düdüklü tencere ile imtihanım

agustos72

Mucizem kızım 💕
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2009
14.514
15.996
823
kızlar az önce düdüklü tencereye eti koydum. düdüğünü kapattıktan kısa bi süre sonra bütün havası çıktı bi anda :KK57: her yer duman, buhar. zaten çok korkarak kullanıyorum her seferinde, bende hemen suyun altına tutup açtım.şimdi kapağını kapatmadan normal bi şekilde pişiriyorum artık saatlerce pişmesini beklerim :KK12:
daha öncede olmuştu böyle, bazen güzelce pişerken bazen niye böyle oluyo. neyi yanlış yapıyorum

Bende çok korkuyorum düdüklüden ya mutfağa giremiyorum pişene kadar ama senin dediğin gibi birşey gelmedi başıma

Düdüğü olan düdüklü tencereden korkuma yıllarca kullanamadım. Valla indirimlerde falan Clipso lu olan tencereler oluyor.. Bende 1 tane emsan 7 lt var, 1 tanede esse nin 4 lt var. Esse çok süper değil ama iş görüyor. Kampanyalardan falan herhangi marka clipsolu bakın derim..

Markasi neki ben hic sknti cekmedm uc yildir bende kullanıyorum nerdeyse her yemegide cogu zaman dudukluye atiyorum ocaktan alıp tezgaha koyuyorum on dk snra hic buhar sıkışması kalmıyor

Bu duduklu olayinda benimde sansim yok cnm en son elim yandi dudukluden simdi hisarin aldim duduk indirme kapatma yok fislayinca dk tutuyorum kolay geldi insallh bu sefer sansim doner

Düdüğü olan düdüklü tencereden korkuma yıllarca kullanamadım. Valla indirimlerde falan Clipso lu olan tencereler oluyor.. Bende 1 tane emsan 7 lt var, 1 tanede esse nin 4 lt var. Esse çok süper değil ama iş görüyor. Kampanyalardan falan herhangi marka clipsolu bakın derim..
clipsolu dediğin nasıl biley ki diye baktım nete, dahamı kullanışlı ki

Markasi neki ben hic sknti cekmedm uc yildir bende kullanıyorum nerdeyse her yemegide cogu zaman dudukluye atiyorum ocaktan alıp tezgaha koyuyorum on dk snra hic buhar sıkışması kalmıyor
korkmaz

Bu duduklu olayinda benimde sansim yok cnm en son elim yandi dudukluden simdi hisarin aldim duduk indirme kapatma yok fislayinca dk tutuyorum kolay geldi insallh bu sefer sansim doner
daha mantıklı sanki, 1la edri nin dediği gibi clipsolumu

her kullandığımda korkarak yaklaşacağıma, yenisini almak en iyisi
Ben düdüklüden çok korkardım. Eski tip düdüklüyle mutfağa giremezdim fissler havasını açarken bile öyle güvenli ki bak benim kullandığım bu. Çok basınç olduğunda biraz hava salıp dengeliyor. Tehlikesiz. Havası da kolay alınıyor.

Diğer yandan da 10-20 liraya lastik alıp sorunu çözebilirsin.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 153
  • image.webp
    image.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 128
  • image.webp
    image.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 78
Ben düdüklüden çok korkardım. Eski tip düdüklüyle mutfağa giremezdim fissler havasını açarken bile öyle güvenli ki bak benim kullandığım bu. Çok basınç olduğunda biraz hava salıp dengeliyor. Tehlikesiz. Havası da kolay alınıyor.

Diğer yandan da 10-20 liraya lastik alıp sorunu çözebilirsin.
bu fisslerin fiyatı ne böyle :KK57:

bu fisslerin fiyatı ne böyle :KK57:
Korkmazın var, emsanın var, essenin var, hatta esse de kırmızı etiket %70 indirimi olur mağazalarında ve internet sitesinde.. Birde essede bi başka marka daha var, o da fissler ayarında bişi ama fiyatı makul fisslere göre Alman üretim olan.. Ben en çok emsandan memnunum.. Ama esse de iyi haksızlık edemem, plastik contası çabuk eskidi hemen mağzasına getirince tencerenin modeli kalktı diye başka, yeni tencere verdiler, hatta sorun olursa yedek contasını istiyorum dedim verdiler :KK48:Yaklaşık 3 yıldır memnunuz :)

Düdüklü konusunda çok konuştum biliyorum ama, clipso emniyet ve temizlik bakımından daha kolaydır, Bazı markaların kapakları bile bulaşık makinasında yıkanabiliyor. Buharı fışırdamaya başlayınca normal düdüklü gibi altını kısıyoruz, mesela akşamdan ısladığınız kuru fasaulye 15 dk da pişiyor, tavuk 20 dk.. Yani normal düdüklüye göre daha hızlı, cünkü basınç sistemi daha güzel, önemli olan conta eskiyince yenilemek, yani çevresindeki o plastik halka. Her birinin garantisi oluyor. Yabancı markalardan tefal ve fissler, yerli olarak emsan korkmaz bana göre en iyileri. Pişirme dakikası dolunca suyun altında tutup, kapak yukarıdan aşşa kendini bırakır yani yerine oturur. Emniyet tedbiri olarak ben her zaman clipsteki yaptığım ayarı kademe kademe düşürerek açarım kapağı. (ödeleğim accık :KK48:) Mesela 2. kademede pişirmeyaptıysam suyun altında basıncı çıkarınca 2-1-0 diye clipsi yavaş yavaş çeviririm, ki bu sadece tedbir. Yanma yada buhar fışkırmasına engel olur. Zaten kullanım klavuzlarında yazıyor, ilk kullanımda anlaşılıyor.

nette baktım çeşitlerine her markada her türlü fiyattan vardediğin gibi. çok konuştum deme :)banada tecrübeli bilgiler lazım, üşenmeyip bu kadar yazdığın için sağol :KK66: Brunella Brunella

Back
X