Düğün arefesinde sizde de böyle sebepsiz gelgitler oldu mu?

Temel unsurlardan biri sayılır bence. Hayat tarzından kastınız nedir?
benim için
İnanç
Eğitim seviyesi
Gelir düzeyi
Anlayış seviyesi
Hayat tarzı kavramlarına girer sizin yaşam tarzı farklılığından kastınız nedir
Sadece benim ailem biraz daha muhafazakar.

Sadece benim ailem biraz daha muhafazakar.
Eğer karşılıklı anlayış saygı varsa her şey hallolur. Eşimle benim ailem arasında da bu var. Eşimin ailesi alkol alır sosyal içici ama benim ailem kesinlikle kullanmıyoruz. Ben eşimin ailesine ya da eşime bu konuda herhangi olumsuz tek kelime etmedim Zaten hepsi ayarını bilen insanlar . Eşime sadece ben sarhoş insanlardan korkuyorum dedim ve eşim benim bu durumuma saygı duyuyo ki zaten evlendigimizden beri içmiyo da. Yani işin özü saygı saygı saygı
Bu unsur bir tarafta eksikse her zaman huzursuzluk çıkabiliyo

Bence normal. Sevgililik degil bosanmak zor. Haliyle omrunun karari diyerek bu yola cikiyosun haliyle dogru karar mi , dogru insan mi, lan ben napiyorumlar oluyo.

Biz esımle tanıştık ve kısa sürede nişanlandık 13 ay nişanlı kaldık hiç kavga vesaire olmadı ailesi kavga etmeyi istese bile esim engelledi her istediğimi yaptı saolsun. En son 15 gun var ve esımle ilkkez kavga ettik dedim ben istemiyorum bana bunu yapamazsin ben seninle güzel olur sanmıştım sen evlenmeden böylesin. Bence sadece sizinle alakalı değil eğer bunu karşınızdakide düşünmüyor hayal kurmuyor. Birlikte anılar biriktirmeye meraklı değilse yol yakınken vazgeç derim. Şükür şimdi iyki diyorum ve canından can taşıyorum yarimin ınsllah hakkınızda hayırlısı olsun ❤️🤗

İşte bu sıkıntı
Hiç tartışmanız olmadan, adamın tartışma anlarındaki karakterini davranışlarını görmeden evliliğe ilerliyorsun
Çok riskli
Aynen öyle birazda tartışmada veya kavgada tepkilerini ölçün tartın hatta birgün zarf atın bakalım asıl karakter ozaman ortaya çıkar

bende oldu stresden sanırım o tarıh yaklastıkca artıyor gıbı mıdeye kramplar acabalar
hıc kavga etmemıs olmanız sıkıntı aslında bızde esımle hıc kavga etmemıstık hala edemedık kavga edememek sıkıntı tartısmakta bır ıletısım seklı , mesela bır sorun var bana gore ,ben konusuyorum esım hep hak verıyor bır turlu tartısamıyoruz ya tartıs be adam karsındakıne hep haklısın deyınce susunca olmuyor kı kavga etmek ıstıyorum ben :KK70:

gercekten hıc tartısmamanız bır sıkıntı neye nasıl tepkı verecegını gormenız gerek cırkınlesıyor mu gormenız gerek benım esım gıbı hıc tepkı vermeyıp oylece durup habıre haklısın dye basını sallayınca da sorun oluyor haberınız olsun .

bende oldu stresden sanırım o tarıh yaklastıkca artıyor gıbı mıdeye kramplar acabalar
hıc kavga etmemıs olmanız sıkıntı aslında bızde esımle hıc kavga etmemıstık hala edemedık kavga edememek sıkıntı tartısmakta bır ıletısım seklı , mesela bır sorun var bana gore ,ben konusuyorum esım hep hak verıyor bır turlu tartısamıyoruz ya tartıs be adam karsındakıne hep haklısın deyınce susunca olmuyor kı kavga etmek ıstıyorum ben :KK70:

gercekten hıc tartısmamanız bır sıkıntı neye nasıl tepkı verecegını gormenız gerek cırkınlesıyor mu gormenız gerek benım esım gıbı hıc tepkı vermeyıp oylece durup habıre haklısın dye basını sallayınca da sorun oluyor haberınız olsun .
O da aynı dertten muzdarip, neden hiçbir şeye itiraz etmiyorsun, ben kavga etmek istiyorum diyor yarı şaka yarı gerçek :))) Ama artık birbirimizi tanıyoruz bana muhalefet bir fikirle gelmiyor mantığıma uyuyor ben de hayır demiyorum. Ufak restleşmelerimiz oluyor ama uzatmamaya dikkat ediyoruz kavga aşamasına getirmiyoruz iki taraflı.

Aynen öyle birazda tartışmada veya kavgada tepkilerini ölçün tartın hatta birgün zarf atın bakalım asıl karakter ozaman ortaya çıkar
Bugüne kadar iki kez tartıştık, bu iki tartışmada da seslerimiz yükselmedi, ayrıldık, birbirimizi engellemeye bile gerek duymadık, saygı çervesindeydi her tartışmamız. Ama son gelişinde isteme söz vs. aylar geçti, bir kavga yaşamadık.

Biz esımle tanıştık ve kısa sürede nişanlandık 13 ay nişanlı kaldık hiç kavga vesaire olmadı ailesi kavga etmeyi istese bile esim engelledi her istediğimi yaptı saolsun. En son 15 gun var ve esımle ilkkez kavga ettik dedim ben istemiyorum bana bunu yapamazsin ben seninle güzel olur sanmıştım sen evlenmeden böylesin. Bence sadece sizinle alakalı değil eğer bunu karşınızdakide düşünmüyor hayal kurmuyor. Birlikte anılar biriktirmeye meraklı değilse yol yakınken vazgeç derim. Şükür şimdi iyki diyorum ve canından can taşıyorum yarimin ınsllah hakkınızda hayırlısı olsun ❤🤗
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. :KK16: :KK200:

Eğer karşılıklı anlayış saygı varsa her şey hallolur. Eşimle benim ailem arasında da bu var. Eşimin ailesi alkol alır sosyal içici ama benim ailem kesinlikle kullanmıyoruz. Ben eşimin ailesine ya da eşime bu konuda herhangi olumsuz tek kelime etmedim Zaten hepsi ayarını bilen insanlar . Eşime sadece ben sarhoş insanlardan korkuyorum dedim ve eşim benim bu durumuma saygı duyuyo ki zaten evlendigimizden beri içmiyo da. Yani işin özü saygı saygı saygı
Bu unsur bir tarafta eksikse her zaman huzursuzluk çıkabiliyo
Çok güzel toparlamışsınız, maşallah diyeyim.

5 sene oldu, şuan 35 yaşındayım. ve hep dedim ki, Allahım ömür boyu evlilik yapamayağımı bilsem yine de onunla evlenmediğim için şükürler olsun. Zaten bence şimdiye çoktan boşanmıştık.
seninle ilgili fikrim ise, bu yaşadıklarının geçici, ve gerçekten evlilik öncesi stresinden kaynaklandığı. Hayallerin hala onunlaysa zaten çok mutlu olacaksınız
5 senelik evliyim bazenn ben bile acaba mı diye düşünüyorumm.. bu stresler geçecek ve sakın bu güzel günleri gölgelemesine izin verme.. sanırım kısa zaman da evlilik düüşünmüzsünüz buda sebep olabilir

Oh, rahatladım bu konuda :)))
Evlilik zor bişey bence sorumluluk alma fikri bana ilk zamanlarda cok agır gelmişti
Eşime seni cok seviyorum ama evliliği hic sevmiyorum diye agladıgım cok olmuştu mesela :)
Bence cokca kişiler yasıyor en azından benim konustugum evli bicok arkadasım böyle seyler hissetmiş
Sen sevdigine sevildigine inanıyorsan kriterlerine az cok uyuyorsa calıskan aklı basında vicdanlı merhametli bi adamsa herşeyin halledilecegini bil yeter :)

dini inancım olmasaydı asla evlilik düşünmezdim :KK47: sonsuza kadar sevgililik aslında baya mantıklı. :KK53:

Merhabalar,
Çok uzatmadan konuya girmek istiyorum, bir ilişkim oldu, ciddi adımlar atmaya karar verdik, sözlüyüz ve yakında nişanımız var.Hatta birkaç ay sonra da düğünümüz, inşallah.
Benim problemim de tam burada başlıyor, sevgi problemim yok, hatta bu evlilik için çok emek harcadık, hakikaten aşk evliliği diyebileceğimiz bir evlilik olacak inşallah ama, bazen sebepsiz yere birden bire acaba hata mı yapıyorum diye düşünüyorum.Kimi zaman keşke daha erken evlensek, hiç vakit kaybetmesek diye düşünürken, özlerken, bazı zamanlarda sebepsiz bir biçimde, sadece içimden bir his, acaba diyor. Bazen de kendime dert mi arıyorum diye düşünüyorum aslında.
Düğün arefesinde sizde de böyle sebepsiz gelgitler oldu mu?

2- Hiçbir şekilde sevgi problemimin olmadığını belirttim, hatta öyle ki, tanıştığımız ilk hafta ayaklarım yere basmadı, bulutlarda gibiydim, şuanda da bu durum geçerli. İlişkim oldu dememden neden rahatsız olduğunuzu anlayamadım.Sonuçta bir ilişki ile başlıyor evliliğe giden tüm yollar.

Sevgi ve saygı oldukça aşılamayacak problem yok. Düğünden önce insan stresten bazen ne düşündüğünü bilemiyor. Küçücük şeye bile tartışma yaratabiliyosun mutsuz olabiliyosun. Ama sonra anlıyosun ki yaptıkların hepsi stresten, yorgunluktan, heyecandan. Düğünden sonra hepsi geçiyor. Mutluluklar inşallah doğru kararlar verirsin hayatına dair..

Back
X