Düğün davetlilerinin oturma düzeni?

Reyna Mina

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
155
Puanlar
18
Hanımlar merhabalar. Baharda evleneceğim, düğün salonunu tuttuk nişanlımla. Çok güzel bir yerde, bayağı övgü alan bir yer en azından gözlemlediğimiz kadarıyla. Bu kadar içime sineceğini düşünmüyordum.:anneadayı: Çok zor beğenen birisiyim.

Şöyle bir problemimiz var, düğünümüze birkaç tane nişanlım için önemli ailenin gelmesini bekliyoruz( çalıştığı şirketin genel müdürü , memleketinden politikacılar ve milletvekili gibi ) müstakbel eşim de ön taraflara özel rezervasyon koyalım bu gelecek kişiler için problem olmasın dedi. Kayınvalidem pek sıcak bakmadı insan mı seçiyoruz tarzında ben de kendisiyle aynı fikirdeyim ama nişanlım çok kalabalık olursa yer bile bulamama durumları olur, o duruma düşmek istemiyorum dedi. Ben de çok yakıştıramadım açıkçası ama salonun hafif ince uzun dikdörtgen bir yapısı var, yer ayırtılmazsa geri de de kalabilirler hatta yer bile bulamama olasılığı olabilir, çok kalabalıklar. Bizden de bizim için gelebilecek ayrıca önemli insanlar var ama dediğim gibi pek yakıştıramadım ben.

Ne düşünüyorsunuz acaba, davetlilere saygısızlık olur mu? Abes karşılanır mı?

Benim akrabalar rezerve dinlem otururlardı bu rezerve olayı çaba isteyen bir olay sırf bu masalara diğer davetliler oturmasın diye birisini ayarlamanız lazım ve davetliler bu duruma alına bilir. Ancak davetlileriniz anlayışlı ise durum biraz daha yumuşak geçebilir. Milletvekili tanıdığım hiç olmadı olsaydı napardım bilemedim

Rezerve yazmanın nesi ayıp olsun ya? Uzaktan akraba olduğum bir düğüne gittiğimde rezerve yazıyor diye küsecek miyim şimdi? Rezerve olmayan yere oturur mutluluklar diler kalkarım işte.

Dugununuze kac kisi gelecek bilmiyor musunuz? Misafirlerin sigacagi bir yer secilmeli gelince ayakta kalmayi milletvekili olmayan insan da istemez, oturtcak yer yoksa cagirmasaydiniz o zaman.
Özel buldugunuz insanlara masa ayirip öbürleri ayakta kalsin mantiginiz hos değil hos degil demek kibar kalıyor da neyse. Kime yaranmak istiyorsaniz onlari cagirin hem de ayakta kalmazlar. Ben siizn yaptiginiz gibi durumla karsilassam basar giderim eve geldigim yola yazik derim.

Dugununuze kac kisi gelecek bilmiyor musunuz? Misafirlerin sigacagi bir yer secilmeli gelince ayakta kalmayi milletvekili olmayan insan da istemez, oturtcak yer yoksa cagirmasaydiniz o zaman.
Özel buldugunuz insanlara masa ayirip öbürleri ayakta kalsin mantiginiz hos değil hos degil demek kibar kalıyor da neyse. Kime yaranmak istiyorsaniz onlari cagirin hem de ayakta kalmazlar. Ben siizn yaptiginiz gibi durumla karsilassam basar giderim eve geldigim yola yazik derim.
Merhaba, cevap için çok teşekkürler. 1500 kişilik salon tuttuk, babası 10 kardeş annesi 6 kardeş üstüne çevreleri çok geniş. Kimin ne kadar geleceğini tahmin edemiyoruz. Daha büyük salonlar da hoşuma gitmedi ya da ekstra sandalye koyarak sıkışık sıkışık planlıyorlar.

Merhaba, cevap için çok teşekkürler. 1500 kişilik salon tuttuk, babası 10 kardeş annesi 6 kardeş üstüne çevreleri çok geniş. Kimin ne kadar geleceğini tahmin edemiyoruz. Daha büyük salonlar da hoşuma gitmedi ya da ekstra sandalye koyarak sıkışık sıkışık planlıyorlar.

Kultur yapinizi bilemiyorum misafiler sorun etmeyecekse sıkıntı yok. Bizde çok ayip olurdu gelenin ayakta kalmasi, ben boyle sey yapmazdim. Gidilen dugunde ayakta kalan, o dugunde durmaz giderdi zaten bizde. Ben de durmam🙄

Bahsettiğiniz düğün çok büyük. Siz isteseniz de istemeseniz de memnun olmayan insanlar olacak. Bunu kabul edin önce. Düğünde karışıklık olmaması için zaten aileler ve yakın akrabalar için masalar tutulacak. Önemli misafirleriniz için de bir masa ayırmayı yanlış bulmadım ben. Mevki makam sahibi kişilerden bahsediyoruz. Düğüne tam saatinde gelemeyebilirler. Kimisi belki 10 dk durup gidecektir. Ama birilerinin onlarla özel olarak ilgilenmesini önemserler diye düşünüyorum. Hem bu insanlar öyle ya da böyle birbirlerini tanıyorlardır. El sıkışıp tokalaşmalar, selamlaşmalar, sohbetler, hal hatır sormalar olacaktır. Bu insanlarla ayrı fotoğraf çekimleri yapılacaktır. Ayrıca damat bey özellikle bu insanların yanına gitmek ve geldikleri için teşekkür etmek zorunda. 1500 kişilik düğün içinde arka sıralarda bu mevki makam sahibi insanları arayamazsınız. Bu insanların "bilmem kim geldi" diye damadı kapıya çağıracak hali yok. O kadar da büyük bir işin altına girmişsiniz. Birkaç elemanı özellikle rezerve yerlere doğru kişileri oturtmak için görevlendirmelisiniz. Damat tarafının tanıdıkları herhalde bu kişiler yani o masayı düzenli olarak takip ederler. Geleni gideni hemen karşılarlar.

En öne genel müdür de oturup ne yapacak? Amaan... Bi de diğer misafirlerden geç gelirlerse mesela, ki genelde öyle bi uğrama olur. Amca hala teyze ne bileyim dıdımın dıdısı bile gelmiş olacak eğlenmeye ama ayakta kalacak bu gereksiz havalı tipler için rezerve masaya mı bakacak? Bence düğüne eğlenmeye gelen dıdımın dıdısı daha mühim.

Düğün salonu çalışanlarına danışsanız onlar size yardımcı olurlar. İlla ağırlamışlardır ağır (!) misafirleri.

Misafirlerle muhatap olacaklar damat ve baba. Onlar kendileri karar versin nerede oturacaklarına. Gördüğüm kadarıyla gelin masasına yakın ama kenara doğru bir masa ayrılıyor. 10 kişi ya gelir ya gelmez. Rezerve diye yazılabilir. Çoğunluk gelmeyip çelenk gönderiyor, telgraf çekiyor.

Bir de mekan 1500 kişilik yer ise kişileri de ona göre çağırın. Davetiye dağıtılacaksa kimlerin davet edildiği ve aile birey sayısı bellidir. Her tanıdığı çağırıp da sonra rezillik yaşamayın.

Bazı düğün salonlarında kişi artışı durumda salon genişletebiliyorlar ve yemek varsa yemeği de artırabiliyorlar. Bunu da konuşun.

Protokol 😀bizde de vardı rezervasyon yapmadık herkes bulduğu yere oturdu

Bayram arefesi çok fena hasta oldum, bu konuyu bile unutmuşum ya buraya açtığımı. :)

Asıl rezerve edilmezse baya abes olur.

genelde damat ve gelin aileleri için masa ayrılır ve GELİN TARAFI, DAMAT TARAFI gibi yazılır. birde çok yakın arkadaş, işyeri ekibi için 1er masa ayrılabilir. onlara da REZERVE yazılır. bunda hiçbir sorun yoktur.

Back
X