• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Püf Noktaları düdüklü kullanan arkadaşlar buraya bir bakın..

egeninhamsisi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
2.135
1.287
333
herkese merhaba,
çeyizime 4.5 litrelik fissler düdüklü tencere siparişi verdim netten.
4.5 litre ile kaç kişilik yemek hazırlanır? sizce ideal bir boymu almışım??? 6 litreyi de çok düşündm elim buna gitti. pişman olurmuyum?? birde içini nereye kadar doldurmak lazım.. kapak hizasından ne kadar aşağıda dolmalı? büyük alrsam az yemek pişmezmi içinde?
kısmetse ilk kez kullanacağım bu aleti

4,5 litreliği 210 tl - 6 litreliği 235 tl
arada sadece 25 tl var. daha siparişim kargolanmadı ve değişim için 1 haftada vaktm var..

benm yerimde olsanız hangisini alırdınız..?

deneyimi olan arkadaşlarım lütfen yanıtlasın.
sevgiler,

Son düzenleme:
Üçte biri falan dolduruluyor düdüklünün, bilemediniz yarıya yakını. Dolayısı ile 4,5 litre iyi bir boy.

Düdüklü çok kullanışlı bir şey, güzel de bir marka seçmişsiniz, hiç korkmadan kullanın. Ama tabi soğumadan kapağını açmaya kalkmayın (muhtemelen açılamıyordur zaten). Ara ara, kapağın parçalarını söküp (kitapçığında detay vardır), yıkamayı ihmal etmeyin. Ben en yüksek ateşte (wok gözü yok bende, o tiplerde nasıl olur bilmiyorum) pişirmeye başlayıp, düdüğü öttükten (ya da başka tür bir gösterge olabilir) sonra altını iyice kısıyorum. Bir tek kırmızı mercimek çabuk altını tutuyor, onu orta ısıdaki gözde pişiriyorum.

Bu detayları sormamışsınız ama ben her ihtimale karşı yazayım dedim. Güle güle kullanın.

Son düzenleme:
Düdüklünün içinde küçük bir çizgi gibi işaret olması lazım oraya kadar doldurabilirsin 4,5 litre en ideal boy güle güle kullan

çok teşekkür ederim arkadaşlar..

diyelim misafirim var akşama ve diyelim et sote yapacağım. nişanlım ve ailesi için et yemekli çok önemli.. yapılabilir değil mi bu aletle :)
kaç kişilik yemek çıkartırım bu boy ile..

düğüne son aydayım.. o yüzden sıkıştım bu konularda..

cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler,

Et fazla yer tutmaz, düdüklüyle pişirirken de çok fazla su konmuyor zaten, dolayısı ile 6-7 kişiye rahat rahat yeter tahminim.

canım 3 4 kişiye kadar ideal. çok pratik oluyor.
çorbadan ıspanağa her şeyi yapabiliyorsun.
evlendikten sonra 1 tane de 7 litreliklerden al bayramda iftarlarda çok yemek için iyi oluyor.
şimdiden mutluluklar canım...

canım 3 4 kişiye kadar ideal. çok pratik oluyor.
çorbadan ıspanağa her şeyi yapabiliyorsun.
evlendikten sonra 1 tane de 7 litreliklerden al bayramda iftarlarda çok yemek için iyi oluyor.
şimdiden mutluluklar canım...

Bunu okuyunca tereddüt ettim ben fazla mı söyledim diye. Ama sanmıyorum, ben ilk başta 1/3 doldurmaktan bahsetmiştim ya da yarıya kadar diye, oysa internette bakıyorum 2/3 ü doldurulabilir, ancak çok köpüren şeylerde yarıya kadar doldurun diyor. Dolayısı ile bucak34 e katılmıyorum, 3-4 kişiden fazlasına da yeter. Benim düdüklü 6 litrelik, 6-7 kişiyi doyuruyorum ve ertesi güne bile 2-3 kişiyi doyuracak et kalıyor içinde, üstelik biz az yiyen bir aile de değiliz.

Benimkide bu boylarda karacanınki ama bana küçük geliyo 2 kişiyiz ama misafirim gelince keşke biraz daha büyük alsaymışım diyorum arkadaşında dediği gibi çorbadan ıspanağa herşeyi pişir açıkcası benim elim kolum düdüklüm işten gelince filan pratik oluyo çabuk hazırlıyo ve bu benide eşimide mutlu ediyo =))

bide zaten max çizgisi var alınca göreceksinn oraya kadar doldurursun açmadan önce havasını boşaltacağın zaman soğuk suyun altına koyarsan havası daha ii çıkıyor ama boşaltmayı sakın unutma gerçi artık yeni düdüklü tencereler havası boşalmadan açılmıyo ama ne olur ne olmaz dikkat etmekte fayda var

cvpleriniz için teşekkkr ederim arkdaşlar.

4,5 litreliği 210 tl
6 litreliği 235 tl

arada sadece 25 tl var. daha siparişim kargolanmadı ve değişim için 1 haftada vaktm var..

benm yerimde olsanız hangisini alırdınız..?

Ben 6 ltliği seçerdim =))

ay büyük tereddütler içinde siparişim için değişiklik istedim.. ama kargoya verilmiş bile.. yaw
arada ki fiyat fark çok küçük ama tencerenn fiyatı çok pahalı olmasa inann bu kadar düşünmeyeceğim..
her gün yemek pişirmek istemiyorum.. 2 gün yetsin istiyorm yaptığım yemek.
benm nişanlımın ailesi şehırdışında yaşıyor.. bu yüzden yatıya misafirim muhakkak olur.
benm ailemde onn aileside çok genş. 8 - 10 kişilik yemeğe gelenimizde olr.
hayatımda düdüklü kullanmayan ben bu yüzden düdüklü sayıklar oldm :52:

Son düzenleme:
Benimkide bu boylarda karacanınki ama bana küçük geliyo 2 kişiyiz ama misafirim gelince keşke biraz daha büyük alsaymışım diyorum arkadaşında dediği gibi çorbadan ıspanağa herşeyi pişir açıkcası benim elim kolum düdüklüm işten gelince filan pratik oluyo çabuk hazırlıyo ve bu benide eşimide mutlu ediyo =))

bide zaten max çizgisi var alınca göreceksinn oraya kadar doldurursun açmadan önce havasını boşaltacağın zaman soğuk suyun altına koyarsan havası daha ii çıkıyor ama boşaltmayı sakın unutma gerçi artık yeni düdüklü tencereler havası boşalmadan açılmıyo ama ne olur ne olmaz dikkat etmekte fayda var
soğuk suyun altına koymaya alışmayın derim.bir müddet sonra bozuyor düdüklüyü.lastikleri çabuk esniyor.ama gerçekten büyük olması avantaj.özellikle kurban bayramında çok iyi oluyor.

Back
X