Mutfak Püf Noktaları düdüklüyle başım dertte

AYSE035

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
5.811
57
163
İzmir
arkadaşlar ben yemeklerimi düdüklü tencere kullanmadan yapıyorum bir türlü korkumu yenemiyorum her an patlayacakmış gibi geliyo.ve ben nasıl korkumu yenicem arkadaşlar bana yardım edin.

bizimki emniyetsiz değil ben korkumu yendim canım senin gibiydim yanına yaklaşamıyodum
tek püf noktası buharı gitmeden açmıcaksın başkada bişey olmuyor ara sıra düdüğü kontrol et tam açıldığı zaman tamamdır kapağı açabilirsin ama sakın düdüğü bile aniden açma çok azcık ucundan bi kaldır o zaten çok buharlıysa kendini gösterir ses çıkarır

ben de çok korkardım. uznca bir süre kullanmadım. ama bi kaç kez kullandıktan sonra ne kadar pratik olduğunu görünce vazgeçemedim. hergün elimin altında haşlamalar, bazı çorbalar, zor pişen yemekler için ideal, çok çabuk pişiriyor. aldığın riske değiyor şaka yapıyorum benim düdüklüm de emniyetli tfal marka, çok memnunum istesende açılmıyor zaten güvenli...

düdüklüden kaynama sesi gelince altını kısmak mı gerekiyo ... arkadaşlar böyle sorunca
utanıyorum ama öğrenmemek ayıptır dmi

düdüklüden kaynama sesi gelince altını kısmak mı gerekiyo ... arkadaşlar böyle sorunca
utanıyorum ama öğrenmemek ayıptır dmi

evet altını kısmak gerekiyor yoksa yemek yanar
ama bu yapacağın yemeğe göre değişiyor
kıstıktan sonra muhakkak ki dk tutmalısın
mesela mercimek çorbasını kıstıktan 15 dk sonra daha kısık şekilde pişireceksin..

peki et kavuracaksınız ya da kuru fasulye yapacakınız içine koyduğunuz su miktarı ne kadar ve genelde bu iki yemeği kaç dakikada yapıyorsunuz:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…