ! :) çocuğum olana kadar aklımın kalbimin bi ucunda kariyerim kaldı . Mesleğine aşk. İle bagliysan , ayrılmayi değil ama mesleğin ve evliliğinide beraber yurutebilecek şartlarını bi şekilde oluştur derim . Mutsuz olurmusun , hayat arkadaşına bağlı , ben mutsuz olmadım ama içimde yarım kalan bi iş var . Çocuk biraz toparlasin hemen meslegimi farklı alanda yapacağım . Sende farklı bi alan tercih edebilirsin ..
Çalışmak inan daha kolay , ev hanımı ve çocuk daha zor .

Ben avukatim o da ticaret diyeyim bircok sektörle ilgili işler.
Onun akademi veya Lisansıyla pek alakasi olmadigi için sorunu da yok.
eninde sonunda bi kac cocuk istiyorsan bi donem birakmak zorunda kaliyorsun zaten isi..genelde...birde sizin hayatiniz gocebe gibi olacak diyorsun. sevgililikte ok heyecanli olur kavusmalar ama evlilikte heleki cocuk olduktan sonra bir ordasin bir burda..mantiksiz geliyor bana. insanlar yasadiklari yerde bile kocalarina bagli olmayi sevmiyorlar, bagli olanlarda bin pisman. sen ulke degistirceksin filan. birde gonlunle olsa tamam, ama adam senin kariyerinmis isinmis onemsemiyor bence

Belliki okuyup biryerlere gelmissiniz ha baska sehir olsaydi git tabi orda da bulursun derdim ama baska ulke olunca tabi bir dusun derim yani, sen evde oturmaktan hoslanmicaksin belli ama orda dort goz odada olucaksin esinle anca cikip geziceksin ve bilmedigin yabanci insanlarla ne kadar iletisime girip arkadaslik etceksin ve nisanlinin bu ukala hareketleri hos degil bi dusun ailenden de korkma nisanlilik sureci olmazsa biter oyuzden zTen bu surec var benm annem nisanliyken bin kere sordu bana eminmisin bak nisanlisin bisi olmaz evlenmek mecburiyetjnde degilsin diye ailen yaninda olur uzulme ve cooook iyi dusunnn.

Merhaba hanımlar
Evlilik sürecim yaklastikca hep göz ardi ettigim şeyler kafama takilmaya başladı.
O yüzden sizinle paylaşacağım.

Evlendikten sonra Dubai' ye yerleşeceğiz. 6 ay orada 6ay Türkiye deyiz
Ya da 1 ay icinde 10 gün Türkiye 20 gun Dubai gibi gibi.
Yani Dubai net değildi evet nisanlim gidip gelecekti ama hep Avrupa ülkesi bir yerde olacagimizi söyledi.

Neyse suan asiri kötü durumdayim. Benim isim Dubai 'ye hicbir sekilde uymuyor mesleki olrak zaten olmuyor ama akedemik kismi da gitti.
Şuan kafamda sürekli sen hep bir adama bağımlı yasayacaksin nerede hani kendi hayallerin fikri dönüp duruyor.

Birde eskiden tamam senin icinde calisabilmen icin neresi uygunsa orada yasamak için planlar yapacagim diyen adam gitti;
Ne yapiyim uymuyorsa sende biraz dinlenirsin elbet yine uyan kosullar olur diplomani elinden almiyoruz calisirsin yine.
Yok ne calisma meraklısı ciktin.
Zaten 1 2 yil dinlensen 2 yil sonrada cocuk olur ev hanımligi da yorucu bir meslektir diyip kahkaha atmalar.....

Bu calisma meraki değil aslında bu hayatini birine adamanin insani mutlu eder mi telaşı?

Neyse ciddi ciddi ayrilmayi düşünüyorum. Hersey hazir ve ailemden yana az bir korkum var ama.
Karmakarışıgim.

Ha bu arada sevsen kabul ederdin is nedir ki yorumları gelecek belki ama benim ruh yapimi kişiliğimi bilmediğiniz icin inanin hic öyle degil.
Kendisini seviyorum ama bunları düşünce de ruhum sıkılıyor.
Siz paralel evrenlerdesiniz aynı hayat görüşünüz de yok gibi. Tekrardan düşünün

Ama zaten orada beni rahat bir hayat bekledigi icin çalışmak isteyerek simariklik yaptığımı düşünüyor.

Bizimki de öyle düşünüyordu, evet ekonomik açıdan sorunumuz yok ben çalışmasam da, ama ben kendi adıma krndi maaşım olmadan harcama yapamıyorum. Fiyatlar seviyesi bu kadar yüksekken durum daha da zorlaşıyor.
Eğer çalışmadan huzurlu bir şekilde harcama yapamayacaksanız diye uyarmak istedim. Benim için ilk aylar işsiz çok zor geçti, iş bulduktan sonra daha iyi tabi. Ama ayda 10binusd kazanmıyorsanız türkiyedeki düzeni kurmak çok zor.

Buarada mümkünse evlenmeden gelip bir hafta geçirin derim. Tabi yazın birkez gelseniz daha iyi fikir sahibi olurdunuz :)

Back
X